Ustronie - Równica 27.03-17.04

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
misiek1971
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2012 09:02

Ustronie - Równica 27.03-17.04

Post autor: misiek1971 »

Witam pięknie !!!
Jadę na turnus rehabilitacyjny do Ustroń - Równica w okresie 27.03-17.04 z Tomaszowa Maz własnym samochodem poproszę o kilka wskazówek dotyczących tego ośrodka (nie jestem zgryżliwy i "mobilny"tzn . nie używam laski ani kuli ) to moje 3 sanarorium proszę o odpowiedz na kilak moich pytań:
W co wyposażone są pokoje 2- osobowe tzn czy jest jakas mała lodówczka ? poprostu nie lubie ciepłych napojów
Jak wyglada sprawa dostepu do internetu jaki zasięg najlepiek tam chodzi ?
Moge zabrać kilka osób na podwózkę tzn. 4 osoby mam duzy samochód Renault Megan !!!!!!
Jak wyglada sprawa basenu czy jest ogólno dostępny jakie ceny ?
barba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2011 17:27
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 16

Re: Ustronie - Równica 27.03-17.04

Post autor: barba »

Witam:) RÓWNICA to fajny ośrodek, basen jest solankowy i jest dostępny w godzinach po południowych,oczywiście basen jest płatny.chyba że masz przepisany przez lekarza. Internet jest płatny na dole w holu ,ale są tylko dwa stanowiska i chodzi strasznie wolno. Balety są codziennie na miejscu,a i na spacerki jest gdzie chodzić. Życzę miłego pobytu i owocnej rehabilitacji. ;) :P Myślę że bę ;) dziesz zadowolony
barba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2011 17:27
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 16

Post autor: barba »

A co do pokoi ,to są dwu osobowe i jedynki ,w pokoju jest czajnik , łazienka ,ale lodówki niestety nie ma. O tej porze roku to zrobisz sobie lodówkę na balkonie.
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

Równica to kombinat,ale nowoczesny.Nie mieszkałam tam , tylko miałam tam zabiegi.Chyba tam właśnie miałam najlepsze zabiegi borowinowe , czyli zawijania.Zabieg super.Kawiarenka w sanatorium podaje świetne świeżo wyciskane soki.Byłam bardzo zadowolona z chęcia bym pojechała jeszcze. :P
misiek1971
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dziękuje za wskazówki i podpowiedzi pozdawiam rehabilitantów Dużo Zdrowia życzę :)))))
misiek1971
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Osoby zainteresowane dojazdem zapraszam na gg 4628642 jak również maile [email].pl pozdrawiam
henia2117
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 09:56

Post autor: henia2117 »

Super sprawa,zazdroszczę.Pokoje 1 i 2 osobowe,z balkonem,stołówka-kombinat,jedzonko bardzo dobre.Atrakcji w pobliżu mnostwo,zwłaszcza jak masz samochód.Jednym słowem SUPER.
misiek1971
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

JAK KTOŚ JEST CHĘTNY NA PODWÓZKĘ Z CHĘCIĄ ZABIORĘ WYJEŻDZAM Z TOMASZOWA MAZOWIECKIEGO WOJ. ŁÓDZKIE WŁASNYM SAMOCHODEM MAM 4 MIEJSCA WOLNE
GG 4628642 MAIL [email].pl

KOLEJNA SERIA PYTAŃ DO ZADOWOLOLYCH SANATORIUSZY KTÓRZY TAM BYLI :
czy można wczesniej rezewowac pokój ?
czy w 2 osobowych jest też TV ?
czy są naloty pieliegniarek ?
ile kosztuje basen popołudniowy płatny !!!
czy biblioteki dobrze sa zaopatrzone w "książki"
jakie duze "biblioteki " są w Ustroniu

P.S Bibioteka czytaj sklep
robert1973
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 12 mar 2012 11:56

Post autor: robert1973 »

Witaj misiek1971,odpowiadając na Twoje pytania :
- oczywiście można wcześniej rezerwowac pokój,poproś o stronę z widokiem na miasto,dużo ładniejsze widoki i balkon
- o nalotów pielęgniarek nie pamiętam,albo spałem albo ich po prostu nie było a poważnie jak nie przeginasz to luz
- zabiegi na basenie kończą się około 17-stej , bilet kosztował 12 zeta jedno wejście ,karnet poniżej 10 zeta jedno wejście a jak pokażesz kartę kuraciusza
to jeszcze zeta mniej
- w mieście masz lidla , biedronkę i jeszcze jakiś jeden nie pamiętam nazwy a gdybyś potrzebował tylko poczytac to kawałek od Równicy jest swojska biblioteka
ceny wyższe ale szerokie spektrum literatury od Pana Tadeusz poczynając a obok tego sklepiku czytelnia na świeżym powietrzu z muzyką od 18-stej.
- jeśli chodzi o parking to jeśli masz kartę parkingową osoby niepełnosprawnej to ok.80 zł za cały pobyt , problem zaczyna się gdy jej nie masz ok.300zł cały
pobyt.
Ogólnie równica to bardzo fajne sanatorium a Ustroń miejsce w którym nie można się nudzic.

Pozdrawiam
robert1973
misiek1971
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

300ł za parking to lekka przesada a czy musze trzymac na pargingu samochód nie ma jakis wolnych niepłatnym miejsc
nie mam kart osoby niepełnosprawnej pozdrawiam
ODPOWIEDZ