Przemyślenia ,dyskusje na każdy absolutnie temat .

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
PaweleK
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 maja 2026 17:40
Oddział NFZ: Lubuski
Podziękował: 20 razy
Podziękowano: 36 razy

Re: Przemyślenia ,dyskusje na każdy absolutnie temat .

Post autor: PaweleK »

Dzień dobry,
Chyba mogę wypowiedzieć się jako „młody stażem”.
Wypowiedzi stawiają pytania jak również opisują stan obecny.W wielu wypowiedziach
nie tylko tutaj ,wiele osób pisze z sentymentem,że teraz to nie to co było kiedyś.że forum
umiera.Mogę tylko zazdrościć momentu powstawania forum.Czytałem początki powstawania
tematów.Ile radości,energii.Było inaczej.
Wiele osób to forumowi „emeryci”.10,15,20 lat.Spróbujcie przypomnieć
sobie tamten czas.Jestem właśnie w takim momencie.Dwa lata.Pełen
energii,chętny do grania,pisania.Kontrowersyjny?Na pewno.
I teraz... popełniłbym ogromny błąd wstawiając resztę.Tak Latarniku,przepraszam..
Dobrze ,że zajrzałem do muzyki.Krzysztof.Odebrałem jako policzek.
Nie musi być panie wystarczy Pawle ;) zaczyna się ciepły weekend...
Może góry :?: na rowerku :?: Miłego dnia wszystkim forumowiczom :serce:
Latarnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2025 20:26
Podziękował: 24 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Latarnik »

Witaski
z racji tego jak jestem postrzegany przez chyba wszystkie piszące osoby
a jest ich niestety już garstka pozostanę już przy formie pani , pan
co prawda jest to nie lubiana prze ze mnie forma ale ,
by nikogo nie urazić bezpieczna , sam osobiście się też wielokrotnie zastanawiam po jakiego grzyba tu jestem :?:
a już wiem żeby narobić zamieszanie w tej NS sielance :lol: :lol:
w sumie tydzień bez krytyki Latarnika na NS tygodniem zmarnowanym ;)
powtórzę panie Pawle za klasykiem ktokolwiek bez winy ( nie popełnił pomyłki , błędu , gafy ITD . ) niech pierwszy żuci w moja latarnię kamieniem :D
Ps . nie trzeba przynosić kamieni przywiozłem pod latarnie 3 t :lol:
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

kruszynka pisze: 13 sie 2026 09:51 Kleinehexe :lol: No i jak Ciebie nie lubić :o, nie da się :D
Dziś goście bawią się sami w podgrupach ;) :lol: ja odpoczywam ;)
Zjadłam pożywne sniadanko piję kawkę i buszuję po NS .
To dobrze czy źle?jak myślisz? :P
A kto to może wiedzieć Kruszynko, to się dopiero okaże. :D

Chińska bajka o rolniku.
"Dawno temu w Chinach żył rolnik, który posiadał pięknego konia. Pewien bogacz chciał go od niego odkupić i proponował mu za niego dużo pieniędzy. Ale starzec odmówił. Wszyscy ludzie z wioski śmiali się z niego i mówili:
–Jesteś taki głupi! Jesteś biedny, mieszkasz w nędznej chacie. Gdybyś sprzedał swojego konia, żyłbyś w dostatku.
–Nie wiadomo, czy to była dobra czy zła decyzja– odpowiadał rolnik –to się okaże.
Pewnego dnia rolnik stracił tego konia, uciekł z zagrody. Jeszcze tego samego dnia sąsiedzi zebrali się i mówili:
–Co za nieszczęście! Gdybyś sprzedał go, żyłbyś dzisiaj w dostatku. A teraz nie masz ani konia ani pieniędzy.
–Nie wiadomo, czy to szczęście czy nieszczęście– odpowiadał rolnik –to się okaże.
Następnego dnia koń powrócił, ale nie sam. Przyprowadził z sobą kilka innych, równie pięknych koni. Wszyscy rolnikowi zazdrościli i mówili:
–Dopisało ci szczęście!
–Nie wiadomo, czy to szczęście czy nieszczęście– odpowiadał rolnik –to się okaże.
Parę dni później syn rolnika, próbując osiodłać jednego z dzikich koni spadł i złamał nogę. Wieczorem sąsiedzi przyszli do domu rolnika ubolewając nad losem jego syna.
–Co za pech, Twój syn miał być dla ciebie na stare lata pociechą. A teraz będzie kaleką. Gdybyś wtedy sprzedał konia, twój syn byłby dzisiaj zdrowy.
–Nie wiadomo, czy to dobrze, czy to źle– odpowiadał rolnik –to się okaże.
Kolejnego dnia w wiosce pojawili się cesarscy wysłannicy przeprowadzając przymusowy pobór do wojska. Jednak syn rolnika ze względu na swój stan zdrowia został pominięty i jako jeden z nielicznych pozostał w domu.
Ludzie przychodzili do rolnika i mówili:
–Oj, wielkie nieszczęście nas spotkało. Nasi synowie poszli na wojnę. I nie wiadomo, czy wrócą. Ty to masz szczęście! Twój syn jest wprawdzie kaleką, ale jest przy tobie.
–Nie wiadomo, czy to szczęście, czy nieszczęście– odpowiadał starzec –to się okaże…"

Przypowieść nie ma jednego konkretnego autora, ponieważ pochodzi z chińskiego folkloru i tradycji ustnej.
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 156 razy

