OPOLSKI NFZ - kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Sniper
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 paź 2021 00:15
Oddział NFZ: Opolski
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 58 razy

Re: OPOLSKI NFZ - kolejka

Post autor: Sniper »

Spacerami warto sobie kondycję podreperować, bo po samej Równicy jest trochę chodzenia. A przy spacerze do rynku lub głównej drogi z lokalami w obie strony będzie 2-3 km( w tym powrót pod lekką górkę)
Z tą jedynką pierwszy raz odpuść jeżeli to nie wynika ze zdrowotnych przyczyn. Jak nie jesteś konfliktowy to warto się integrować i mieć kompana do wyjść poza pokój. Tak poznałem kilka osób z którymi smutno było się na końcu żegnać. A w razie awaryjnych sytuacji w stylu zaproszenie na kawę itp są inne opcje. 8-)
W Równicy polecam siłownię i wieczorem basen, a o obowiązkowym dancingu nie wspomnę, jak lubisz być blisko głównej sali to na sobotę były rezerwacje stolików. Koniecznie odwiedź w którąś sobotę kameralny dancing w Złocieniu, też warto zrobić rezerwację. :)
Jesień na sanatorium fajny termin, ale zabezpiecz się farmakologicznie w razie potrzeby przed chorobami wirusowymi. Równica to moloch i masa ludzi, nie da się uniknąć w tym czasie przeziębionych i kichających.
Równica to fajne sanatorium, sam z przyjemnością przyjąłbym takie skierowanie. 8-)
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 lip 2024 11:00
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 23 razy

Post autor: skrzys »

Do wyjazdu do Równicy jeszcze trochę czasu w trakcie którego będzie ze dwatrzy wyjazdy krótsze i dłuższe i też z chodzeniem. Pierwszy raz ( i jedyny) jak byłem w sanatorium trafiłem do dwójki, nie było źle. Jakoś się dogadywaliśmy ale kolega większość czasu spędzał w pokoju i tvn24. Przychodził do nas zapoznany kolega z sąsiedniego pokoju który nie dogadywał się ze swoim pokojowym współspaczem. Oj i trochę Kołobrzegu żeśmy zwiedzili, mimo 10 lat różnicy dogadywaliśmy się świetnie i nadal mamy fajny kontakt telefoniczny. Jako że jest z Katowic to do Ustronia, jak będę, obiecał przyjechać :-) akurat wróci z sanatorium swojego i będzie nieformalnym przewodnikiem po Ustroniu, tym wieczornym :-) Ustroniu. Za dnia jak tylko czas i pogoda pozwoli to będę się starał sam albo z kimś pozwiedzać Ustroń i okolice.
Pamiętam co polecałeś zobaczyć, mam to na swojej liście. siłownię i basen planuję wykupić. Co do jedynki to daje więcej spokoju a i możliwości zintergowania się nie przeszkadzając innej osobie ale masz rację, dwójki mają swoje plusy. Ja uważam że nie jestem osobą konfliktową, myślę że łatwo nawiązuję rozmowę to nie powinno być źle. Czy w dzień zaduszny są zabiegi w sanatoriach bo sam nie pamiętam? Dziękuję za wszystkie podpowiedzi odnośnie Równicy, Ustronia okolic :)
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jest tu kto? Mija miesiąc od ostatniego wpisu może się coś pozmieniało? Może ktoś dostał fajne sanatorium i się pochwali gdzie. A może Ktoś wybiera sie w moim terminie tj. koniec października połowa listopada do Ustronia? Jak ktoś coś to można napisać czy tu czy na priv. Pozdrawiam serdecznie wszystkich i mam pytanko do Sniper, jak pamiętam to Tobie też jakiś jesienny wyjazd się szykuje czy nie? :)
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 59 razy

Post autor: lawenda »

Skrzys cały czas są, podglądacze, :lol: ale i tacy jak ja którzy z różnych powodów chwilowo, lub na dłużej są wykluczeni z wyjazdów do sanatorium.
Nie ma o czym pisać, ani czym się chwalić, więc cisza w temacie.;)
Czas biegnie szybko, zleci, ani się obejrzysz a będzie październik. :D

Pozdrawiam serdecznie i miłej niedzieli życzę. :kwiat:
orion
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 mar 2025 18:00
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 13 razy

Post autor: orion »

oj tam, oj tam , jeszcze trochę i zrobi się ruch w interesie :)
Pozdrawiam serdecznie Lawendo :kwiat:
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

dlaczego się zrobi Orion? :?: Ja jeszcze jeden wyjazd wakacyjny i potem sanatoryjny. Znacie kogoś kto wybiera się do Ustronia na terminie pazdziernik/listopad? :)
orion
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 mar 2025 18:00
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 13 razy

Post autor: orion »

Wakacje, wakacje , kto może i ma możliwości to niech korzysta a na sanatorium to poczekam do stycznia przyszłego roku. Pozdrawiam .... :roll:
Mijariolka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 mar 2023 20:07
Podziękowano: 11 razy

Post autor: Mijariolka »

Witam wszystkich :D
U mnie na razie cisza w związku z wyjazdem do sanatorium. Jutro mija karny roczek, ale poczekam ze składaniem nowego wniosku.
Jeśli nic się nie zmieni, to pod koniec września zawitam w Kudowie :D
Pozdrawiam naszą aktywną grupę :serce:
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 59 razy

Post autor: lawenda »

Ooooo..... jaki ruch w naszym wątku. :D
Witam wszystkich. :kwiat:
U mnie póki co też tylko wyjazdy prywatne, bo NFZ uważa że jako pacjent wykorzystałam limit na najbliższe 5 lat. :cry:

Pozdrawiam serdecznie i dużo zdrówka życzę. :kwiat:
Mijariolka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 mar 2023 20:07
Podziękowano: 11 razy

Post autor: Mijariolka »

Lawendo dziękuję za najważniejsze życzenie i Tobie również dużo zdrówka życzę :serce:
ODPOWIEDZ