Kręgosłup szyjny

Rehabilitacja narządu ruchu. Sanatoryjne leczenie chorób stawów, kręgosłupa, ograniczenia ruchowe, stany pourazowe stawów i kości.
forumowicz

Re: Kręgosłup szyjny

Post autor: forumowicz »

Podziwiam odwagę osób decydujących sie na operacje tego typu ,ale rozumiem ,że są w konkretnym przypadku wrecz niezbędne.Ale coraz bardziej skłaniam sie do twierdzenia ,że ruch ,ruch i jeszcze raz.... :lol:
Nie chodzimy tylko jeżdzimy autami,nie pływamy bo nie umiemy,nie chodzimy po górkach małłych nawet ,ponieważ uważamy ,że to nie nie dla nas ,ponieważ zaraz cisnienie nam się podniesie.Nie wchodzimy na siłownię ,zapewne wszyscy bedą na nas patrzeć(opinia mojej koleżanki załamka) itd itd.Sami na własna prosbę ,za lat ileś tam prosimy o operację .Dlatego moje autko dostało czerwoną kartkę :lol: w następnej kolejności komp :oops: wygodne łóżeczko :shock: i na rowerek . :!:
Pozdrawiam szyjki :lol: a czemu tutaj nie ma panów? :o :shock: ;)
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

Może panowie wolą się nie przyznawać do swoich słabości, Kruszynko.... :roll: :roll:
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

To nie do końca jest tak , że siedzący tryb życia wpływa na nasz kręgosłup. Jestem osobą bardzo aktywną , rzadko jeździłam samochodem czy autobusem . Lubię dużo chodzić , uwielbiam wycieczki górskie, no może na siłownię nie biegałam , ale zapewniam was że nie brakowało mi ćwiczeń na mięśnie . Chyba jak każdej kobiecie. A mimo to dorobiłam się pięknych przepuklin które niestety trzeba było operować i to bardzo szybko. Może to dziwne ale wcale nie uważam operacji za zło konieczne . Po prostu w pewnym momencie trzeba wybrać , albo pewny wózek albo szansa na w miarę normalne funkcjonowanie. Mój przypadek to trochę inna sprawa ale ogólnie rzecz biorąc jeśli kiedyś trzeba będzie po raz kolejny poddać się operacji to wcale nie będę się przed tym bronić :) . Nie taki diabeł straszny :serce:
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: anusia153 »

Kruszynko nie ma co podziwiać odwagi osób decydujących się na operacje , ja nie byłam wcale odważna , no raczej nie miałam wyjścia , w każdej chwili groził mi paraliż czterokończynowy ,dysk modelował rdzeń , operacja była na cito , było mi wszystko jedno czy operacja się uda czy nie , chciałam tylko żeby mnie przestało boleć chociaż na 5 minut , nie znam określenia jakim można było by opisać ten potworny ból . Po operacji niedowłady prawie ustąpiły ,w dzień jakoś funkcjonuje pracuję zawodowo , ale w nocy ból w dalszym ciągu wyrywa mnie ze snu , ale i tak się cieszę , że chodzę , tańczę , nawet jakieś górki zaliczam. W życiu nie zdecydowała bym się na operacje jak by mi nie groził paraliż czterokończynowy i teraz do końca życia rehabilitacja . Pozdrawiam :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Mimo wszystko ,operacje na kręgosłupie uważa się za bardzo poważne i niosące określone ryzyko.Własnie tego ryzyka bym się obawiała.Ktoś kogo znam ,młoda piękna kobietka ,teraz jest na wózku ,nie udała się operacja. :(
Rozmumiem Was :roll: koleżanki .Natomiast decyzja o tym rodzaju operacji ,gdybym miała ją podjąć byłaby jedną z trudniejszych dla mnie,chociaż nie należę do osób bojących się w podejmowaniu ryzyka.
Swietnie że w waszym przypadku operacje się udały . :) :kwiat:
Takich zakończeń tych trudnych wyborów życzyłabym wszystkim. :kwiat: :)
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Rachel »

Ja doskonale rozumiem osoby, które poddały się operacji na kręgosłup. Zresztą każda operacja niesie ryzyko. Ja za tydzień też będę operowana, ale to nie jest ten temat, tu piszemy o rehabilitacji i tym czym jest sanatorium w drodze do zdrowotności :)
Mój mąż mimo cierpienia nie poddał się operacji bo widocznie to cierpienie nie było w stu procentach. Dziś jest z tego zadowolony, bo nie daj Boże operacja by się nie powiodła? Ale gdyby z tego powodu, że nie poddał się operacji utracił zdrowie, gdyby właśnie z tego powodu skończył na wózku to też mógłby mieć ogromne pretensje ale sam do siebie. Na szczęście nasze koleżanki z forum po operacji czują się na tyle dobrze, że mogą nam tu o tych sprawach opisywać i WIELKIE dzięki Wam dziewczyny. Piszcie i bądźcie przykładem dla tych, którym już nic nie pomoże jak właśnie operacja na kręgosłup, wszystko jedno czy to szyjny czy lędźwiowy a może i piersiowy :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

anusia153 to miałyśmy tak samo.
A gdzie byłaś operowana?
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: anusia153 »

Dawno mnie tu nie było , a temacie cisza :kwiat:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

anusia153 pisze:Dawno mnie tu nie było , a temacie cisza :kwiat:
Cisza Annuska :kwiat: bo wiosna nadchodzi i nikogo nic nie boli :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Moja koleżanka właśnie świeżo jest po operacji szyjnego.Źle przeszła narkozę,a tak poza tym to mówi,że nie odczuwa,by jakaś operacja była.3 dni po i już jedzie do domku,bez żadnego kołnierza i jak mówi zadowolona.
ODPOWIEDZ