Szalona Paczka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ysy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 kwie 2022 21:22
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 8

Re: Szalona Paczka

Post autor: ysy »

Nie wytrzymałem i musiałem napisać do NFZ aby wyjaśnili mi swoje DEBILNE decyzje.
Ciekawe co mi odpiszą, bo już mnie cholera bierze.
Co o tym myślicie :roll: :shock:

Obrazek

Dzień dobry Państwu.
W związku z pismem z dnia 2026-06-03 dotyczący odwołania skierowania nr. 11-26-00496-0 a co za tym idzie skreślenia mnie z listy oczekujących na rehabilitację które jest mi NIEZBĘDNE do funkcjonowania.
Żądam wyjaśnienia dlaczego jestem skreślony z listy, na jakiej podstawie i ujawnienie danych lekarza który podjął taką decyzję. Według lekarza jestem chory na nowotwór, tylko ja nic na ten temat nie wiem. Mój lekarz rodzinny tez nic na ten temat nie wie, w tej sytuacji żądam wyjaśnień na co ja choruję.
Prosiłem o przesunięcie terminu z powodu operacji przepukliny a dowiaduję się od Was że choruje na nowotwór.
Mam pytanie, czy jakbym szedł na cmentarz to byście twierdzili że umarłem, albo, do skierowania muszę zrobić prześwietlenie płuc, więc czy to znaczy że mam raka płuc, albo robiąc dla was badanie krwi to znaczy że mam białaczkę?
Decyzja Wasz wydaje mi się daleko ABSURDALNA i proszę o rzeczowe ustosunkowanie się do mego pisma.
Od waszej odpowiedzi będę rozważał zaskarżenie Waszej decyzji.
Z wyrazami szacunku Piotr
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Ysy...brak słów męcz ich bardzo dobrze :?
Nie jest to śmieszne ale rozśmieszyłeś mnie treścią...
Bareja by tego lepiej nie wymyślił :lol:
Awatar użytkownika
alutka 114
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 gru 2018 19:01
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: alutka 114 »

Dzień dobry :D
Wczoraj wróciliśmy do domu bo dziś trzeba było wracać do pracy, ale powiem Wam ze te cztery dni odpoczynku były nam naprawdę potrzebne, zaliczyliśmy wszystkiego możliwe masaże od stóp do głów , kąpiele we wszystkich wodach termalnych i leczniczych :D Wróciliśmy opaleni i wypoczęci i pełni energii :D

Ysy bardzo jestem ciekawa co Ci odpiszą, daj nam koniecznie znać. Brak słów :roll:
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: Martinka »

Ysy no ja też jestem w ciężkim szoku :shock:
No nie wiem, co powiedzieć, durny NFZ skreślił Ciebie z listy, mimo, że nic Tobie nie zagraża i jeszcze dołożyli chorobę :roll:
Molestuj ich ile możesz lecz czy to się opłaca :?:
Szkoda nerwów ale odpuścić nie honor :!:
Mamy tu do czynienia z laikami bez empatii :!: :!:
Trzymam kciuki za wydaną pozytywną decyzję dla Ciebie :)

Alutko to fajnie, że sie Tobie podobało nad tym Balatonem :?:
Na wyjeździe.
Węgrzy mają dziwny język, nie do zrozumienia przez normalnych ludzi :? :shock:
Ostatnio zmieniony 15 cze 2026 17:54 przez Martinka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pasazerka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2025 11:06
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 18 razy

Post autor: Pasazerka »

Dzień dobry moi drodzy w ten paskudnie deszczowy dzień. Ulewa - słońce - ulewa - ulewa - słońce - ulewa, i tak w kółko. Oszaleć można, naprawdę. Zwłaszcza, gdy jeszcze do lekarza trzeba mi było na drugim końcu miasta i na zakupy iść... Dobrze, że już mogę w domu usiąść i nie wyściubiać z niego nosa.

