OPOLSKI NFZ - kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Bellunia
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 08 paź 2017 17:26
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 1 raz

Re: OPOLSKI NFZ - kolejka

Post autor: Bellunia »

Byłam w Równicy kilka lat temu. Był remont ale sprawnie wszystko było zorganizowanie. Byłam bardzo zadowolona. Jest to jednak sanatorium dla aktywnych kuracjuszy lubiących i radzących sobie na długich spacerach. Polecam :serce:
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 lip 2024 11:00
Staż sanatoryjny: 1
Podziękowano: 23 razy

Post autor: skrzys »

witaj Bellunia, dzięeki za opinie :)
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kłopoty z klawiaturą ;)
Bellunia witamy Cię w naszym Opolskim NFZ. Może częściej będziesz zaglądać :)

Wiecie może jak jest w naszym Opolskim ale nie NFZ a ZUS. Czy ciężko dostać skierowanie i co ile można się starać. jechać? :)
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam Opolanie, ale tu cisza :shock: nikt nie dostał żadnego skierowania od miesiąca? A jak sprawy z Zusem? Zastanawiam sie czy w przyszłym roku nie złożyć dokumentów do zusu na prewencje rentową tylko pytanie jak w Opolu podchodzą do pracujących emerytów?
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 59 razy

Post autor: lawenda »

Witaj skrzys. :kwiat:
Z ZUS nigdy nie wyjeżdżałam, to nie podpowiem, ale składaj, czekaj i bądź dobrej myśli.
Z wyjazdami z NFZ też muszę się pożegnać na jakiś czas, ale będę zaglądać do tematu.

Pozdrawiam cieplutko. :kwiat:
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Bardzo mnie cieszy że będziesz zaglądać, ale mam też nadzieję że nie tylko zaglądać tylko wspierać doświadczeniem i wiedzą :) Co do ZUS to raczej w przyszłym roku ale żeby zaplanować to trzeba wiedzieć ile się czeka w tym Opolskim Zusie od złożenia papierów (jakie :?: ) do ewentualnego wyjazdu :)
Mijariolka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 mar 2023 20:07
Podziękowano: 11 razy

Post autor: Mijariolka »

Nasz NFZ przydziela już przełom listopad/ grudzień :o
Znajoma dostała do Polanicy Zdrój. U nas chyba nie można prosić o zwrot kiedy mamy już przydział :?:
Pozdrawiam wszystkich serdecznie :serce:
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Mijariolka, dziękuję za priv, prawdę pisząc to miałem nadzieję że napiszesz coś ws Zusu skoro wcześniej deklarowałas że byłaś w takiwym sanatorium :)
co do nfz to skoro ja w kwietniu dostałem przełom pazdziernika/ listopada to nie ma się co dziwić że teraz leci listopad /grudzień :)

Skoro takie miesiące lecą to może ktoś jeszcze z opolskiego będzie w moim terminie w rejonie Ustronia :lol: może jakieś spotkanie na szczycie :lol:
Dzięki Mijaiolka, myślę że jeszcze trochę Cię popytam w wiadomym temacie :lol:
Sniper
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 paź 2021 00:15
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 58 razy

Post autor: Sniper »

skrzys myślałem, że jesteś już w sanatorium ;)
Od początku stycznia czekam na finalne sanatorium w Szczawno Zdrój tj.04.08, dzięki wpisom z tego forum kolejkowego pięknie się wstrzeliłem w wybrany termin.
Niektórzy czekali kilka miesięcy aby poprosić o zwroty i niestety NFZ ich wyprzedził z konkretnym przydziałem. Czyli dają znać o przydziale dużo wcześniej, ja wiedziałem o przydziale chyba w trzecim miesiącu kolejki.
Życzę wszystkim z opolskiego złotych strzałów sanatoryjnych w przydziałach. 8-)
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki Sniper za parę słów Tu i ówdzie :) jeszcze trochę wody w Wiśle i Odrze upłynie zanim ja pojadę :cry: ;) Ty pojedziesz i wrócisz i inni znajomi pojadą i wrócą a ja prawie na sam koniec, koniec pażdziernika. Chyba wszystko poczytałem, przejrzałem i za Twoją radą zaczne inwestować w siebie, w mojej dziurze brak szkół polecanych ale zacznę od zwykłego spaceru :)
Co do mnie to skierowanie dostałem miesiąc przed możliwością skorzystania ze zwrotów ale z racji dorabiania i związanego z tym brakiem czasu oraz aby nie kolidować z kolegów i swoimi planami wakacyjnymi sam do nich napisałem tj do nfz z potencjalnym miejscem i terminem i taki dostałem. Teraz kombinuje jak dostać pokój jednoosobowy ;)
ODPOWIEDZ