Szczawnica sanatorium Papiernik Termin 4 maja 2014

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Tytus
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 kwie 2014 16:59
Oddział NFZ: Śląski

Re: Szczawnica sanatorium Papiernik Termin 4 maja 2014

Post autor: Tytus »

Co do wyjazdu busikiem - macie rezerwację ? Dzwoniąc do firmy przewozowej powiedziano mi, że nie ma rezerwacji :?
Awatar użytkownika
ededi12
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 cze 2012 22:16
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: ededi12 »

Tytus pisze:Co do wyjazdu busikiem - macie rezerwację ? Dzwoniąc do firmy przewozowej powiedziano mi, że nie ma rezerwacji :?
Nie ten pan nie robi rezerwacji.Ponoć mało ludzi nim jeździ.Ja będę jeszcze dzwonić do niego tak może ostatniego kwietnia by się upewnić czy oby pojedzie.A jak co to nic się nie martw do Krakowa z Katowic busy co 30 min. i stamtąd do Szczawnicy to już rzut beretem.Z Beatką mamy już wszystko opanowane ;) ;)
Pozdrawiam :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
ededi12
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Beaciu czujesz już blusa :D :D :D Ależ będą widoki :D :D :D
Załączniki
Łomnica-2.JPG
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Ededi co to za miejsce .Wydaje mi się ,ze Słowacka Łomnica .czy tak
Awatar użytkownika
ededi12
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oczywiście :!: :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol:
Mamy zamiar się tam wybrać z biurem Szewczyk trawel w Szczawnicy.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Znam te wszystkie strony z łezką w oku wspominam . Troszke drogi ten wjazd na Łomnicę ale warto. Budowniczy kolejki nomen omen Ś.P. Leper(zdjęcie na ścianie schroniska/kawiarenki na szczycie )ciekawostka
Awatar użytkownika
ededi12
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

sztani pisze:Znam te wszystkie strony z łezką w oku wspominam . Troszke drogi ten wjazd na Łomnicę ale warto. Budowniczy kolejki nomen omen Ś.P. Leper(zdjęcie na ścianie schroniska/kawiarenki na szczycie )ciekawostka
No niestety ale to chyba najdroższa kolejka w Europie :roll: :roll: Z biurem podróży wyjdzie ciut taniej niż by samemu pojechał.Sam wjazd i zjazd kolejką obecnie coś koło 39 euro :shock: ,dla grup zorganizowanych mają zniżki ;) .Nie wiem jaka jest cena wyjazdu ze Szczawnicy ale z Zakopanego to coś ok 180 zł wychodzi już z kolejką.
Byłam tam w zeszłym roku ale nie na Łomnicy lecz na Hrebienioku i wodospadach zimnej wody.Cudowne widoki a w Łomnicy się zakochałam :serce: :serce: Tatry jak dla mnie są warte każdych pieniędzy :D :D
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2014 21:19
Staż sanatoryjny: 28

Post autor: sinobrody »

Informacja dla wszystkich którzy jadą z kierunku Warszawy lub Wrocławia do:
Polańczyka, Rymanowa, Iwonicza, Szczawnicy.
Jest super połączenie i bardzo tanie jeżeli się kupi bilet z odpowiednim wyprzedzeniem
przez internet. Ja jadę z Wrocławia do Szczawnicy i za bilet do Tarnowa i z powrotem zapłaciłem.... 30 zł!!!
Jadę super autobusem, z klimatyzacją, z toaletą i zatrzymuje się jedynie w Katowicach, Krakowie, Tarnowie,
a kończy w Rzeszowie. Z Rzeszowa podróżni rozwożeni są Busami do Iwonicza, Rymanowa, Polańczyka.
Ja np. Wyjeżdżam z Wrocławia o 22:00, w Tarnowie jestem o 3:00 i za 20 min. mam połączenie do Szczawnicy
i jestem na miejscu o 5:50. Można oczywiście jechać w dzień bo są trzy kursy na dobę z i do Wrocławia.
Podobnie z kierunku Warszawy.
Awatar użytkownika
ededi12
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

sinobrody pisze:Informacja dla wszystkich którzy jadą z kierunku Warszawy lub Wrocławia do:
Polańczyka, Rymanowa, Iwonicza, Szczawnicy.
Jest super połączenie i bardzo tanie jeżeli się kupi bilet z odpowiednim wyprzedzeniem
przez internet. Ja jadę z Wrocławia do Szczawnicy i za bilet do Tarnowa i z powrotem zapłaciłem.... 30 zł!!!
Jadę super autobusem, z klimatyzacją, z toaletą i zatrzymuje się jedynie w Katowicach, Krakowie, Tarnowie,
a kończy w Rzeszowie. Z Rzeszowa podróżni rozwożeni są Busami do Iwonicza, Rymanowa, Polańczyka.
Ja np. Wyjeżdżam z Wrocławia o 22:00, w Tarnowie jestem o 3:00 i za 20 min. mam połączenie do Szczawnicy
i jestem na miejscu o 5:50. Można oczywiście jechać w dzień bo są trzy kursy na dobę z i do Wrocławia.
Podobnie z kierunku Warszawy.
Dziękować :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

Ededi 12 ależ wam zazdroszczę ;) ... zwłaszcza planów odnośnie Łomnicy . Piękna sprawa. Nie ma to jak Tatry :serce: . Ja w środę mam komisję i będę wiedziała na czym stoję :lol: . Pozdrawiam zgraną ekipę :P
ODPOWIEDZ