Ubezpieczenie na życie, polisa

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
agunia3
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Ubezpieczenie na życie, polisa

Post autor: agunia3 »

anusia153 pisze:
agunia3 pisze:No właśnie ja się zagapiłam z tym pobytem na szpitalnym oddziale rehabilitacyjnym a teraz to już przepadło. Jakoś mi wtedy do głowy to nie przyszło aby złożyć wniosek o odszkodowanie, zresztą to było za czasów drugiej firmy ubezpieczeniowej a do nich się zraziłam przez te ciągłe wysyłanie papierów i tłumaczenia.
Będę pamiętała o tym następnym razem.
Agunia o odszodowanie możesz wystąpić w ciągu trzech lat od zdarzenia
Czyli mam jeszcze trochę czasu bo mój pobyt był w styczniu 2012r tylko obawiam się znowu tego tłumaczenia i stosu dokumentów bo od tego czasu zmienił się ubezpieczyciel choć w sumie u mnie nic się nie zmienia i choruję ciągle od grudnia 2009 tylko oni się zmieniają. Myślę, że w wolnej chwili napiszę do nich i spytam się dokładnie co i jak - a nuż się uda i wpadnie dodatkowy grosik? Przyda się na moją prywatną rehabilitację.
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: anusia153 »

Agunia jak nie minęło trzy lata to powinnaś się starać o odszkodowanie, niech cię nie przeraża tłumaczenie i ilość dokumentów ( chociaż nie ma ich aż tak dużo). Trzymam kciuki życzę powodzenia :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

Też myślę że powinnaś złożyć papiery. A pieniądze tak jak pisałaś będziesz mogła przeznaczyć na poprawę zdrowia. :kwiat:
Awatar użytkownika
agunia3
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dzięki dziewczyny :) Nie wiedziałam o tym trzyletnim okresie więc to jest argument ''za'' :) no i dodatkowa kasę na rehabilitację bez której mi strasznie ciężko ale muszę z niej korzystać mimo kosztów.
Jak to dobrze, że jest forum i Wy :) :kwiat:
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: anusia153 »

Aguniu podziękujesz jak dostaniesz to odszkodowanie, :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
agunia3
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Tak jest Anusiu :kwiat: Zdam relację jak już będę coś wiedzieć.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam,temat bardzo szeroki i bardzo ważny-brawo dla założyciela :!: jestem jak zapewne wiecie po paru przejściach chorobowych i stwierdzam że wszyscy powinni mieć dodatkowe ubezpieczenie,bądź polisę,wszystko zależy ile chcemy na nie przeznaczyć,towarzystw ubezpieczeniowych jest dużo a opcji ubezpieczenia i polis-jeszcze więcej,nie będę pisał w jakim towarzystwie ubezpieczeniowym mam polisę,ja i cała moja rodzina i wielu znajomych,sprawdzona firma i wielokrotnie wypłacała świadczenia za różne wypadki,zabiegi,choroby i operacje,to co opisywała bodajże Agusia-towarzystwo ma możliwość lokowania środków na giełdzie,jeżeli tego nie chcemy i na tym się nie znamy to możemy lokować swoje fundusze na bezpiecznych i mniej agresywnych akcjach,ryzyko jest spore ale i zyski mogą być większe niż na lokatach bankowych,polisy na życie-ostatnio mocno reklamowane w telewizji,też cała gama i całe mnóstwo firm,jeżeli ktoś życzy sobie porozmawiać na temat moich doświadczeń w tej kwestii to zapraszam na Pw,jedno jest pewne-WARTO Mieć dodatkowe ubezpieczenie i polisy :!: :!: :!: pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Przechodząc na emeryturę podpisałam kontynuację ubezpieczenia grupowego, który miałam w pracy z WARTĄ Na Życie.
Wszystko było ładnie i pięknie dopóty, dopóki nie wystąpiłam o wypłatę za pobyt w szpitalu. Okazało się mianowicie, że takowe mi się nie należy bo mam skończone 60 lat (mężczyzna do 65 roku życia). Wtedy dopiero na moje żądanie przysłano mi mailowo Regulamin. Okazało się, że przywileje, które były w zakładzie pracy to całkiem inna "para kaloszy" pomimo to, że składka była tej samem wysokości tj. 60,- zł miesięcznie. Nawet nie ma NW. Jak ktoś chce to może sobie wykupić pakiety dodatkowo.
Emeryt/ka w naszym społeczeństwie praktycznie w każdej dziedzinie to balast :(
Niestety trzeba wszystko czytać dogłębnie i żądać o przedstawienie wszystkich warunków umowy i to obojętnie jakiego rodzaju by to była umowa.
Awatar użytkownika
gorkaa
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lip 2010 10:57
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: gorkaa »

Bardo dziękuję za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi. Posiadam ubezpieczenie grupowe w pracy, w styczniu br miałam operację, za pobyt w szpitalu nic nie dostałam ( bo trzymali mnie tylko 3 dni ) za zwolnienie poszpitalne nic nie dostałam :( .....postanowiłam ubezpieczyć się indywidualnie. Wczoraj odwiedziłam pewne Towarzystwo Ubezpieczeniowe, przepytali mnie ( niemal dogłębnie) o mój stan zdrowia, wyliczyli całkiem nie małą składkę miesięczną, wyznaczyli mi czas do zastanowienia się nad ofertą , więc teraz myślę i myślę i myślę....
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Czy powiedzieli,ze ubezpieczenie bedzie dzialało za 90 dni :lol: :lol: