Rynek krakowski ma swój niepowtarzalny charakter, ale Warszawie też niczego nie brakuje. Tu poza cudowną Starówką jest mnóstwo innych miejsce gdzie można spacerować "do woli", podziwiać architekturę nowoczesną przeplatającą się z zabytkową. Uwielbiam Warszawę, ale chętnie zwiedzam także inne przepiękne miasta Polski. Takim miastem jest chociażby Płock - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... norama.jpgAlice pisze:Margot znam Wrocław bardzo dobrze,dość często tam bywam,zwiedzam,łażę ,oglądam.......jest piękny do spacerów,ale zwróciłaś mi uwagę na coś co dostrzegałam i nie potrafiłam zdefiniować.
Fakt,atmosfery Krakowskiego Rynku nie przebije w żadnej formie.
Polska jest piękna...,perełki - co warto zwiedzić ?
-
Rachel
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 2
Re: Polska jest piękna...,perełki - co warto zwiedzić ?
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
-
AleksandraWroclaw
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 1
Nasz wroclawski Rynek zyje latem 24h non-stop kolor niczym Rambla w BarcelonieAlice pisze:Margot znam Wrocław bardzo dobrze,dość często tam bywam,zwiedzam,łażę ,oglądam.......jest piękny do spacerów,ale zwróciłaś mi uwagę na coś co dostrzegałam i nie potrafiłam zdefiniować.
Fakt,atmosfery Krakowskiego Rynku nie przebije w żadnej formie.
Kraków i Wroclaw zupelnie 2 inne światy
-
Rachel
- Przyjaciel forum

Dzięki za informację, być może jeszcze tego lata skorzystam i wybiorę się do miasta rodzinnego mojego ojca. Tyle o Wrocławiu słyszałam, ale prawdą jest, że każdy opisywał Wrocław tak jak go widział, czyli mosty, kanały, piękne ulice itd. Nikt nie mówił o tym na co Margot zwróciła uwagę. Faktycznie są piękne miasta, w których nie do końca czujemy się dobrze. Ta atmosfera, która jednemu odpowiada innego raczej odstrasza. Być może tak też jest z Wrocławiem. Nie wiem bo nigdy tam nie byłamAlice pisze:Rachel teraz z Warszawy jest połączenie z Wrockiem praktycznie co godzinę "Polskim Busem". Są kursy expressowe,5 godzin i jesteś na miejscu.
-
Rachel
- Przyjaciel forum

Ja też mam sentyment do Gdańska. Na gdańskiej starówce czuję się taka wyzwolona, radosna, uśmiecham się do przechodniów. Czuję się tak bardzo szczęśliwa, ale może dlatego iż tam właśnie spędzałam najpiękniejsze lata mojej młodości, być może mój duch młodości we mnie wstępuje gdy jestem w Gdańskuewasz pisze:Byłam niejednokrotnie we Wrocławiu, mieście rodzinnym mojego męża. Jeździmy tam przynajmniej 2 razy w roku. Tam jest Jego rodzina i prochy ojca. Mąż uwielbia Wrocław i ma do niego sentyment ale ja nie. Owszem ostatnio Wrocław zyskał na wyglądzie, piękne ulice etc. Jednak preferuję Gdańsk i właśnie do niego czuję sentyment.
Co człowiek to inne odczucia
- aqula
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
- Oddział NFZ: Pomorski
Mimo, że jest blisko i nawet tam studiowałam to jakoś nie poznałam Gdyni tak jakbym mogłaAlice pisze:Nie przepadałam z Trójmiastem jakoś nigdy...... i dostałam dwa lata temu skierowanie do Sanatorium w Sopocie.Byłam 4 tygodnie w sierpniu i.....zakochałam się w Gdyni.Aż tak,że po powrocie do Warszawy zaczęłam przeglądać oferty mieszkaniowe.Na pewno w najbliższym czasie znów udam się na randkę z ....Gdynią.
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
Jedziesz gdzieś i albo urzeknie Cię to COŚ albo nie - obojętnie co to jest - ludzie , architektura etc.
-
Rachel
- Przyjaciel forum