Polanica od 14-02-2014 r.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Polanica od 14-02-2014 r.

Post autor: sztani »

Nie chce mówić nieprawdy ale trochę ich jest dają w kość ja po operacji kolana dalem radę wiec i Ty dasz (musisz) bo widzę ,ze z Ciebie piechur co nie miara.. Jak będziesz na Szczelincu (wejście za darmo )mozna dokupić bilet na górze i przejść fajną trasą. Byłem tam w Październiku . Pięknie
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

anusia153 pisze:Sztani nie strasz mnie , dam radę ( a ile tych schodków :o )
Pytasz ile schodków? Dokładnie 665, chyba że jakiś satanista jeden dołożył :D :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Nie chcialem pisac bzdur ale jesli piszesz tyle to na pewno dają w kość .Z polanicy potrzeba jakieś 3 do 4 godzin z dojazdem aby całość zwiedzić i przejść . Ja startowałem z Lądka
ninak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lis 2012 16:21
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: ninak »

Bardziej sprzyjające kolanom i kręgosłupowi są Błędne Skały.Teren prawie płaski w porównaniu do Szczelińca.Tylko że zimą wjazd jest zamknięty i trzeba iść 3 km.Samochód można zostawić na parkingu przed barierką. :kwiat:
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: anusia153 »

[ obrazek zewnętrzny ] [ obrazek zewnętrzny ] [ obrazek zewnętrzny ] Trasa na Strzeliniec Wielki , nie liczyłam schodków , potrafią dać kość , szczególnie na początku trasy , warto było się troszkę pomęczyć , widoki cudne na okolice.
Wyjechaliśmy z Polanicy autem około godziny 14 a wróciliśmy o 17 do Polanicy , czyli ok 3 godzin . Jestem zauroczona tym miejscem , miałam wrażenie , że to nie natura uformowała te kształty nieraz przypominające jakieś prehistoryczne gady, ale ktoś celowo poukładał te skały . Polecam kuracjuszom przebywającym w Kudowie , Dusznikach i Polanicy taka wycieczkę , naprawdę warto :kwiat:
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40

Post autor: biedroneczka »

Potwierdzamy.... naprawdę warto :!: :!: :!:
... to samo ujęcie z września zeszłego roku ;)
kudowa 2013 (1419).JPG
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Biedroneczko , wczoraj powietrze nie było takie przeźroczyste jak na Twoim zdjęciu , zasnute było lekka mgiełką ale i tak warto było . :D
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zawsze warto liczy się ruch i to co mimo wszystko zobaczymy (wrażenia ) :)
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40

Post autor: biedroneczka »

Kochani, każda pora roku odkrywa inne oblicze danego miejsca i warto je odkrywać wciąż i wciąż na nowo :D ...gdybym miała możliwość, to znów bym tam wróciła, nawet, gdyby śnieg był po pas :D ..... i Sztani dobrze mówi - ruch przede wszystkim ;) Pozdrawiam wiosennie... :kwiat:
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

[ obrazek zewnętrzny ] [ obrazek zewnętrzny ] [ obrazek zewnętrzny ] Wczorajsza wyprawa z Polanicy do Lądka Zdroju . Jestem zauroczona tym miejscem ,nie ma w żadnym sanatorium ,w jakim byłam piękniejszej pijalni , bajka , a przy tym gra skrzypek tak cudne utwory , nie mogłam się oderwać od tego miejsca , warto zwiedzić też miejscowy kościół no i oczywiście rynek .
Dobrze , że ktoś z towarzystwa posiada auto i można po zabiegach i obiedzie gdzieś pojechać i pozwiedzać , Polanica jest małym miasteczkiem 2 dni wystarczy na obejrzenie wszystkiego . Wykorzystuje każdą chwilę i poznaje nie znane dla prze ze mnie rejony Polski , ale Lądkiem jestem zachwycona . Dzisiaj Jaskinia niedźwiedzia na mnie czeka .
Pozdrawiam miłego dnia :kwiat: :kwiat: :kwiat:
ODPOWIEDZ