Sanatoryjne Savoir Vivre

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
kruszynka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 lip 2021 22:24
Podziękował: 482 razy
Podziękowano: 119 razy

Re: Sanatoryjne Savoir Vivre

Post autor: kruszynka »

Genever pisze: 17 lip 2026 22:14
Kurczę... znowu się nagadałam , przepraszam. Ale lepiej o perfumach niż to na co mnie dzisiaj w odpowiedzi na pewien post rączki swierzbiły napisać. 😏
Pozatym myślę, że swoim zwyczajem wplotłeś odrobinę sarkazmu w posta. 😉
Pozdrawiam.
:lol: Też miałam się odnieść, tylko wiesz co Genever :serce: ?nie odnoszę się już do ludzi ,co obrażają innych .
Jesli tak zostali wychowani ,dobrze im z tym ,to niech tak żyją .
Tutaj jest admin ,moderator ,takie wypowiedzi trzeba usuwać ,wcześniej trzeba po prostu je zgłaszać
przez forumowiczów.Obrażanie od paru lat i okazywanie innym pogardy stało się w pewnych
grupach sposobem ich "odżywiania "inaczej ,żyć nie potrafią. :shock:
Nigdy tego nie robiłam, nigdy nikogo nie zgłosiłam będąc tutaj już trochę ,a teraz mam ochotę :oops:
Muszę pomyśleć ;)
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 156 razy

Post autor: Genever »

Kruszynko kochana , troszeczkę tutaj jestem i Andrzej akurat ma taki sposób pisania. Krótko i celnie. Ale ja sarkazm generalnie uwielbiam bo świadczy o inteligencji. Ale Ty pewnie nawiązujesz do innego posta gapa że mnie. Oj tak....nie lubię męczenników i ludzi stawiających wszystkich do pionu. Dla mnie na dłuższą metę to toksyczne. A niech mi się oberwie to dodam parę zdań chociaż nie znoszę kłótni. No i tak szczerze to mnie to średnio obchodzi. 8-)
Czasami mniej równa się lepiej.😉
Nawet potem pomyślałam bo po strzępilam język jak dla Andrzeja i tak od początku było wszystko jasne. :roll: ale może pomyślał...dama kameliowa zapachów z górnej półki jej się zachciewa a w domu Pani Walewska. Za dużo gadam.
Chociaż gaduły Pawła to już nie pobiję pomimo mojego ADHD . Ale Paweł i tak zaraz gdzieś zniknie ..
Pora ruszać do roboty, chyba zacznę od naszego "dziadka" i zrobię świeże bułeczki z serkiem i pomidorkiem.
Nie wiem czy kiedykolwiek odważę się na spotkania ale... życie pisze różne scenariusze.
Pozdrawiam wszystkich i życzę wspaniałego dnia :kwiat:
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Wtrącę swoje małe trzy grosze (dobra nie takiej małe, ;) :lol: ), bo to ja polubiłam post Andrzeja. :D Każdy ma swoje spojrzenie na daną sprawę, u mnie często jest inne od pozostałych, trudno, co zrobić, był czas przywyknąć. :lol: I jeśli chodzi o czystość, higiena, to również jest ona dla mnie bezwzględnie ważna, ale sztuczne zapachy - dla mnie - niekoniecznie (w tym pachnące mydła, odzież płukana w popularnych, intensywnie pachnących płynach itp.) Oczywiście, kto chce niech używa perfum, czy to z dolnej czy górnej półki. To jego indywidualny wybór. Osobiście coraz częściej również z nich rezygnuję, tak jak z malowania paznokci czy farbowania włosów. :o :shock: Mnie z tym dobrze, a co na ten temat sądzą inni? Guzik mnie to obchodzi. :lol:
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Post autor: Bibi2 »

Uff , ale popisaliście , wszystkim daję ogromnego plusa

Kruszynko, masz rację znam wiele sytuacji , wiele widziałam i doświadczyłam , ale ...
nie moja to sprawa :|
Cóż warto być otwartym na ludzi , a może ...., jeśli się nie uda to może następnym razem.
Wszystko się liczy , a czasami nic nie jest ważne , nawet ten przykry zapach potu , dlaczego? - nie wiem
Sniper
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 paź 2021 00:15
Oddział NFZ: Opolski
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 58 razy

Post autor: Sniper »

Ale zamieszaliście tematycznie, tak jakby w Wiedeńskiej, w Ciechocinku przy kilku stolikach siedziało kilka osób i rozmawiało na różne tematy które gdzieś tam łączą się ze sobą. :lol:
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 77 razy

Post autor: Bibi2 »

:lol: :lol: :lol:
No właśnie , tak to jest na Forum ;)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 252 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Spiner , gdyby siedzieli przy kilku , to jeszcze pół biedy , a gdyby siedzieli przy tym samym :?: :o niczym przy budowie wieży Babel :lol: :lol:
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Taka anegdota a propos. :D
Tata mojej przyjaciółki w okresie prehistorii młodzieńczej (mojej) przyglądał się raz naszej czteroosobowej babskiej paczce w chwili rozstania w przedpokoju jak wszystkie rozmawiałyśmy razem i z każdą z osobna jednocześnie, skacząc z wątku na wątek i nie mógł tego ogarnąć rozumem. Gdy zapytał: Czy wy wiecie o czym rozmawiacie? I usłyszał chóralne: tak! z miną godną utrwalenia, machnął ręką i poszedł, rozumiejąc, że i tak tego nie pojmie. :lol:
I znów kierunek rozmowy zboczył z właściwej drogi. Cóż, przecież od czegoś jest dygresja. :lol:
kruszynka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 lip 2021 22:24
Podziękował: 482 razy
Podziękowano: 119 razy

Post autor: kruszynka »

Genever :D do innego do innego posta .
E, przecież nic się nie stało :)
Jak tutaj wesolutko :lol: :roll:
Buźka :serce: :D