Ysolku, po prostu nie dowierzam w to co piszesz, czy raczej pisze NFZ. To jest niepojęte, że ktoś najzwyczajniej w świecie napisał takie bzdury i właściwie nie poniesie za to konsekwencji. I wiecie co jest najgorsze? Że tak niekompetentna osoba w ogóle podejmuje decyzje o tym czy ktoś może jechać do sanatorium czy nie... Trzymam kciuki, żeby się wyjaśniło i żeby jednak to skierowanie udało się zrealizować!
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Pasazerko mnie też staruszka emerytka, kto ją jeszcze tam trzymał , orzeczniczka z ZUS powiedziała, że ich zabiegi mi nie pomagają I nie przyznała sanatorium :roll: wysłała gdzieś w kąt i tam przyszła pielęgniarka, żeby dać mi pismo negatywne :shock:
No za dużo ludzi bylo bo bym ja normalnie opieprz..a :!:
Taki live, zero człowieczeństwa i tumaństwo :!:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 252 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Ysolku ... dobre :) ciekawe co Ci odpiszą .
Alutka teraz jak młody Bóg :D

Martinko , jeśli na ostatniej wizycie lekarz w sanatorium z ZUS pyta czy rehabilitacja przyniosła jakąś poprawę , a kuracjusz powie , że absolutnie nic , lekarz tak napisze w wypisie . I tym sposobem kuracjusz zamyka sobie drogę do kolejnego wyjazdu . No bo skoro zabiegi nie pomagają :? ... W KRUS jest tak samo .
Ja zawsze mówiłam , , grzecznie i z uśmiechem , że zabiegi pomogły , więc po upływie karencji znowu będę starać się o sanatorium .... lekarz zawsze mi wpisywał poprawę i dopisywał jakąś adnotację , o konieczności dalszej rehabilitacji . Na 10 wyjazdów z KRUS u tylko jeden raz , lekarz nie zrobił takiej adnotacji . ( mój ulubieniec ;) )
Turnusy z NFZ to zupełnie inny temat .
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

No nie Gieniu :)
Byłam też póżniej na komisji odwolawvzej złożonej z 3 orzeczniczek i kazano mi się rozebrać i przejść- utykam na moje sławne kolano :roll: ja naprawdę tak długo nie klęczałam w żadnym ewentualnym przypadku :roll: :lol:, żeby mnie tak bolało- ot 42 lat noga na nogę, bo w takiej pozycji mieściły mi się pod biurko :( :o
Zmęczenie materiału i wyszło :?
Ja mówię, że pomaga, bo pomaga na nowe znajomości, na odchudzanie, na wszystko inne niż to, o czym napisałaś :lol:
Po prostu nie chciały, bo za zdrowo wyglądam i może udaję :roll:
Ze ścianą zero rozmowy :!:
Latarnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2025 20:26
Podziękował: 24 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Latarnik »

Martinka niestety ale na wszelakich komisjach trzeba udawać prawie umarłego :lol: inaczej nici z jakichkolwiek świadczeń :? :serce:
Awatar użytkownika
Andrzej1958
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2018 19:18
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 79 razy

Post autor: Andrzej1958 »

Ysy, ale w piśmie NFZ nic nie piszą, że masz chorobę nowotworową. Piszą jedynie, że dostali od Ciebie informację, że czekasz na wynik badania histopatologicznego w kierunku nowotworu. Najwyraźniej nie otrzymali informacji o negatywnym wyniku.
Gdyby wynik był pozytywny, to z automatu jest on przeciwwskazaniem do wyjazdu do sanatorium, tak jak kilkuletnia karencja po zakończeniu leczenia onkologicznego.
Próbuj ponownie składać skierowanie. Odczekałeś Swoje 18 miesięcy, teraz może być szybciej, a zwroty od razu dostępne po ocenie lekarza NFZ. Powodzenia.
ODPOWIEDZ