Szalona Paczka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ysy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 kwie 2022 21:22
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 8

Re: Szalona Paczka

Post autor: ysy »

Dzień dobry moi kochani Szaleńcy :kwiat: :serce: :lol:
Strasznie wieje, w chmurach coraz częściej pojawiają się słoneczne dziury a na słupku 15 kresek. Może w końcu będzie cieplej.

Andrzejku :kwiat: gdzieś Ty się chłopie doczytał że ja czekam na wynik badania histopatologicznego? Przy operacji przepukliny :shock: :roll:
To jakieś absurdy które NFZ wymyśla. Najpierw wypisują w mediach bzdury, jak to im źle, jak to pacjenci rezygnują z wyjazdów, jak to ONI są stratni, no normalnie wypisz wymaluj to MY im robimy krzywdę. Wymyślają jakieś niestworzone rzeczy żeby tylko utrudnić życie pacjentowi.
Dostają dokumentację medyczną pacjenta, na przykład moją, z której wynika że mam tak zrypany kręgosłup że dłuższe i dalsze chodzenie jest dla mnie problematyczne. To co "mądrzy inaczej" w NFZ zrobili? Ano, przydzielili mi nazwijmy to "sanatorium" gdzie w jednym końcu miasta był hotel, w drugim końcu miasta zabiegi a jeszcze gdzie indziej posiłki. Wiecie jak ja coś takiego nazywam? to jest DEBILIZM UTOPIJNY!!!
A potem zdziwienie że pacjent rezygnuje. Ale jaja :lol: :lol: :lol:

Zapraszam na poranną kawę z humorem :lol:

Obrazek

Dwóch byłych piratów – jeden z drewnianą nogą, drugi z drewnianą ręką utrzymywało jedną kochankę. Gdy okazało się, że zaszła w ciążę, trzeba było ustalić kto będzie utrzymywał dziecko. Obaj piraci spotkali się przy rumie i zaczęli poważną dyskusję. Po trzeciej flaszce, ten bez nogi mówi:
– Sprawa prosta! Jak dziecko urodzi się z drewnianą noga – to moje, jak z drewnianą ręką – jest twoje.

Dzieci bawią się w piaskownicy. Nagle któreś pyta:
– Co jesz?
– Mięsko.
– A skąd masz?
– Przypełzło.

Obrazek
:lol: :lol: :lol:

Pięknego i miłego dnia ze słonkiem w sercu życzę Wam moi kochani Szaleńcy :kwiat: :serce: :D
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Dzień dobry
Już wyjaśniałem ostatnio na forum, że w Świnoujściu nie ma zabiegów na jednym końcu miasta i hotelu sanatoryjnego na drugim końcu miasta, bo wszystkie obiekty sanatoryjne zlokalizowane są nie w mieście tylko w strefie nadmorskiej w promieniu 300 metrów od bazy zabiegowej i ok. 150 m od linii brzegowej. Ponadto wszystkie są blisko siebie, bo sąsiadują ze sobą.
Strefa uzdrowiskowa położona jest w centrum promenady.
W Ustroniu Śląskim jak się dostanie do jednej z czterech piramid należących do Równicy trzeba pokonać dużo większe odległości i jeszcze dużo schodów na zewnątrz do IZC na zabiegi, co zimą nie jest przyjemne.
W Świnoujściu idziemy po równym i to promenadą na zabiegi w Rusałce.
Nikogo nie namawiam na wyjazd do Świnoujścia, ale prostuję błędne informacje dot. tego uzdrowiska.
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

Dzień dobry
Pogoda jako tako, nie pada i ma być cieplej o 4 stopnie.
Dołączam do towarzystwa kawkowego Panów ☕️☕️
I szykuję się do pracy....
Miłego dnia :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 253 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Witam :D

Szybka kawka z Szalonymi i uciekam ... jadę do Krakowa 8-)
Awatar użytkownika
Andrzej1958
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2018 19:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 79 razy

Post autor: Andrzej1958 »

Ysy, w drugim zadaniu uzasadnienia.
Ja odczytałem to jako dwa zdarzenia. Pierwsze to operacja, a drugie to ten potencjalny niepokój onkologiczny.
Faktycznie, przy operacji przepukliny histopatologia to bez sensu.
Potencjalny niepokój onkologiczny to takie enigmatyczne określenie czasu od momentu stwierdzenia konieczności wykonania biopsji do otrzymania wyniku badania. Stąd takie moje przypuszczenie.
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: Martinka »

Dzień dobry :kwiat:
Dołączam do kawy i stwierdzam, że pogoda dzisiejsza w mojej części Polski nie jest fajna :roll:
Ciemno, nie ma słońca, troszkę pada i wieje :?
Oby do lata :)
Ogólnie nie jest za zimno ale to czerwiec przecież :!:
Powiem, że nigdy ni miałam przypadku, atrakcji :roll: chodzenia na zabiegi do innego budynku. :)
Na pewno jest to trudność dla kuracjuszy i niepotrzebne ogarnianie tej przestrzeni :roll:
Na razie siedzę i nie składam wniosku do sanatorium :)
Co do udawania chorej przed orzecznikiem ZUS, to raz nawet laskę wzięłam z sobą i powiedziałam, że muszę
poprzez zabiegi się naprawić a ona, że widzi, iż zabiegi nie pomagają :roll: :roll:
Masło maślane i głupota zatrudnionych tam osób :!: :!:
Wczoraj zrobiłam pazurki na pomarańczowo, żeby przywołać słońce :lol: :lol: :lol: :serce:
Ysy trzymaj się :kwiat:
Dobrego dnia życzę :kwiat:
Latarnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2025 20:26
Podziękował: 24 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Latarnik »

Witaski szaleńcy Yes jak byłem w Ciecho to była tam pani której lekarz na czerwono wpisał tylko nie Ciechocinek i co ?? dostała Ciechocinek - po wizycie w NFZ Śląskim usłyszała albo Ciechocinek , albo rezygnacja i po 4 dniach na sygnale wylądowała w szpitalu z zawałem , za takie działanie powinny być zarzuty PROKURATORSKIE dla pseudo lekarza z NFZ . Głęboko w D.....e mają nas i nasze zdrowie w ZUS , NFZ . Znajoma po zabiegu kolana dołączyła do wniosku żeby po płaskim i w miarę blisko domu dostała Świeradów i wędrówki na zabiegi w 3 miejsca :evil: . Dziś już cieplej i pojawia się słoneczko , no to ja odleawm połowę wiaderka fusówy bo jest więcej chętnych :lol: , buziole szaleni :serce:
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

No widzisz Latarniku, że niezbadane są wyroki Zusowskie i Nfzetowskie :roll: :roll:
Są to , jak dla mnie 2 instytucje, które nie robią bez pieniędzy nic dla Ludzi :!: :roll:
a przecież co miesiąc im się płaci na ich pobory i utrzymanie tych budynków molochów :shock:
Latarnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2025 20:26
Podziękował: 24 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Latarnik »

Martinka niestety ale na całym świecie tak jest że ci których utrzymujemy z podatków traktują nas ja śmieci , od polityków zaczynając na radnych kończąc , jedynie strażacy służą nam z narażeniem życia .
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Od 1991 przez 30 lat miałam do czynienia z radnymi, przewodniczącymi, burmistrzami , kierownikami
i mogę potwierdzić, że nie wszystkim lecz w większości to słoma im z butów wychodzi i to drobnomieszczaństwo też :!: :!:
Wiem o tym z autopsji :roll:
Ale też radny w pojedynkę jest bezradny :lol: :lol: :lol:
ODPOWIEDZ