Sanatorium Zielony Ogród w Ustce , pobyt od 20 maja do 10 czerwca.Moja opinia.
-
Genever
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 31 maja 2022 06:44
- Podziękował: 37 razy
- Podziękowano: 156 razy
Re: Sanatorium Zielony Ogród w Ustce , pobyt od 20 maja do 10 czerwca.Moja opinia.
- BarbaraB64
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 01 mar 2019 18:01
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowano: 14 razy
Re: Sanatorium Zielony Ogród w Ustce , pobyt od 20 maja do 10 czerwca.Moja opinia.
- Załączniki
-
- IMG20260520190744.jpg (62.53 KiB) Przejrzano 547 razy
-
Genever
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 31 maja 2022 06:44
- Podziękował: 37 razy
- Podziękowano: 156 razy
Ja ostatnio ciasto miałam raz do tego z zakalcem
No i warzywka
- bardzyk2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 cze 2020 14:03
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękowano: 7 razy
Mam tylko jedno pytanie. Ponieważ pokoje są przydzielane jak piszesz wcześniej i poza
małżeństwami losowo, wg wieku, nazwiska, czy decyduje ślepy traf, to ile czasu przed rozpoczęciem turnusu można
się dowiedzieć, że wybrano dla nas np. czwórkę bez łazienki
Czy te wieloosobowe pokoje są przestronne czy raczej klitki?
"W polskim prawie minimalna powierzchnia w celi mieszkalnej przypadająca na jednego osadzonego wynosi nie mniej niż 3 m². Standard ten jest uregulowany w Kodeksie karnym wykonawczym ". Ponadto cela posiada namiastkę łazienki czyli kącik sanitarny.
Pytam, bo np. miesiąc przed rozpoczęciem turnusu można przy niekorzystnym przydziale odesłać skierowanie i nie tworzyć tzw. niedojazdów.
Ja byłam raz w czwórce z łazienką i mimo miłych, wyrozumiałych współlokatorek powiedziałyśmy sobie wszystkie - nigdy więcej!
Pozdrawiam serdecznie
- BarbaraB64
- Super Kuracjusz

- BarbaraB64
- Super Kuracjusz

Genever jeżeli o posiłki chodzi to biorąc pod uwagę chęć prywatnego pobytu trzeba wiedzieć że tam takie samo wyżywienie jest dla kuracjuszy z NFZ jak dla pełnopłatnego pobytu.Genever pisze: 25 cze 2026 17:31 Powiem szczerze... fajnie to wygląda, naprawdę.
Ja ostatnio ciasto miałam raz do tego z zakalcemJedzenie to nie mój nr 1 ale jednak smaczny posiłek, do tego urozmaicony to ogromny plus.
No i warzywka![]()
- bardzyk2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 21 cze 2020 14:03
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękowano: 7 razy
to dla mnie taki wyjazd odpada.To ważna wiadomość przy ubieganiu się o zwroty, bo taki ośrodek trafi raczej na listę "NIE".
Pozdrawiam z upalnego Śląska
- zibi1959
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 02 sty 2020 18:19
- Oddział NFZ: Małopolski
- Podziękowano: 4 razy
- BarbaraB64
- Super Kuracjusz

- BarbaraB64
- Super Kuracjusz

Powiem szczerze że też jechałam z duszą na ramieniu wiedząc że będę w trójce ale tak naprawdę to jeżeli jesteśmy skazani na wspólny pokój z obcą osobą to nie zależnie czy to dwójka czy większy pokój to jest jedna wielka niewiadoma czy będziemy się w stanie dogadać, na szczęście w moim przypadku nie było najmniejszego problemu, życzę każdemu kto jadąc do sanatorium musi być w pokoju z nie znajomymi osobami żeby trafił na tak zgodne osoby w pokoju jak ja tym razem trafiłam. Pozdrawiam Serdecznie z burzowego Śląskabardzyk2 pisze: 29 cze 2026 18:26 Bardzo dziękuję za odpowiedź. To ważne, że nie jedzie się całkiem w ciemno. Ale jeśli jest szansa wyłącznie na trójki lub czwórki
to dla mnie taki wyjazd odpada.To ważna wiadomość przy ubieganiu się o zwroty, bo taki ośrodek trafi raczej na listę "NIE".
Pozdrawiam z upalnego Śląska![]()