Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Gratuluję miejsca skierowania. Byłem w Iwoniczu dwukrotnie parę lat temu w Excelsiorze w styczniu.
Górnik ma same dobre recenzje. Baza zabiegowa jak i możliwość aktywnego spędzania czasu wolnego, wszystko na plus.
Mamy podobny termin wyjazdu...tylko, że ja do Horyńca. Trochę gorzej, że święta w oddali od rodziny.
Skutecznej kuracji .
Byłam w Górniku w grudniu 2010 , ośrodek piękny Swietna baza zabiegowa i pokoje bardzo ładne .
W ogóle Iwonicz jest uroczy . Na pewno będziecie zadowoleni . Życzę miłego wypoczynku
Mam prośbę. korzystam z turnusu pierwszy raz czy ktoś może doradzic jakie zabiegi są mało przydatne bądź wogóle kiepskie. Dajcie znać co jest dobre. Pozdrawiam
Zabiegi określa lekarz przy pierwszym badaniu. Będziesz miała kilkadziesiąt zabiegów. Rodzaj i ilość to zależy od schorzenia. Zawsze jest możliwość korekty zabiegów przez lekarza gdy coś jest ponad Twoje siły.
cichy ja ci napisze tak , zabiegi trzeba pobrać i twoje ciało Ci podpowie co jest dla Ciebie wskazane , a co może tobie zaszkodzić np, część pacjentów chwali sobie zimne zabiegi i czują się po nich rewelacyjnie - nawet do minus 150 stopni ,innym zimno szkodzi i biorą ciepłe zabiegi np. parafina, fango, borowina . a innym ciepłe zabiegi szkodzą . Są też i tacy co troszkę zimnem i ciepełkiem na zmianę się leczą . Jak lubisz basen i są wskazania lekarza to ja polecam Ci gimnastykę w basenie.Życzę Ci udanego reperowania zdrowia słoneczka i super towarzystwa Bunia
Ja do wypowiedzi Buni dodam jeszcze, że jeżeli zabiegi zalecony przez lekarza nie będą Tobie odpowiadać lub też poczujesz się po nich źle zawsze możesz poprosić lekarza prowadzącego o zmianę. Możesz również zmienić zabieg podczas badania tzw środkowego, które odbywa się zazwyczaj w połowie turnusu.
Twój organizm podpowie Tobie co jest dla Ciebie odpowiednie lub też nie.
A w GÓRNIKU byłam jakiś czas temu i było fantastycznie bo byli sami młodzi ludzie czego i Tobie życzę
Udanej i trafionej kuracji, wspaniałego wypoczynku
Czas wolny...
W Górniku, codzienne tańce. Jeśli Ci się znudzi kameralna kawiarenka, to możesz wybrać się "na dół" do Iwonicza do kilku większych restauracji ...jest w czym wybierać i za przysłowiowe 5 zł też się pobawisz.
Nie wiem czy jeszcze są organizowane spacery z przewodnikiem, ale jest dużo miejsc do zwiedzania.
Wyprawy do Bełkotki, spacery na Żabią Górę, na Cyrenajkę.
W soboty i niedziele są organizowane dłuższe wycieczki: do Słowacji , w Bieszczady, Muzea w Krośnie. Najdalej bodajże do Miszkolca-Tapolca na Węgry -kąpiele w grotach.