Krynica Zdrój "Beskid", od 24 czerwca

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
mercedes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 mar 2012 13:58
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 17

Re: Krynica Zdrój "Beskid", od 24 czerwca

Post autor: mercedes »

bede od 28 w Nowy dom zdrojowy
Insignia 2010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 wrz 2016 14:38
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Insignia 2010 »

Tak to prawda dla niektóre choroby nie ma zabiegów w sanatoriach czy to nfz czy zus
A kierują tam ludzi z różnymi problemami , choroba alkoholowa, otyłość, teraz też często szczególnie zus z depresja ( nie wspomne o nfz gdzie króluje patoturystyka )
To nie miejsca na leczenie takich schorzeń.
Z uwagi na dość częste pobyty książkę mógłbym o tym napisać wiec nie warto ruszać tematów, bo każdy kto tam był zna to z obserwacji.
Tak NFZ a w szczegolnosci zus wymaga jasnych i czytelnicy diagnoz potwierdzonych medycznie .
A nie świstka pisanego kiedyś ręcznie A teraz elektronicznie .
Kto raz był z diagnozowaną dolegliwoscią , która A w szczególności dla zus jest najważniejsza zawsze pojedzie.
Ale tu też jest warunek , a świadczy o tym ostatnia wizyta u lekarza sanatoryjnego
Narzekający marudzący , od razu mogą sie pożegnać z kolejnym wyjazdem .
Wymieniać mozna by bez liku .
W kazdym razie łatwiej jest wyjechac z nfz niż z zus .
Sanatoria nie są miejscami dla ludzi oczekujących cudownego uzdrowienia , miłosierdzia i etcetera od tego są inne miejsca całkiem blisko tych obiektów.
Elamanu
Na forum od: 19 maja 2026 22:02
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Elamanu »

Ja od 29 czerwca w Nowy dom Zdrojowy :)
Awatar użytkownika
Slawekg
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 mar 2017 19:29
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 2 razy

Post autor: Slawekg »

Fajnie , że piszecie ale moze coś o Beskidzie ?
Awatar użytkownika
mercedes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 mar 2012 13:58
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 17

Post autor: mercedes »

ja tez od 29 .06 bede w nowym domu zdrojowym
Sylwia 71
Na forum od: 25 cze 2026 05:37

Post autor: Sylwia 71 »

Nie piszcie bzdur że tak źle w Beskidzie.Duzo ośrodków jest starszych tak jak i ten .Byłam w grudniu super wspominam.Zabiegi miałam jakie chciałam żadnej wody zamiast zabiegu nie było chyba że z ZUS.Lekarz który mnie przyjał sam z własnej woli dopisał mi zabieg dodatkowo jeden jeszcze Jedzenie dla mnie super nikt głodny nie chodził .Ekipa była tak fajna że tylko pomarzyć.Polecan pokój 301L w studio .Wielki jak apartament dwuosobowy trafiłam super z koleżanką tam poznaną .Krynica piękna jeszcze latem nie ma co narzekać .
Anna sz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 cze 2020 19:25
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: Anna sz »

Tak Krynica piękna ale ośrodek porażka zabiegi bardzo słabe z lekarzem nie było mowy o zmianie zabiegów ja choruje na rzs i lekarz na dzień dobry powiedział że na moje schorzenie nie ma tam zabiegów na wszystkim oszczędności w pokojach 3 talerzyki papierowe problem z papierem toaletowym na stołówce jedzenie oki ale z czystością marnie brudne stoły naczynia a szklanki to masakra dopiero wróciłam a mam porównanie bo byłam już czwarty raz na wszystko bym przymknęła oczy ale ma zabiegi nie a picie wody to porażka ja miałam 11 zabiegów z picia wody a byli tacy co mieli przez cały turnus pozdrawiam
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 156 razy

Post autor: Genever »

Aniu nie wiem w jakiej fazie jest obecnie Twoja choroba ale mnóstwo zabiegów powinno ulżyć dolegliwościom bólowym. Dostępnych dodam.
Kinezyterapia .Krioterapia a szczególnie komora. Laser nawet. I moje ulubione czyli kąpiele lecznicze mi bardzo rozluźniają mięśnie. Jest to często spotykane schorzenie, znam z nim ludzi żyjących i chwalących sobie te zabiegi. Wiesz ja mam zawsze problem z dostaniem tego co chcę, od dwóch lat tego co bym chciała ( serce,) ale jeżeli lekarz mi mówi, że się pula wyczerpała dokupuję zabiegi prywatnie. To picie wody... Pominę ciszą.
Ale jest czerwiec, jest Krynica, zapewne i wspaniali ludzie. To też wpływa na nasze samopoczucie a ono na całokształt i tego się trzymaj do końca pobytu. Na moim ostatnim pobycie w lutym dwa lata temu spotkałam koleżankę z pierwszego sanatorium, była w Beskidzie i wiesz znalazła się tak wspaniałą ekipę, że nawet wieczna męczennica z jej trzyosobowego pokoju zaczęła ją bawić. :lol: Znam też gorsze ośrodki niż ten do tego na totalnym z...u.
Życzę Ci fajnych chwil. :kwiat:
Anna sz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 cze 2020 19:25
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: Anna sz »

Zgadza się że te zabiegi co wymieniłeś pomagają znam je doskonale w poprzednich ośrodkach miałam bez problemu w Beskidzie krio było tylko miejscowe niestety lekarz odmówił bo limit przekroczony kąpiele dostałam tylko kąpiel wirowa rąk i stóp a z wykupieniem nie było takiej możliwości i nie jest prawdą kto pierwszy ten lepszy wcześniej byłam ostatnia osobą przyjęta do ośrodka i dostałam wszystko bez żadnego problemu a w Beskidzie lekarza widziałam na pierwszej wizycie potem był nieosiągalny jedynie towarzystwo było oki pozdrawiam
ODPOWIEDZ