Działki ...Ogródeczki ...Balkoniki ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Działki ...Ogródeczki ...Balkoniki ...

Post autor: forumowicz »

eluunia pisze:Widzisz ja tez go mam ale my go bardzo krótko przycinamy ...pewnie jakby nie był przycinany to też by tak wyglądał :kwiat: a u mnie zaczyna się wiosna w ogródeczku [ obrazek zewnętrzny ]..dziś sprzątanie wokół grill ...ciepełko może jakaś kiełbaska będzie pieczona :)
Eluniu Ty masz prawdziwy raj :) ,nie mam tyle wolnego ;) miejsca na cudne kwiatki .
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

To ja już przyszykowałam miejsce do picia kawusi ...[ obrazek zewnętrzny ]
forumowicz

U nas prawie nie było zimy , wszystkie roślinki wczas się pobudziły.Krokusiki już tylko na zdjęciu zostały .....przekwitły :( Teraz szaleją tulipany , kocham tulipany :D
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Myślę ,że w tym roku wiosna wystartowała w całym kraju równo . i nie będzie trzy tygodniowego przesunięcia południe - północ . Zaraz zmykam do ogródka , sadzic cebulki kwiatowe . W przyszłym tygodniu jadę na drugą działkę zrobić tam porządki.
forumowicz

Sztani masz rację , w zeszłym roku jeszcze bylo bardzo zimno .A to moje pierwsze tulipany :oops: na razie te wcześniejsze :D [ obrazek zewnętrzny ]
forumowicz

eluunia pisze:To ja już przyszykowałam miejsce do picia kawusi ...[ obrazek zewnętrzny ]
Piękne to miejsce na kawkę ,już by się chciało usiąść i pić :D
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

smuga ja tez mam tulipanki parkowe tylko w innym kolorze Twoje weselsze ...uwielbiam wszystkie kwiaty w takim kolorze [ obrazek zewnętrzny ]
Awatar użytkownika
Asik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 wrz 2012 16:05
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Asik »

A mój ogródek mieści się na balkonie :D I ciągle mam z tym problem - balkon (typu loggia) jest od strony południowej więc latem jest tam po prostu "patelnia". Jak do tej pory nie udało mi się utrzymać przez dłuższy czas żadnych kwiatów bo, pomimo obfitego podlewania, słońce je paliło albo rosły takie nieciekawe i rzadkie :( . Kwiaty oczywiście kupowałam u ogrodników, którzy zapewniali, że na pewno wytrzymają. Poradźcie, proszę :kwiat: , co w takim miejscu można posadzić.
forumowicz

Asik ja mam balkon też typowy blokowy ;) sasiadka na dole posadziła w ogródku winogrona czarne ,rozrosły się do kolejnych pieter i jest chłodek cudny w upały i owoce do podjadania .Tym sposobem kwiaty moga być .Ale ja nie mam bo mnie w lecie nie ma na tym balkoniku :o :lol:
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Asik ja mam też ten problem cały ogród to istna patelnia ...mogę Ci podpowiedzieć że bardzo słońce lubią surfinie i różne odmiany kocanki wglądają pięknie na tarasach razem sadzone[ obrazek zewnętrzny ]
ODPOWIEDZ