kolejka do sanatorium...
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Re: kolejka do sanatorium...
Po 1 -Fakt nadania numeru to tylko fakt zarejestrowania w Systemie
po-2 NFZ -Ma skatalogowane schorzenia do ilosci obiektow a dodatkowy smaczek ,że poszczegolne oddzialy NFZ nie maja podpisanych Umow z danymi Ośrodkami
Znam osobiscie Dyrektora/Prezesa jednego z z Sanatoriow w Kołobrzegu i wiem z jego ust ,że nie opłaca mu sie podpisywać umów z więcej niz 50% odziałów NFZ wiąże się to z procedurą techniczno-logistyczno-przetargowa !!!!!!!
(plus bonusowaą !)
Czyli mamy schorzenie ,ktore jest np Niszowym -ośrodkow jest kilka i kolejka ma się nijak do liczby pacjentow
Przykład ; Sanatorium po tzw Zóltaczce-ile ich jest w Polsce i % chorych ,ktorzy kwalifikuja się do leczenia
Dlatego sytem który JEST poprostu Loterią ..GDZIE i KIEDY
W styczniu złozono wniosek ..poszpitalny na leczenie Szpitalno-Uzdrowiskowe ..Cukrzycy insulinozależnej i od 15-03 kolejka pouneła sie o 6 MIEJSC i obecnie ma nr 1605
a wg informacji NFZ po zakwalifikowaniu do Leczenia Szpitalnego WNIOSEK ma byc zrealizowany do ..6 miesięcy ,ale czy w każdym NFZ ???
-
forumowicz
Ciekawe, kiedy przeczytam termin i miejsce leczenia..dziś? W poniedziałek??? Trzymajcie kciuki,zeby nie zadzwonili ze zwrotami na 3 dni przed terminem...czekam na swoja kolej:)
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
Ja miałam 2 kwietnia numer 6823 rano , a po godzinie już przydział sanatorium .
Byłam zdziwiona ponieważ Pani w NFZ poinformowała mnie w marcu , że wyjazd będzie może w sierpniu.
POZDRAWIAM
-
forumowicz
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
- Selene
- W naszej pamięci

- Na forum od: 16 maja 2010 11:51
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 12
Ale zapewne się do nasz odezwiesz
Pozdrawiam Selene
-
forumowicz
Na pewno powiadomie Was, gdzie jade i będe prosic o opinie nt. ew. osrodka. Trzymajcie kciuki i.... czekam na wieści z NFZ