Poddębickie Centrum Zdrowia

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
darokowal
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 05 gru 2012 15:17

Re: Poddębickie Centrum Zdrowia

Post autor: darokowal »

Magdaleno ja mogę Ci coś powiedzieć o skrzydle gdzie jest prewencja ZUS.
Jest naprawdę bardzo pozytywnie , zabiegi lekarz prowadzący dopasuje Ci do schorzenia
jeżeli nie będą pasowały Ci godziny zabiegów to możesz je lekko poprzesuwać prosząc panie rehabilitantki.
Ada chciała wiedzieć czy jest biblioteka - tego niestety nie wiem , pokoje 2 i 3 osobowe z łazienkami
TV-płatna , balkonów nie ma .Na dyżurce u pań pielęgniarek jest zeszyt w który wpisujesz się i wychodzisz na miasto.
Basen jest tylko w ramach zabiegów , siłownia też , ponieważ musi być rehabilitant.
Tak jak wcześniej pisałem jest naprawdę O.K. bardzo czysto ,schludnie , mała stołówka , jedzenie dobre.
Magdaleno jeżeli jesteś trochę mniej sprawna nie przejmuj się nikt nie zwróci na to uwagi , zapewniam Cię
że zdążysz ze wszystkim - spokojnie !!!
wszystko będzie super - zobaczysz , nie denerwuj się.
pozdr.
Dariusz
darokowal
Kuracjusz
Kuracjusz

Magdaleno
plan zajęć:
8.00 śniadanie
następnie zajęcia ( godz. ustala pani kierownik rehabilitacji przesympatyczna p.Justyna )
13.30 obiad pierwsza grupa , druga grupa 14.00
po obiedzie również możesz mieć zajęcia
17.30 kolacja pierwsza grupa , druga grupa 18.00
po kolacji nie ma zabiegów
Max.ilość zabiegów dziennie to 6
w sobotę są 3 zabiegi przed obiadem.
pozdr.
Dariusz
magdaB
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2014 11:53
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: magdaB »

Dziękuję Darku za wyczerpujące odpowiedzi na moje pytania :) Nawet nie wiesz jak bardzo mnie to uspokoiło :D Moje obawy się rozwiały, teraz spokojnie czekam na swój termin. Mam przyznane świadczenie rehabilitacyjne na okres 1 roku, więc żyję nadzieją że w tym czasie dojdę do sprawności z przed choroby i wrócę do pracy.

Pozdrawiam :)
darokowal
Kuracjusz
Kuracjusz

Magdaleno wszystkiego dobrego Ci życzę
szybkiego powrotu do zdrowia
jeszcze odezwę się do Ciebie
pozdr.
Dariusz
maciek maciek
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 31 mar 2014 00:00
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: maciek maciek »

Witam dwa tygodnie temu wróciłem z turnusu jeśli kogo interesuje jak jest powiem tyle personel w porządku zabiegi też trzeba się tylko przyzwyczaić do życia w szpitalu. Duzo tez zależy z kim się mieszka ja dzieliłem pokój z super chłopakami :D i poznałem wiele pozytywnie zakręconych osób. Pozdrowienia
maciek maciek
Kuracjusz
Kuracjusz

Jeśli chodzi o miłe spędzanie czasu po zabiegach to wygląda to tak będziecie zgraną grupą będzie tego wiele jeśli mniej zgraną to będzie nie wiele. Ja ze swojej strony dziękuję panu Przemkowi który robi co może by urozmaicić zycie kuracjuszy :D w Poddębicach :D . Same Poddębice może nie oferują zbyt wiele ale naprawdę miasteczko jest ok jest gdzie spacerować gdzie zjeść polecam restauracje "Siesta" i pizzernie k2.Jak ktoś lubi popluskać się w wodzie warto wybrać się do Uniejowa na termy. Dziekuje mojej ekipie za miłe chwile i jednomyślne decyzje co do pozytywnego spędzania naszego wolnego czasu pozdrawiam gorąco Tomiego (Norbiego :D ),Mirka(Miro :D ),Kaśiule(desperados :lol: ), Elizkę :) ,Anie, Asie :) ,Mariusza(Mario) :) ,Janusza(komika :) ) Józka(gitarzystę :lol: ),Bożenę :) i wszystkich których nie wymieniłem :D trzymajcie się ciepło........
maciek maciek
Kuracjusz
Kuracjusz

Witam Ada w ośrodku nie ma bibloteki ale jest możliwość wypożyczenia książek z miejskiej bibloteki wiem ze ludzie wypożyczali więcej info na pewno dowiesz się od p. Przemka lub w dyżurce pielęgniarskiej. Jeśli chodzi o basen to raczej w ramach rehabilitacji poza tym jest on mały . Jak chcesz popływać polecam Uniejów. Jest gdzie pospacerować z kijkami. Pokoje są bez balkonów. Kawiarnia standardowo kawa, herbata, napoje, ciasto itp.. Zabiegi kończą się róznie dla każdego inaczej na karcie będziesz miała podaną godzine danego zabiegu. W soboty tez są zabiegi lecz tylko trzy i tylko w sobotę nie obowiązują cie godziny które masz wpisane w karcie po prostu idziesz o której chcesz.
desperados
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 17 mar 2014 11:41
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: desperados »

Maciek :D jakże sie ciesze że Cie widze , w końcu sie doczekałam aż nas tu znajdziesz . ;) suuuper ;)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam wszystkich a w szczególności widzę bardzo aktywną na forum Kasię i Maćka z mojego turnusu, czyli ekipę z którą pozostaną wspomnienia do końca świata. Pamiętaj Maciuś byś zawsze miał puszkowe, a Ty Kasiu po prostu pamiętaj. Dzięki ze was poznałem wszystkich, zdrowiejcie i wspomnijcie czasem Norbiego Tomiego Pianę!!!
maciek maciek
Kuracjusz
Kuracjusz

Witam cię Kaśiu........ :) obiecałem wiec jestem he he
ODPOWIEDZ