Post autor: Genever »

I ja dzisiaj zajrzałam bo tydzień bez oddechu, nawet jutro wolne a nie wolne... :(
Latarniku dostało Ci się słowo i ode mnie w jednym z tematów ale cóż...mam naprawdę alergię na pewien rodzaj tekstów od Panów.. Ktoś może powiedzieć sztywniara, ktoś kto mnie zna zna też powód owej alergii. Jeszcze inną kobietę to zachęci, rozbawi...Czytamy siebie i wyciągamy własne wnioski. Czy słuszne? W dużej mierze nie bo nie znamy się osobiście. Kiedyś już pisałam w necie jednego dnia możesz być poetą drugiego prostaczkiem. Ja wyciągnęłam takie a nie inne.
Czasami uda mi się zachować ciszę czasami wyrażę opinię bo czuję, że tak trzeba. Ale daleka jestem od moralizowania, oceny, traktowania kogoś z buta.
Nie wnikam dlaczego jest tak a nie inaczej na na Forum bo nie znam jego początków i wielu pierwszych lat ... coś się kiedyś kończy i tyle. Życie każdego ewoluuje, szuka nowych bodźców, zmieniają się priorytety w życiu.
Pozdrawiam wszystkich, co złego to nie ja. :kwiat:
Latarnik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2025 20:26
Podziękował: 24 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Latarnik »

Pani Genewer
te forum jest tak mało tolerancyjne że dostałem nawet z liścia za pisanie w kilku tematach
tylko czekać na ponownego , bo to jest bodaj 3 może 4 w którym pisze w tym tygodniu
a to już wszak profanacja forum :o 8-)
pani Genower nie liczę kto ile razy mi dał z liścia szkoda mego czasu ,
ale widocznie jestem wyjątkowy bo takich ludzi co idą pod prąd z zasady sie nie lubi , bo prościej , lepiej iść z prądem z tłumem , nawet jak ten tłum idzie prosto w przepaść
nigdy nie byłem ideałem ale zawsze byłem sobą i pozostanę sobą .
kruszynka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 lip 2021 22:24
Podziękował: 483 razy
Podziękowano: 120 razy

Post autor: kruszynka »

Latarniku ,że co ?,że ktoście ?zarżneliście? :roll:
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 156 razy

Post autor: Genever »

Latarnik pisze: 13 sie 2026 14:49 Pani Genewer
te forum jest tak mało tolerancyjne że dostałem nawet z liścia za pisanie w kilku tematach
tylko czekać na ponownego , bo to jest bodaj 3 może 4 w którym pisze w tym tygodniu
ale widocznie jestem wyjątkowy bo takich ludzi co idą pod prąd z zasady sie nie lubi , bo prościej , lepiej iść z prądem z tłumem , nawet jak ten tłum idzie prosto w przepaść
Kompletnie nie rozumiesz co chciałam Ci przekazać
...bywa i tak 🙂↕️
Oczywiście zostań sobą bo o to chodzi przecież, pisz jak uważasz za słuszne, wypowiedziałam się raz i wystarczy.
Jestem ostatnią osobą, która nie idzie pod prąd. Jeżeli coś mnie uwiera piszę o tym wprost. Jeżeli się pomylę lub pójdę za daleko umiem przeprosić. Za niechęć to niektórych złotych myśli przepraszać nie będę..są słabe i tyle.
Paniować nie zamierzam a na focha zostawię uśmiech.
Trzymajcie się ciepło.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Latarnik pisze: 13 sie 2026 14:49 Pani Genewer
No cóż, jeśli pisanie w 3–4 tematach w tygodniu to już profanacja forum, to chyba rzeczywiście trzeba zacząć oszczędzać jajka :D A tak serio — mnie akurat nie przeszkadza, że idziesz pod prąd. Forum byłoby chyba nudne, gdyby wszyscy płynęli dokładnie w tym samym kierunku.Bo później rzeczywiście może się okazać, że wszyscy razem „zarżnęli tę kurę”, a potem będą się zastanawiać, gdzie się podziały jajka :P Pozdrawiam
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Forum byłoby chyba nudne, gdyby wszyscy płynęli dokładnie w tym samym kierunku
Dokładnie :D

A tak jeszcze do posta Kruszynki :kwiat: Pomyślałam, że warto może jak coś nas uwiera, napisać to wprost z łagodnością tej konkretnej osobie, bo jak się pisze tak ogólnie w innym temacie, to tylko domysły o co dokładnie chodzi i może być tak, że wcale nie dotrze to do adresata, a za to ktoś inny może niepotrzebnie brać naszą wypowiedź do siebie. Wiem, może to wywołać niesnaski, ale przy uważnym doborze słów, mogłoby się udać, chyba? :?
PS
Kruszynko, wciąż czekam na Twoje zwierzania w tym temacie. :oops: ;)
kruszynka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 lip 2021 22:24
Podziękował: 483 razy
Podziękowano: 120 razy

Post autor: kruszynka »

Kleinehexe :kwiat: zgadzam ,się jak kogoś coś "uwiera ",niech napisze :)
Zwierzenia ?oj źle trafiłaś przykro mi . :o
Zastrzeżone są tylko dla jednej osoby z wzajemnością. :D
Niemniej piszcie ,piszcie ;)
Pozdrawiam cieplutko.
:kwiat:
ODPOWIEDZ