Sanatorium Zielony Ogród w Ustce , pobyt od 20 maja do 10 czerwca.Moja opinia.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2019 18:01
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 14 razy

Sanatorium Zielony Ogród w Ustce , pobyt od 20 maja do 10 czerwca.Moja opinia.

Post autor: BarbaraB64 »

Dzień dobry. Tak jak w temacie chcę opisać mój pobyt w Sanatorium Zielony Ogród w Ustce. Pobyt zaczęłam dzień wcześniej czyli 19 maja, miałam zarezerwowany pokój w sanatorium co było możliwe że względu na to że koniec turnusu i początek nowego nie mają miejsca w ten sam dzień, koszt noclegu to 130 zł bez śniadania ponieważ w Zielonym Ogrodzie wyżywienie to catering więc w dniach kiedy nie ma kuracjuszy catering nie jest dostarczany. Zauważyłam że bardzo dużo ludzi przyjechało również dzień wcześniej. Pokoje rozdzielanie są już wcześniej więc każdy trafił już do swojego pokoju gdzie przebywał do końca. W dniu przyjazdu wieczorem wizyta u pielęgniarki a na drugi dzień czyli w dniu rozpoczęcia turnusu wizyta u lekarza. W sanatorium przyjmuje dwóch lekarzy, wizyta przebiegła w miłej atmosferze, pan doktor do którego ja trafiłam był bardzo miły i bez problemu można było zasugerować jakiś konkretny zabieg który został zlecony , oczywiście w miarę możliwości ;) . Wieczorem odbierało się karty zabiegowe i od następnego dnia rozpoczęcie zabiegów. Fizjoterapeuci wszyscy bardzo mili i pomocni , baza zabiegowa szeroka i nie zauważyłam żeby czas zabiegów był skracany. Jeszcze wrócę do pokoi to nie ma jedynek, są niestety pokoje bez łazienek i trzeba korzystać z łazienek ogólnodostępnych , na każdym piętrze jest ich kilka więc z dostępem nie było problemów. Jeśli chodzi o pokoje dwuosobowe z łazienkami to w pierwszej kolejności przydzielane są małżeństwom, dla reszty kuracjuszy zostają dwójki bez łazienek, trójki z łazienkami i bez oraz kilka czwórek.Kuracjusze do pokoi dobierani są z uwzględnieniem wieku . Ja chcąc pokój z łazienką zdecydowałam się na pokój trzyosobowy i muszę powiedzieć że współlokatorki miałam wspaniałe więc nie żałuję decyzji o trójce no ale w innych pokojach to różnie bywało ;) jeśli chodzi o czystość to tak na 4-ke, śmieci zabierane codziennie. Ręczniki są trzy , duży i mały białe oraz jeden brązowy na zabiegi z borowiną i wymiana w połowie turnusu, pościel nie jest zmieniana w czasie turnusu . W łazience wysoka półka stojąca więc nie ma problemu z rozłożeniem kosmetyków.Jezeli chodzi o wyżywienie to tak jak pisałam jest catering , jedzienie smaczne i naprawdę duże ilości więc nawet mężczyźni nie chodzili głodni, każdy dzień drugie śniadanie w postaci albo owocu, jogurtu czy jakiegoś serka a w niedzielę ciasto drożdżowe. Do śniadania dostępne były różne rodzaje herbat, kakao , kawa rozpuszczalna którą można było sobie zrobić, były też płatki śniadaniowe, musli i mleko więc samemu można było sobie przygotować. Telewizja płatna 120 zł od pokoju , czujnik w każdym pokoju bezpłatny , były też kubki , talerzyki i małe łyżeczki. Wi-Fi nawet dobrze działające też bezpłatne. Pielęgniarki dostępne całą dobę a lekarz był codziennie więc jak ktoś miał jakiś problem to mógł w każdej chwili otrzymać pomoc. Z mniej przyjemnych rzeczy to częste problemy z windą. W budynku jest kawiarnia i urocze patio gdzie można było usiąść, wypić kawę, poczytać książkę.Wieczorki taneczne raz w tygodniu, wstęp 15 zł , bawiliśmy się wspaniale a o świetną muzykę dbał dj. Belfer. Jeszcze krótko o zabiegach, dostępne były między innymi, kriokomora, lasery , magnetronik, masaż klasyczny, masaż membranowy, okłady borowinowe ( błotko) krioterapia, inhalacje,wirówki różnego rodzaju kąpiele, indukcja pola magnetycznego, teraplus, sucha kapiel kwasowęglowa i wiele innych. Mój pobyt oceniam na bardzo udany , z chęcią bym tam wróciła jeśli będzie taka okazja .Sama Ustka gdzie byłam pierwszy raz bardzo mnie urzekła. Mam nadzieję że opisałam wszystko a jeśli ktoś będzie miał jakieś pytania to chętnie odpowiem. Pozdrawiam Wszystkich :kwiat: Zapomniałam jeszcze dodać że w sanatorium jest pralka i suszarka w pomieszczeniu na drugim piętrze, jest tam też deska do prasowania a żelazko bezpłatnie można wypożyczyć w recepcji .
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 252 razy
Podziękowano: 137 razy

Re: Sanatorium Zielony Ogród w Ustce , pobyt od 20 maja do 10 czerwca.Moja opinia.

