Świnoujście, turnus od 10 do 31 lipca 2026 r.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
liliana111
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 gru 2013 13:02
Oddział NFZ: Łódzki
Podziękował: 15 razy

Re: Świnoujście, turnus od 10 do 31 lipca 2026 r.

Post autor: liliana111 »

Witam .Sprawdziłam dzisiaj w przeglądarce skierowań do sanatorium i okazało się ,że uzdrowisko Swarożyc zostało zamienione na uzdrowisko Senator. Czy to dobra zmiana ? Mam nadzieję ,że arca-dius podzieli się wiedzą na temat tego obiektu podczas wcześniejszego pobytu (mniemam ,że Ty również dostaniesz tam przydział)
arca-dius
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 01 wrz 2022 23:10
Podziękowano: 9 razy

Post autor: arca-dius »

Dzień dobry, Liliana 111 - oczywiście mogę podzielić się wiedzą odnośnie poprzedniego pobytu, tylko że ja właśnie byłem w Swarożycu, dla mnie było o.k., mogę szerzej opisać, ale ponieważ obiekt przechodzi remont to, co do istoty, być może będą to jedynie historyczne dywagacje. W Senatorze nigdy nie przebywałem, faktycznie dokonano zmiany, zachowując termin pobytu, sprawdziłem przed chwilą na IKP - podobnie jak wskazała Liliana 111. Opiszę wszystko po dwóch, trzech dniach, od rozpoczęcia turnusu. Domniemuję, iż Senator to też obiekt typu hotelowego, a zabiegi będą w Rusałce. Mieści się nieopodal Swarożyca, ul. Żeromskiego to pierwsza od promenady, zatem lokalizacja super.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

O obiekcie hotelowym Senator informacje znajdziecie na Google, gdzie opinie jest oceniany, tylko 3,9 na pięć punktów.
Dotąd nie kwaterowano tu kuracjuszy z NFZ, a przynajmniej nic na forum nikt o tym nie pisał.
Znam wszystkie obiekty sanatoryjne i hotelowe dla kuracjuszy w Świnoujściu, bo byłem pracownikiem tej firmy ale o Senatorze nigdy nie słyszałem, chociaż wiem, gdzie jest zlokalizowany, czyli w sąsiedztwie Admirała I, ale był tylko hotelem komercyjnym, ale z bazą zabiegową.
Jest to oczywiście hotel prywatny i nie jest obiektem sanatoryjnym, a tylko posiada umowę z Uzdrowiskiem S.A. Świnoujście, na przyjmowanie kuracjuszy z NFZ w zastępstwie.
Dobrze, że posiada stołówkę i bazę zabiegową jako Ośrodek Wypoczynkowo-Leczniczy.
arca-dius
Kuracjusz
Kuracjusz

Dzień dobry, dzięki Zbigniew165 za wskazówki. Wiem, że Twoja wiedza jest nieoceniona, a w temacie Świnoujścia, i nie tylko, jesteś prawdziwym Guru. Czytałem już opinie, cóż, ponoć baza zabiegowa taka skromniutka jest..., tak przynajmniej piszą inni, raczej w stylu namiastki SPA dla gości hotelowych. Wyżywienie jest na miejscu, ale to też wypowiedzi hotelowych bywalców. Będąc w Swarożycu, wyżywienie było w znajdującym się po sąsiedzku Bursztynie, gdzie było o.k. Za nieco trzy tygodnie podzielę się pierwszymi wrażeniami w tym temacie, może przydadzą się innym.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Z tego co wiem, to Swarożyc mieli połączyć łącznikiem z Bursztynem i wtedy nie trzeba by było wychodzić na zewnątrz na stołówkę i część zabiegów w Bursztynie. Między Bursztynem, a Swarożycem jest niewielka odległość, bo kilka metrów między szczytami obu obiektów.
Jak przebiega remont dowiemy się w przyszłym tygodniu, bo nasz forumowicz Paweł będzie od 24 czerwca w Trzygłowie i ma naocznie to zobaczyć i przekazać na forum.
arca-dius
Kuracjusz
Kuracjusz

Tak Zbigniew165, pomiędzy budynkami Swarożyca a Bursztynem jest faktycznie parę metrów, ale jest też budynek z tyłu, gdzie przebywali kuracjusze. Były tam dwa studia, gdzie zamieszkiwali pracownicy obsługi, ale też kuracjusze. Wiem, gdyż takowi siedzieli ze mną przy stoliku w Bursztynie. Bardzo chwalili taki układ. Temat połączenia tych dwóch budynków przewija się już od ładnych paru lat, przy czym pomieszczenie w Swarożycu, od strony ośrodka Bursztyn, od paru lat w zasadzie nie było wykorzystywane, uprzednio ponoć były tam organizowane zabawy dla kuracjuszy.
liliana111
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 gru 2013 13:02
Podziękował: 15 razy

Post autor: liliana111 »

Hej arca-dius . Czy możesz podzielić się opinią na temat sanatorium "SENATOR" ?
arca-dius
Kuracjusz
Kuracjusz

Dzień dobry, Liliana111, pamiętam o zobowiązaniu, ale dzisiaj był dopiero pierwszy dzień zabiegowy - w piątek przyjazd, sobota, niedziela, zero ruchu w tym temacie, stąd szerzej opiszę jutro. Generalnie jest o.k., proszę nie mieć żadnych obaw związanych z pobytem, obecnie jest tu dopiero drugi turnus osób skierowanych przez NFZ, stąd i dla personelu to pewna nowość, cdn..., może w kategorii oceń sanatorium, albowiem ta będzie chyba bardziej adekwatna.
ODPOWIEDZ