Iwonicz Zdrój 28.03.2012

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

Re: Iwonicz Zdrój 28.03.2012

Post autor: dzi »

Gratuluję miejsca skierowania. Byłem w Iwoniczu dwukrotnie parę lat temu w Excelsiorze w styczniu.
Górnik ma same dobre recenzje. Baza zabiegowa jak i możliwość aktywnego spędzania czasu wolnego, wszystko na plus.
Mamy podobny termin wyjazdu...tylko, że ja do Horyńca. Trochę gorzej, że święta w oddali od rodziny.
Skutecznej kuracji :).
opolanka05
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 21:51

Post autor: opolanka05 »

Byłam w Górniku w grudniu 2010 , ośrodek piękny :) Swietna baza zabiegowa i pokoje bardzo ładne .
W ogóle Iwonicz jest uroczy . Na pewno będziecie zadowoleni . Życzę miłego wypoczynku :)
cichy
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 lut 2012 21:46

Post autor: cichy »

Mam prośbę. korzystam z turnusu pierwszy raz czy ktoś może doradzic jakie zabiegi są mało przydatne bądź wogóle kiepskie. Dajcie znać co jest dobre. Pozdrawiam :)
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zabiegi określa lekarz przy pierwszym badaniu. Będziesz miała kilkadziesiąt zabiegów. Rodzaj i ilość to zależy od schorzenia. Zawsze jest możliwość korekty zabiegów przez lekarza gdy coś jest ponad Twoje siły.
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bunia »

cichy ja ci napisze tak , ;) zabiegi trzeba pobrać i twoje ciało Ci podpowie co jest dla Ciebie wskazane , a co może tobie zaszkodzić np, część pacjentów chwali sobie zimne zabiegi i czują się po nich rewelacyjnie - nawet do minus 150 stopni ,innym zimno szkodzi i biorą ciepłe zabiegi np. parafina, fango, borowina . a innym ciepłe zabiegi szkodzą . Są też i tacy co troszkę zimnem i ciepełkiem na zmianę się leczą . Jak lubisz basen i są wskazania lekarza to ja polecam Ci gimnastykę w basenie.Życzę Ci udanego reperowania zdrowia słoneczka i super towarzystwa Bunia
cichy
Kuracjusz
Kuracjusz

Dzięki za cenne informacje, macie racje pojadę i przekonam sie co dla mnie dobre, mam nadzieję ze bedzie ok, Pozdrawiam wszystkich ;)
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Witaj cichy :)

Ja do wypowiedzi Buni dodam jeszcze, że jeżeli zabiegi zalecony przez lekarza nie będą Tobie odpowiadać lub też poczujesz się po nich źle zawsze możesz poprosić lekarza prowadzącego o zmianę. Możesz również zmienić zabieg podczas badania tzw środkowego, które odbywa się zazwyczaj w połowie turnusu.
Twój organizm podpowie Tobie co jest dla Ciebie odpowiednie lub też nie.
A w GÓRNIKU byłam jakiś czas temu i było fantastycznie bo byli sami młodzi ludzie czego i Tobie życzę :lol: :lol: :lol:

Udanej i trafionej kuracji, wspaniałego wypoczynku

Pozdrawiam Selene :)
sandra46
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2012 20:44

Post autor: sandra46 »

cichy pisze:Witaj, ja jade z warszawy. A do którego osrodka ja mam przydział do "GÓRNIKA".
dobrze trafiłas chyba najlepiej jest super !
cichy
Kuracjusz
Kuracjusz

a może powiesz coś wiecej skoro piszesz ze jest tak super. Powiedz na co zwracac uwagę gdzie w wolnym czasie spedzać czas itd. Pozdrawiam ;)
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Czas wolny...
W Górniku, codzienne tańce. Jeśli Ci się znudzi kameralna kawiarenka, to możesz wybrać się "na dół" do Iwonicza do kilku większych restauracji ...jest w czym wybierać i za przysłowiowe 5 zł też się pobawisz.
Nie wiem czy jeszcze są organizowane spacery z przewodnikiem, ale jest dużo miejsc do zwiedzania.
Wyprawy do Bełkotki, spacery na Żabią Górę, na Cyrenajkę.
W soboty i niedziele są organizowane dłuższe wycieczki: do Słowacji , w Bieszczady, Muzea w Krośnie. Najdalej bodajże do Miszkolca-Tapolca na Węgry -kąpiele w grotach.
ODPOWIEDZ