Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Witam, wczoraj odebrałam skierowanie do Poddębic na turnus od 27 czerwca, jadę pierwszy raz do sanatorium z zaleceniem rehabilitacji po kilku miesięcznym leczeniu szpitalnym, mam 36 lat. Czy ktoś z forumowiczów będzie w tym czasie na turnusie ? Czytałam że nie ma przepustek poza płatnymi 90 zł za dobę nieobecności. Czy w weekendy są też zabiegi, czy może przyjeżdżać rodzina bo mam małe dziecko a mieszkam w Piotrkowie więc pomyślałam że może gdyby nie było zabiegów w niedzielę to mąż przyjeżdżałby do mnie i przywoził synka nie zmarnowałabym wolnego czasu tylko poświęciłabym go rodzinie. Bardzo proszę o odpowiedź i jeśli ktoś by mógł to plan zajęć w weekendy.
hehehe i w ten sposób z forum o sanatoriach zrobiliśmy forum o ludziach Wiek kalendarzowy nie musi iść w parze z wiekiem biologicznym. Na starość nadal możesz czuć się młodo, do późnych lat zachować młodzieńczą sylwetkę, sprawność ruchową i intelektualną.
Dziękuję bardzo za informację o przepustkach, czyli zabiegów nie ma w soboty i niedziele. Bardzo się cieszę że będę mogła weekendy spędzać w domu z dzieckiem, bo jest to dla mnie b. ważne. Niedługo po urodzeniu syna doznałam paraliżu prawej strony ciała i spędziłam dużo czasu w szpitalu i na różnego rodzaju rehabilitacji. Nie było mnie przy nim jak był chory, jak wyszedł mu pierwszy ząbek jak pierwszy raz usiadł. Wszystkie obowiązki spadły na męża więc teraz chcę im obydwu to wynagrodzić.
Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów.
dziękuję Magdo123 za odpowiedż
jest tak jak pisałaś , auto widać z okna
jestem czwarty raz na wyjazdowej rehabilitacji i jestem najbardziej zadowolony z pobytu w tym ośrodku.
Jeżeli druga Magdalena chce więcej informacji , chętnie udzielę odpowiedzi,
ale zapewniam Cię że jest tu bardzo miło , nic się nie martw będzie O.K
pozdr.
Dariusz
Witam.ja miałem okazję być w czasie kiedy oddział rehabilitacyjny był przenoszony do tego skrzydła gdzie jest obecnie,jest kolosalna różnica a generalna to ta że sale rehabilitacyjne i do zabiegów są w tym samym skrzydle łącznie z basenem a poprzednio zupełnie gdzie indziej,warunki bytowe też lepsze a rehabilitacja była na wysokim poziomie,pozdrawiam i owocnej rehabilitacji życzę Andrzej
Dziękuję Darku za tak pozytywną opinię o tym ośrodku podniosło mnie to na duchu bo miałam obawy co do tego wyjazdu. Jest to mój pierwszy taki wyjazd nie wiedziałam czy to szpital czy sanatorium niby ZUS wysyła mnie na rehabilitację ale nie znałam wcześniej takiej osoby która byłaby już na takim wyjeździe. Nie mam skierowania od lekarza do sanatorium jak w większości przypadków jakie znam. Skorzystam z Twojej propozycji o udzieleniu więcej informacji i poproszę o plan zajęć, wiadomo że jest on raczej dostosowany do osoby i schorzenia ale chociaż dla orientacji podaj. Ciekawa jestem również czy wszystkie osoby które są na turnusie to prewencja ZUS(rehabilitacja) jak ja czy też kierowani od lekarza rodzinnego. Nie jestem tak sprawna jak przed chorobą i trochę się boję czy dorównam zdrowym z którymi potencjalnie mogę być na turnusie. Mam nadzieję że pobyt tutaj poprawi moja sprawność, lekarze mówią że wrócę do formy tylko trzeba czasu więc ćwiczę wszystko co każą
W kwestii formalnej- Poddębickie cent,Zdrowia to szpitalny oddział rehabilitacyjny- o którym ja tu pisałem i oddział rehabilitacji ZUS w innym skrzydle gdzie kiedyś był ten pierwszy-to w kwestii wyjaśnienia o czym piszemy pozdrawiam
andrzej1955 pisze:W kwestii formalnej- Poddębickie cent,Zdrowia to szpitalny oddział rehabilitacyjny- o którym ja tu pisałem i oddział rehabilitacji ZUS w innym skrzydle gdzie kiedyś był ten pierwszy-to w kwestii wyjaśnienia o czym piszemy pozdrawiam
Dziękuję Nie wiedziałam że to dwa zupełnie inne oddziały w tym samym ośrodku Czyli ten do którego ja mam skierowanie (prewencja ZUS) jest w innym skrzydle niż ten szpitalny oddział rehabilitacyjny. W takim razie nie wiem o którym pisał Darek Poproszę o więcej informacji na temat oddziału rehabilitacji ZUS. Czy tam też są przepustki na weekendy, plan zajęć. Bardziej zdrowi kuracjusze ?
jesli ktos byl niedawno byl w tym osrodku to moze mi odpowie/CZY jest tam bibloteka?Czy na basen mozna chodzic po zajeciach czy tylko w ramach rechabilitacji Czy na zewnatrz mozna gdzies pospacerowac z kijkami?Czy pokoje maja balkony>? Co oferuje ta ich niby kawiarnia DO ktorej mniej wiecej sa zabiegi i czy sa tez w soboty? ADA