Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
malgorzatas pisze:Ale kocham kwiaty i mam w domu storczyki..tylko teraz mi zdechly nie wiem co sie stalo..przesadzilam..dostaly świeże podloże..i zrobily kaput
Miałam pięknego storczyka, hodowałam go 4 lata. Postanowiłam mu zmienić podłoże. Ale jeszcze zrobiłam porządek z korzeniami. Puścił mi kwiatki ale niestety nigdy się już nie rozwinęły. Zaschły mi w kuleczkach. Przypuszczam że chyba za dużo korzeni mu zlikwidowałam.
Zrobilam dokladnie tak jak ty..wypuszcza inne kwiatki ale to nie to co bylo..dzis zrobilam w ziemi porządek..ale juz nie obcinalam korzeni,tylko lodyge do 3 oczek i zobacze,liscie tez sie zrobily miękkie
malgorzatas pisze:Zrobilam dokladnie tak jak ty..wypuszcza inne kwiatki ale to nie to co bylo..dzis zrobilam w ziemi porządek..ale juz nie obcinalam korzeni,tylko lodyge do 3 oczek i zobacze,liscie tez sie zrobily miękkie
Z tego co wiem, jak ma miękkie liście to chyba już po nim. Ale próbój....Storczyki mają jako podłoże korę
Ostatnio zmieniony 23 mar 2014 19:42 przez forumowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak kupilam swieże w Castoramie..odzywke..i zobaczę..juz dzis im powiedzialam ze je wyrzucę jak nie beda kwitły..kidys mi tez pieknie kwitla choja a teraz ma tylko liscie..nie wiem co jest
malgorzatas pisze:Zrobilam dokladnie tak jak ty..wypuszcza inne kwiatki ale to nie to co bylo..dzis zrobilam w ziemi porządek..ale juz nie obcinalam korzeni,tylko lodyge do 3 oczek i zobacze,liscie tez sie zrobily miękkie
Z tego co wiem, jak ma miękkie liście to chyba już po nim. Ale próbój....Storczyki mają jako podłoże korę
Kora i takie kuleczki..raz na miesiąc je przelewam a 2 razy w tygodniu tylko spryskam korzenie..ale zobaczę moze sie uda