Sanatorium Żegestów

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2011 22:49
Oddział NFZ: Łódzki

Re: Sanatorium Żegestów

Post autor: Małgosia69 »

kristi pisze:Witaj poproś koleżankę nich zamieni skierowanie ana tam się zanudzi.
Kristi, napisałam do Ciebie na priv. Buziaki :)
graza
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sty 2011 19:37
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: graza »

Małdosiu,poradz kolezance by postarała sie zmienic termin sugerujac ze moze byc inna miejscowosc. Byłam w podobnej sytuacjii .Dostałam super miejscowosc Krynice lecz nie pasował mi termin. Jest mozliwosc do 3 razy zmienic termin i tym samym miejscowosc. Tym bardziej jesli jest osoba pracujaca a wyjazd z NFZ jest w urlopie .Pomysl a zmajdziesz powod prosby o zmiane .A tak jak sugerował Andrzej tam tez pracyja ludzie a przypadki chodza po ludziach. Ja pojechałam załatwiłam i jade w innym terminie . A jesli masz problemy z cisnieniem to tym bardziej górskie miejscowosci sa nie wskazane. Jesli udałoby sie Tobie porozmawiac z Lekarzem a on na tym skierowaniu zrobi adnotacje ze wskazaniem to masz to załatwione Zegiestow fajna miejscowosc dla wyciszenia i osob kochajacych wedrowki .przyrode i cisze .Okolica fajna ale nic wiecej . Byłam zwiedzałam i nigdy bym tam nie chciała przebywac 21 dni .Zycze pomyslnego rozwiazania sprawy .
Awatar użytkownika
Małgosia69
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2011 22:49
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Małgosia69 »

Dzięki Grażynko za podpowiedż, :) ale Julita zdecydowała się , mimo wszystko ,pojechać. Na dodatek to okres świąteczny,tym bardziej bryndza,ale tak jak pisałam boi się,że będzie musiała jeszcze raz składać papiery. Może jakoś w dobrym nastroju przetrzyma te 21 dni, choć tak naprawdę to chyba nie o to chodzi,aby przetrzymać,ale aby podleczyć się i odpocząć. :)
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Graza, powiedz mi, gdzie jest tak ( w jakim oddziale NFZ) , że do trzech razy można zmienić termin. Moja kuzynka z bardzo ważnych powodów rodzinnych chciała przełożyć wyjazd o kilka tygodni (zaznaczę, że zimą) i nic z tego. Wypadła z kolejki.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Z autopsji wiem,że druga propozycja jest :( nieodwracalna. Trzeba ją :oops: przyjąć , bo jeśli nie , to kolejka :shock: przepada. Przed nami ok :? kolejne 3000 :roll: czekających osób na wyjazd. Pisałem już o tym na tym forum.
forumowicz

Witam :) "doczepiam " ;) się do tych dyskusji.Wszyscy macie tutaj rację ,każdy na podstawie własnych doświadczeń .Nie da się je tak dokładnie i według jakiegoś scenariusza przenieść na swoje podwórko i to wszystko.
Ja zmieniałam ,miejsce i termin wyjazdu i wcale nie przez lekarza ani przez NFZ ,tylko rozmawiając z paniami które o moim wyjeżdzie decydowały ,w moim mieście w moim NFZ.
Jeśli już ,ktoś taka prośbę nagłosni ,poprzez lekarza ,Wojewódzki np NFZ ,to przecież nadał temu bieg urzedowy ,to nie może tez liczyc na fory ,a jeszcze o tym wiedza wszyscy znajomi i połowa osiedla, koniec świata.
Takie "zamiany" ,jak też otrzymanie dobrego pokoju w naszym sanatorium załatwia się na przysłowiowe uszko ;) :)
Cała reszta to tak ,jak piszecie ,imprezki ,nadęta Krynica :lol: Zdrój ,towarzystwo ,wycieczki ,cisza ,hałas to już oddzielny temat.
I w tej materii ,też nie każdemu będzie odpowiadało ,to co mnie np.
Ale to wszystko ,jest oczywiste dla tych co byli już razy x ,ale nie dla tych co jadą po raz pierwszy ,dlatego rady tak ,ale fajne delikatne i pod warunkiem ,że ostateczna decyzja bedzie należała do osoby zainteresowanej. :)
forumowicz

Mam nadzieję ,że odpowiedź jest subiektywna. , Ale jeśli obiektywna , to ten wpis odczytałem :shock: jak kapuśniak z grochem. Jakie "uszko", jaki przydział nie przez OW NFZ ? Jakie panie decydują , tajemniczy krąg? To kto przydziela? Biuro podróży a może prywatne niezależne sanatorium ? Ale na taki wyjazd nie każdego stać.Bieg urzędowy a kto o tym wie jak biuro NFZ jest od msca zamieszkania ok 300 km.Dziwny , tajemniczy wpis. :o
forumowicz

Oj Rychu Rychu ,trzeba czytac nieco ze zrozumieniem :( Sa miasta woj i miasta powiatowe ,NFZ Woj rzydziela sanatorium ,ale w miescie np powiatowym też jest Odział NFZ i tam paniusia mowi czasami gdzie pojedziesz ,a przydział pokoju to może też Ci wpisuje NFZ >? O rany. :!: :!:
roberta3
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 wrz 2011 18:39

Post autor: roberta3 »

Trudno zrozumieć. Jest mi wiadomo ,że NFZ ma swoją siedzibę w miastach wojewódzkich. W powiatowych to KRUS i ZUS...więc jakie "paniusie" decydują o wyborze miejscowości sanatoryjnych.
forumowicz

Mieszkam w mieście powiatowym i tu nie mamy oddz. NFZ :(
ODPOWIEDZ