Podobnie jak Ty od mojego zeszłorocznego pobytu w "Bursztynie" też jestem fanem Świnoujscia. Też jak Ty jechałem z wiedzą, że nie będę miał pokoju jednoosobowego i z wizjami jak to będzie w wieloosobowym. Jakież było moje zdziwienie kiedy na miejscu Pani w recepcji poinformowała, że przydzielono mi jedynkę. 21 dni czerwca 2025 r. spędzonych w Świnoujsciu należy do moich najprzyjemniszych dni nad Bałtykiem. Z resztą w sierpniu tego roku wybieram się na wakacyjny wypad.PaweleK pisze: 01 lip 2026 13:27 Dzień dobry,tak na szybko Zbyszku niechcący potwierdzasz,że jestem gaduła![]()
Ale to pozory.
Teraz na obiadek.I już mam problem.Jak nie mam to sobie stwarzam,Chciałem się trochę wymigać
z opisu i tak "po łebkach' .Ale dziewczyny już mnie podpuszczają.Basia,Gienia,Genever są mi znane.
zawiela,alka50+ nie ale już je lubię.Wasze wypowiedzi powodują,że jestem![]()
Teraz naprawdę napiszę po powrocie.
Zbyszku stałem się fanatykiem Świnoujścia i Mrzeżyna.
Pozdrawiam![]()
Świnoujście Trzygłów 24.06-15.07 w trakcie,
- Archibald
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 16 paź 2021 13:53
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 25 razy
- Podziękowano: 34 razy
Re: Świnoujście Trzygłów 24.06-15.07 w trakcie,
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Z Pawłem dyskutowałem czemu tak jest i obaj mamy na ten temat wspólną teorię, ale raczej na forum tego nie ujawnimy.
-
PaweleK
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 07 maja 2026 17:40
- Oddział NFZ: Lubuski
- Podziękował: 19 razy
- Podziękowano: 36 razy
Genever
"pod Ciebie chcąc wywołać uśmiech//.Przy opisie końcowym lepiej nie pij...
alka 50+
dużo to powiedzą,że gaduła/udowodnię,że jest to mylące/jak mało to próżnior.
Archibald doskonale wiem jak to jest,mamy podobne przemyślenia
Gieniu
/nie szukałem Twoich opisów/ ale czułem,że masz wiedzę na temat Świnoujścia i się nie pomyliłem...
Zbyszku,nie ujawnię prywatnych rozmów ale w opisie końcowym i tak się Tobie oberwie...Nie obawiam się reprymendy.Widziałem Twoje oczy,
mimikę twarzy.Wiem,jak reagujesz na mój sarkastyczno ironiczny ton.Godzina rozmowy w realu to jak pisanie rok w sieci i nadal można być
żle zrozumianym.
Basiu
Wczoraj czepiła się mnie jedna dziewczyna.Powiedziała,że wpadła do Świnoujścia na tydzień.Oczekuje atencji,atrakcji i wykwintnych kolacji.
A było tak leniwie,,,
Teraz już po powrocie ale chyba podbiłem bębenek...
Pozdrawiam
-
Zosia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 gru 2009 15:33
- Oddział NFZ: Podlaski
- Podziękował: 63 razy
- Podziękowano: 55 razy
Pawełek, gdyby był zimą czy wczesną wiosną i znalazł się w Admirale i nie miałby 1 os pokoju (bo tam nie ma) i nie daj Boże by zachorował to nie wiadomo czy nie miałby też innego zdania ale Pawełku cieszę się Twoją radością i że tak dobrze trafiłeś. Weź Zbyszka na piwo i nie twórzcie swoich teorii bo najpierw prosimy o opinie a potem jakby się z nimi nie zgadzamy a to zniechęca.
Uff wyrzuciłam co mi "zaległo na żołądku " sorki .
-
PaweleK
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 07 maja 2026 17:40
- Oddział NFZ: Lubuski
- Podziękował: 19 razy
- Podziękowano: 36 razy
Nie wszystko będzie różowe.
