Sanatorium "Zimowit" 2010
Re: Sanatorium "Zimowit" 2010
przez zbych » 26 Cze 2010 21:53
Właśnie wróciłem z "Zimowita" w Dusznikach Zdroju. Te krytyczne uwagi odnośnie wymienionego sanatorium zupełnie się nie potwierdziły. Owszem, warunki zakwaterowania są różne, ale jest prowadzony remont ciągły i pokoje po remontach są super. Piękne łazienki, panele na podłogach, nowe meble, standard super. Jedzenie smaczne, zawsze świeżutki chlebek ( bez ograniczania), to samo z zupami, personel bardzo miły. Był zorganizowany bal u nas w "Zimowicie" wspólnie z "Chemikiem" było bardzo elegancko, a w rewanżu byliśmy na grilu w "Chemiku" tak skrytykowanym przez jedną z uczestniczek wcześniejszego turnusu. Gril był zorganizowany na uroczej polance, gdzie są ustawione na stałe stoły z ławami, jest podłoga do tańczenia - zadaszona, przygrywał fajny zespół, było duże ognisko i przygotowane metalowe, długie widelce do pieczenia kiełbasek, ale kto nie miał ochoty to mógł otrzymać gotową kiełbaskę z grila. Były wystawione przyprawy i chleb oraz w dużym termosie herbata. Nikt nikomu niczego nie wydzielał. Można było na miejscu kupić piwko, resztę się przyniosłoi było naprawdę super. Zupełnie nie rozumiem krytyki jednej z kuracjuszek która była na poprzednim turnusie. Prawda jest taka, że właśnie jedynie "Zimowit" i "Chemik" organizują takie rozrywki dla swoich kuracjuszy. Jeżeli chodzi o Duszniki to jest czyściutko, dużo kwiatów, są organizowane wycieczki, a jeżeli chodzi o "balety" to polecam "Parkową". Jest sporo miejsca do tańczenia, przygrywa sympatyczny zespół, dobrać sobie tylko odpowiednie towarzystwo i jestem przekonany, że bedziecie wspominać pobyt w "Zimowicie" w Dusznikach równie miło jak ja.