Post autor: GIENIA »

Dzięki Barbaro za opinię :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Re: Sanatorium Zielony Ogród w Ustce , pobyt od 20 maja do 10 czerwca.Moja opinia.

Post autor: Samosia »

BarbaraB64 wielkie :serce: :serce:
:serce: Dziękuje za opis :kwiat: Na temat tego ośrodka jest mało informacji więc tymbardziej opinia będzie przydatna :kwiat: :serce: :kwiat:
anezobk
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 sie 2010 20:48
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 1 raz

Post autor: anezobk »

Basiu :kwiat: dzięki bardzo, świetnie opisałaś cały pobyt .Mam nadzieję że wybrane zabiegi przyniosą efekty. Pozdrawiam Ciebie serdecznie.
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Post autor: Bibi2 »

Bardzo dziękuję za opinię :kwiat:
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 156 razy

Post autor: Genever »

Basiu dziękuję za opinię :kwiat: Nomen omen byłam w Ustce od czwartku do niedzieli odbierałam z sanatorium koleżankę, porusza się o kuli a dojazd cóż... byłam w tym obiekcie ale Pan ochroniarz chyba wyczuł osobę z zewnątrz i na pokoje nie wpuścił :lol: , samo patio z roślinkami super. Ustka że wszystkich uzdrowisk nadmorskich podoba mi się najbardziej, ma taki specyficzny klimat, nawet się teraz zastanawiamy czy może czegoś sobie prywatnie nie załatwić we dwie. Koleżanka była w sanatorium o nazwie Tęcza. Bliziutko promenady, udało jej się dostać malutką jedynkę na parterze. Tak chwali obiekt, że chce wrócić komercyjnie. Tak sobie jeszcze myślę czy jakbym jechała prywatnie do Twojego ośrodka czy jest ryzyko, że trafi się pokój z łazienką na korytarzu? Ten punkt u mnie jest nie do przeskoczenia. Przedzwonić mogę zawsze i tak zrobię. ...acha i baza zabiegowa wydaje się super i na miejscu. Pozdrawiam i raz jeszcze dzięki wielkie za Twój czas. Ps. Jakbyś miała zdjęcia pokoju i mogła się podzielić byłoby fajnie.
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Bardzo dziękuję za opis :kwiat:
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Genever pisze: 23 cze 2026 18:34 Basiu dziękuję za opinię :kwiat: Nomen omen byłam w Ustce od czwartku do niedzieli odbierałam z sanatorium koleżankę, porusza się o kuli a dojazd cóż... byłam w tym obiekcie ale Pan ochroniarz chyba wyczuł osobę z zewnątrz i na pokoje nie wpuścił :lol: , samo patio z roślinkami super. Ustka że wszystkich uzdrowisk nadmorskich podoba mi się najbardziej, ma taki specyficzny klimat, nawet się teraz zastanawiamy czy może czegoś sobie prywatnie nie załatwić we dwie. Koleżanka była w sanatorium o nazwie Tęcza. Bliziutko promenady, udało jej się dostać malutką jedynkę na parterze. Tak chwali obiekt, że chce wrócić komercyjnie. Tak sobie jeszcze myślę czy jakbym jechała prywatnie do Twojego ośrodka czy jest ryzyko, że trafi się pokój z łazienką na korytarzu? Ten punkt u mnie jest nie do przeskoczenia. Przedzwonić mogę zawsze i tak zrobię. ...acha i baza zabiegowa wydaje się super i na miejscu. Pozdrawiam i raz jeszcze dzięki wielkie za Twój czas. Ps. Jakbyś miała zdjęcia pokoju i mogła się podzielić byłoby fajnie.
Genever trochę dziwne że ochroniarz zwrócił uwagę i wyczuł że nie jesteś osobą z sanatorium, bardzo często na recepcji w ogóle nie było ich widać ale wiem że jeden z ochroniarzy to wyjątkowy służbista był ;) co do prywatnego pobytu to pewnie w tym przypadku nie było by problemu żeby dostać pokój dwuosobowy z łazienką ale lepiej dowiedzieć się i źródła, z mojego pokoju mam zdjęcia ale nie umiem wstawiać na forum, może masz messengera to tam bez problemu mogę zdjęcia wstawić.
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

[ obrazek zewnętrzny ]
IMG20260519162703.jpg
IMG20260519162703.jpg (43.19 KiB) Przejrzano 658 razy
Załączniki
IMG20260519162649.jpg
IMG20260519162649.jpg (33.55 KiB) Przejrzano 658 razy
IMG20260519162630.jpg
IMG20260519162630.jpg (37.78 KiB) Przejrzano 658 razy
Awatar użytkownika
BarbaraB64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Chyba jednak udało mi się wstawić zdjęcia ;) to pokój trzyosobowy z łazienką.
ODPOWIEDZ