Polańczyk AMER-POL od 18 maja 2026 r.
- Archibald
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 16 paź 2021 13:53
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 25 razy
- Podziękowano: 34 razy
Re: Polańczyk AMER-POL od 18 maja 2026 r.
A propos, czy może wiesz jakie są warunki w Amer-Polu, wyczytałem na ich stronie internetowej, że trzeba mieć swój ręcznik. A jak z wyposażeniem w pokoju, czy są jakieś kubki i talerzyki, lodówka, czajnik?
-
ewela2509
- Kuracjusz

- Na forum od: 30 paź 2023 10:29
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 1 raz
-
szynszyl64
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 31 sty 2016 15:02
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękowano: 4 razy
stołówki. Basen po przeciwnej stronie w Atrium. Wieczorki taneczne również. Kawa i ciacho w Anielskim. Muzyka bardziej klimatyczna Karczma
Zakapior. Spacery na cypel albo na punkty widokowe. Tylko oddychać tym Bieszczadzkim powietrzem.
-
szynszyl64
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 31 sty 2016 15:02
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękowano: 4 razy
-
kruszynka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 04 lip 2021 22:24
- Podziękował: 482 razy
- Podziękowano: 119 razy
viewtopic.php?p=1126266&hilit=Amer+Pol+ ... k#p1126266Archibald pisze: 08 kwie 2026 18:16 Dostałem w ramach prewencji rentowej ZUS turnus w AMER-POL w Polańczyku od 18 maja, ktoś ma podobnie? Jakieś świeże informacje o tym sanatorium? Zachęcam do podzielenia się opinią.
Witaj
Wtedy persnel był ok ,zabiegi jak wszędzie tym wątku z linku inni opisywali jak wszędzie .
Nie bylo tragicznie .
To prawda, że obiekt mieścił wtedy 280 kuracjuszy ,ale nic to nie zmieniało jego ani miłej atmosfery ,przyjaznego
traktowania przez personel itd .
Miałam pokój na 1 p chyba 103 ,lub 105 hm .
Byl super .
Wiesz sam obiekt jest przyzwoity w centrum ,dobrze położony przez jezdnię do Atrium oj tam się da
wytańczyć, sala spora .Masz bliziutko nad Jezioro Solińskie (często nazywane również Zalewem Solińskim) .
Termin Archibaldmasz rewelacyjny .
Jeżeli zależy Tobie na pokoju 1 osobowym to dzwonić wcześniej ,a najlepiej kupić dobę w 1 .
Ja tak zrobiłam wtedy i zostałam w tej jedynce .Personel w recepcji wtedy był super .
Nie wiem czy jest ten sam ?
Tego nie wiem .
Jesteś w centrum, obok karczmy , straganiki z cudami drobnymi naprawdę jest tam przepięknie .
Eh zazdroszczę ,ale kiedyś tam wrócę, wszak ostatni raz jadę do KZ .
Bierz dobry humor i zobaczysz cudny zakątek polskiej scenerii
Baw się dobrze ,zapomniałam nazwę ale w dole od obiektu ok może kilkuset metrów byla dobra smażenia ryb .
-
kruszynka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 04 lip 2021 22:24
- Podziękował: 482 razy
- Podziękowano: 119 razy
Jeszcze masz czasu trochę ,dopytaj firmy ,którą jedziesz czy nie lepiej też kupić od razu bilet powrotny.Archibald pisze: 04 maja 2026 13:59 Zbyszku, dziekuję za kolejną informację. W związku z faktem, że będę korzystał z komunikacji publicznej, już wcześniej szukałem połączeń i skorzytam z tego, o którym napisałeś. Wyjeżdam z Katowic, bo tak mi jest wygodniej. Oczywiście jako człek zapobiegawczy bilet mam już zakupiony.
Ja byłam w zimie i miałam problem nie mając biletu powrotnego na autobus wtedy do Lublina.
Cudem było miejsce i kierowca mnie zabrał
Eh ten cudny Polańczyk