Strasznie wieje, w chmurach coraz częściej pojawiają się słoneczne dziury a na słupku 15 kresek. Może w końcu będzie cieplej.
Andrzejku
To jakieś absurdy które NFZ wymyśla. Najpierw wypisują w mediach bzdury, jak to im źle, jak to pacjenci rezygnują z wyjazdów, jak to ONI są stratni, no normalnie wypisz wymaluj to MY im robimy krzywdę. Wymyślają jakieś niestworzone rzeczy żeby tylko utrudnić życie pacjentowi.
Dostają dokumentację medyczną pacjenta, na przykład moją, z której wynika że mam tak zrypany kręgosłup że dłuższe i dalsze chodzenie jest dla mnie problematyczne. To co "mądrzy inaczej" w NFZ zrobili? Ano, przydzielili mi nazwijmy to "sanatorium" gdzie w jednym końcu miasta był hotel, w drugim końcu miasta zabiegi a jeszcze gdzie indziej posiłki. Wiecie jak ja coś takiego nazywam? to jest DEBILIZM UTOPIJNY!!!
A potem zdziwienie że pacjent rezygnuje. Ale jaja
Zapraszam na poranną kawę z humorem

Dwóch byłych piratów – jeden z drewnianą nogą, drugi z drewnianą ręką utrzymywało jedną kochankę. Gdy okazało się, że zaszła w ciążę, trzeba było ustalić kto będzie utrzymywał dziecko. Obaj piraci spotkali się przy rumie i zaczęli poważną dyskusję. Po trzeciej flaszce, ten bez nogi mówi:
– Sprawa prosta! Jak dziecko urodzi się z drewnianą noga – to moje, jak z drewnianą ręką – jest twoje.
Dzieci bawią się w piaskownicy. Nagle któreś pyta:
– Co jesz?
– Mięsko.
– A skąd masz?
– Przypełzło.

Pięknego i miłego dnia ze słonkiem w sercu życzę Wam moi kochani Szaleńcy