Połczyn Zdrój - Gryf, czas oczekiwania 3 dni!!

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
KatarzynaK
Na forum od: 22 maja 2026 22:09
Oddział NFZ: Lubuski

Połczyn Zdrój - Gryf, czas oczekiwania 3 dni!!

Post autor: KatarzynaK »

Połczyn Zdrój. Witam wszystkich. Powiedzcie proszę o co chodzi- we wtorek 19 maja 2026 lekarz wypisał mi elektronicznie skierowanie na leczenie uzdrowiskowe a dziś, 23 maja już dostałam z NFZ list polecony z terminem na pobyt od 23 czerwca w Uzdrowisku Gryf. Pierwszy raz pojadę do sanatorium, ale zaszokował mnie taki szybki termin- ludzie przecież czekają kilka miesięcy! W sumie pasuje mi, ale może tam są złe warunki i nie ma chętnych?
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 59 razy

Re: Połczyn Zdrój - Gryf, czas oczekiwania 3 dni!!

Post autor: lawenda »

Kasiu, (jeśli mogę tak do Ciebie się zwrócić) w moim odczuciu Gryf to bardzo dobry ośrodek, byłam w nim osobiście. Sam pokój może nie był najwyższych lotów, ale rehabilitacja już tak. Mieścinka maleńka, trochę zaniedbana, ale tereny zielone wokół piękne. Jeśli jedziesz samochodem polecam zabrać rower. Mój opis jest na forum.
A jeśli chodzi o tak szybki przydział, to zapewne jakiś zwrot, a takt że jest to Twoje pierwsze sanatorium też pewnie miał znaczenie.
Termin również fajny. Nie zastanawiaj się więc, jedź rehabilituje się i odpoczywaj.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Kasiu nie wiem z jakiego jesteś województwa ale są miejsca gdzie na skierowania nie czeka się długo. Jeżeli jedziesz pierwszy raz to również nie obowiązuje cię karencja. Myślę że stąd ten krótki czas . Pora na wyjazd wspaniała ciesz się z tego wyjazdu a Połczyn wynagrodzi ci świetną rehabilitacją.
Moniqa_1970
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 03 sie 2012 22:58
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Moniqa_1970 »

Również jadę do Połczyna Zdroju od 23 czerwca, ja mam skierowanie do szpitala uzdrowiskowego. Jadę z Lublina. Ciekawa jestem zakwaterowania, podejrzewam, że szpital ma oddzielne skrzydło lub piętro niż pozostali kuracjusze. Ktoś wie jak to wygląda?
ODPOWIEDZ