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
To co napisałaś wyżej ja przeżyłem na ostatnim pobycie w Verano, gdzie pielęgniarka oddziałowa mnie pozbyła, jak zgłosiłem, że mój współlokator nie jest zdolny do samodzielnego egzystowania w sanatorium.
Jednak nie pisałem, że Uzdrowisko Kołobrzeg mi się nie podoba, tylko mam uprzedzenie do konkretnego obiektu i więcej raczej nie pojadę do Verano.
Każdy ma swoje ulubione uzdrowisko i nikogo na siłę nie chcę przekonywać do Świnoujścia, ale wydaje mi się niesprawiedliwe po jednym pobycie pisać, że całe uzdrowisko Świnoujście jest nieprzyjazne kuracjuszom.
Prowadzimy dyskusję i ja nikomu nic nie zarzucam, że kłamie itp. ale chyba mogę się nie zgadzać z niektórymi opiniami i piszę o tym wprost bez owijania w bawełnę.
Paweł pewnie, że poczekam na Twoją końcową opinię, ale myślę, ze będzie raczej pozytywna o całym uzdrowisku Świnoujście.
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 252 razy
- Podziękowano: 137 razy
Pawelku , dużej wiedzy może nie mam , byłam w Świnoujściu 4 razy , z tego 2 razy w ośrodku KRUS , a to zupełnie inna bajkaPaweleK pisze: 04 lip 2026 21:32
Gieniunie wymieniałem Ciebie w temacie "wątpliwości" bo opinie Zbyszka i Violety już wystarczyły do podjęcia decyzji
/nie szukałem Twoich opisów/ ale czułem,że masz wiedzę na temat Świnoujścia i się nie pomyliłem...
Znam też sytuację , że pan , poruszający się o lasce , miał basen w Bałtyku , godzinę później coś tam w Rusałce i po pół godziny znowu coś w Bałtyku . A takich sytuacji i przykładów jest masa . Kilka obiektów to tylko bazy noclegowe ... posiłki i zabiegi w różnych miejscach .
Chociażby .... jaka tu logika , że Ty jesteś zakwaterowany naprzeciwko Rusałki , a na zabiegi chodzisz też w inne miejsca .
Dobrze wspominam pobyt , jednak wolę kolejny raz pojechać do ośrodka , o którym wiem , że nie będę biegała po całym Uzdrowisku .
Super , że Udało Ci się dostać jedynkę , no i termin masz piękny .... plusem jest rower , bo przebywanie teraz na promenadach , jest chyba raczej mało komfortowe
Nie chciałam zaśmiecać Ci pięknie rozpoczętego tematu , jednak " musiałam " wyjaśnić , czemu uważam , że " Uzdrowisko Świnoujście " uważam za nieprzyjazne kuracjuszom . " Uzdrowisko " , nie miejscowość . Bo Świnoujście jest przepiękne
Czekam na Twoją końcową relację
-
Bibi2
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
- Podziękował: 71 razy
- Podziękowano: 77 razy
Zbigniew czego Ty nie rozumiesz ? ,
swoimi uwagami typu "Ciekawe, że Uzdrowisko Świnoujście podoba się w większości płci męskiej, a panie ostatnio stwierdziły, że Świnoujście jest dla nich nieprzyjazne na pobytach sanatoryjnych" deprymujesz zdanie innych .
To tyczy innych spraw także , jednemu Warszawa bardzo się podoba , a drugiemu nie .
- Andrzej1958
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 maja 2018 19:18
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 79 razy
Zbyszku, masz rację. Ale pozwolę sobie przypomnieć Ci co pisałeś o Iwoniczu po pierwszym pobycie.zbigniew165 pisze: 05 lip 2026 07:06 [...]
wydaje mi się niesprawiedliwe po jednym pobycie pisać, że całe uzdrowisko Świnoujście jest nieprzyjazne kuracjuszom.
[...]
Po następnym też.