Szpital Uzdrowiskowy Zdrowie w Polanicy - Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
wima
Na forum od: 09 kwie 2012 15:45

Szpital Uzdrowiskowy Zdrowie w Polanicy - Zdrój

Post autor: wima »

Wyjeżdżam do tego sanatorium 31.05.2012 r. bardzo mi zależy na pokoju jednoosobowym, jednak w biurze obsługi klienta powiedziano mi, iż mimo że w budynku są pokoje jednoosobowe to nie mogą z nich korzystać osoby jadące z ZUS-u. Jestem skłonna dopłacić do "jedynki". Czy ktoś z forum znalazł się kiedyś w podobnej sytuacji, czy ktoś potrafi mi doradzić?
Wima
terszu
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2011 19:45

Re: Szpital Uzdrowiskowy Zdrowie w Polanicy - Zdrój

Post autor: terszu »

Witaj!
Przebywałam w tym sanatorium jako pacjentka ZUS w lutym bieżącego roku. Jestem amazonką, czyli pacjęntką po nowotworze raka piersi. Z tego co wiem, w tym sanatorium leczone są trzy kategorie schorzeń. Na pierwszym piętrze sercowcy, na drugim amazonki, na trzecim psychosomatycy. Jako amazonka miałam możliwość rezerwacji pokoju jednoosobowego. Nic do niego nie dopłacałam. Ponieważ byłam zaprzyjaźniona z psychosomatyczkami wiem, że nie miały one mozliwości rezerwacji jedynki. Zależy to od rodzaju choroby. Jedyna jedynka znajdowała się w studio 301 i graniczyła z dwójką. Panie korzystały z jednej łazienki. Z tego co wiem, nie ma możliwości zakwaterowania w jedynce i nie zależy to od tego, czyim się jest pacjentem. Ja ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że pacjenci z ZUSu byli traktowani bardzo serio. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, to chętnie na nie odpowiem. Teresa
ja_2
Na forum od: 26 kwie 2012 12:06

Re: Szpital Uzdrowiskowy Zdrowie w Polanicy - Zdrój

Post autor: ja_2 »

napisz proszę coś więcej o tym sanatorium.
- co warto a czego się wystrzegać
- personel
- jedzenie
- wycieczki
- gdzie warto zajść z kim pogadać itp

z góry dziękuję
ODPOWIEDZ