kolejka do sanatorium...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ewa11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2011 19:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Re: kolejka do sanatorium...

Post autor: ewa11 »

Ile miesięcy teraz czeka się na sanatorium z NFZ w mazowieckim?
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Numerki nadane przez poszczególny NFZ maja się wg mojej oceny nijak to faktycznej przepustowości
Po 1 -Fakt nadania numeru to tylko fakt zarejestrowania w Systemie
po-2 NFZ -Ma skatalogowane schorzenia do ilosci obiektow a dodatkowy smaczek ,że poszczegolne oddzialy NFZ nie maja podpisanych Umow z danymi Ośrodkami
Znam osobiscie Dyrektora/Prezesa jednego z z Sanatoriow w Kołobrzegu i wiem z jego ust ,że nie opłaca mu sie podpisywać umów z więcej niz 50% odziałów NFZ wiąże się to z procedurą techniczno-logistyczno-przetargowa !!!!!!!
(plus bonusowaą !)
Czyli mamy schorzenie ,ktore jest np Niszowym -ośrodkow jest kilka i kolejka ma się nijak do liczby pacjentow
Przykład ; Sanatorium po tzw Zóltaczce-ile ich jest w Polsce i % chorych ,ktorzy kwalifikuja się do leczenia
Dlatego sytem który JEST poprostu Loterią ..GDZIE i KIEDY
W styczniu złozono wniosek ..poszpitalny na leczenie Szpitalno-Uzdrowiskowe ..Cukrzycy insulinozależnej i od 15-03 kolejka pouneła sie o 6 MIEJSC i obecnie ma nr 1605
a wg informacji NFZ po zakwalifikowaniu do Leczenia Szpitalnego WNIOSEK ma byc zrealizowany do ..6 miesięcy ,ale czy w każdym NFZ ???
forumowicz

Post autor: forumowicz »

dziaj mam 891 miejsce, do końca dnia troche godzin....startowałam z 8 475 miejsca w kwietniu ub. roku :)
Ciekawe, kiedy przeczytam termin i miejsce leczenia..dziś? W poniedziałek??? Trzymajcie kciuki,zeby nie zadzwonili ze zwrotami na 3 dni przed terminem...czekam na swoja kolej:)
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Witam
Ja miałam 2 kwietnia numer 6823 rano , a po godzinie już przydział sanatorium .
Byłam zdziwiona ponieważ Pani w NFZ poinformowała mnie w marcu , że wyjazd będzie może w sierpniu.
POZDRAWIAM
forumowicz

Widzisz margot- co NFZ to obyczaj....ciekawam, kiedy ja zobaczę w przeglądarce swój przydział:) POZDRAWIAM
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Ja należę do lubelskiego NFZ
forumowicz

ja opolskie...
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Bywałam kiedyś służbowo w Jarnołtówku , Mosznej ( zamek )i innych miejscowościach - bardzo ładne okolice.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

jovanka69 to Ty za chwil parę pojedziesz :(
Ale zapewne się do nasz odezwiesz :)

Pozdrawiam Selene :)
forumowicz

Selene :D Mam nadzieję,ze za 'chwilę", bo codziennie (pare razy dziennie) sprawdzam w przegladarce mój numer... już 851 i dalej cisza. Tak jak juz tu pisałam, obiecano mi maj, nie wiem, z jakim wyprzedzeniem zawiadamiają o wyjeździe. poprzednio jechałam ze "zwrotów", to wyjazd był na chypcika. Kurcze, ciesze się,ze mogę wyjechac jak bedzie ciepło, ale jest problem: czekam na wnuka a rozwiazanie córcia ma na 15 lipca i modle się, aby wyjazd nie przypadł na ten czas :( Ironia losu- każdy chce lato ale ja w tym roku nie mogę. Nic, zostaje mi cierpliwie czekam na wiadomośc..

Na pewno powiadomie Was, gdzie jade i będe prosic o opinie nt. ew. osrodka. Trzymajcie kciuki i.... czekam na wieści z NFZ :)
Zablokowany