Szczawnica sanatorium Papiernik Termin 4 maja 2014
Re: Szczawnica sanatorium Papiernik Termin 4 maja 2014
- ededi12
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 cze 2012 22:16
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
Nie ten pan nie robi rezerwacji.Ponoć mało ludzi nim jeździ.Ja będę jeszcze dzwonić do niego tak może ostatniego kwietnia by się upewnić czy oby pojedzie.A jak co to nic się nie martw do Krakowa z Katowic busy co 30 min. i stamtąd do Szczawnicy to już rzut beretem.Z Beatką mamy już wszystko opanowaneTytus pisze:Co do wyjazdu busikiem - macie rezerwację ? Dzwoniąc do firmy przewozowej powiedziano mi, że nie ma rezerwacji
Pozdrawiam
- ededi12
- Super Kuracjusz

- ededi12
- Super Kuracjusz

Mamy zamiar się tam wybrać z biurem Szewczyk trawel w Szczawnicy.
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
- ededi12
- Super Kuracjusz

No niestety ale to chyba najdroższa kolejka w Europiesztani pisze:Znam te wszystkie strony z łezką w oku wspominam . Troszke drogi ten wjazd na Łomnicę ale warto. Budowniczy kolejki nomen omen Ś.P. Leper(zdjęcie na ścianie schroniska/kawiarenki na szczycie )ciekawostka
Byłam tam w zeszłym roku ale nie na Łomnicy lecz na Hrebienioku i wodospadach zimnej wody.Cudowne widoki a w Łomnicy się zakochałam
Polańczyka, Rymanowa, Iwonicza, Szczawnicy.
Jest super połączenie i bardzo tanie jeżeli się kupi bilet z odpowiednim wyprzedzeniem
przez internet. Ja jadę z Wrocławia do Szczawnicy i za bilet do Tarnowa i z powrotem zapłaciłem.... 30 zł!!!
Jadę super autobusem, z klimatyzacją, z toaletą i zatrzymuje się jedynie w Katowicach, Krakowie, Tarnowie,
a kończy w Rzeszowie. Z Rzeszowa podróżni rozwożeni są Busami do Iwonicza, Rymanowa, Polańczyka.
Ja np. Wyjeżdżam z Wrocławia o 22:00, w Tarnowie jestem o 3:00 i za 20 min. mam połączenie do Szczawnicy
i jestem na miejscu o 5:50. Można oczywiście jechać w dzień bo są trzy kursy na dobę z i do Wrocławia.
Podobnie z kierunku Warszawy.
- ededi12
- Super Kuracjusz

Dziękowaćsinobrody pisze:Informacja dla wszystkich którzy jadą z kierunku Warszawy lub Wrocławia do:
Polańczyka, Rymanowa, Iwonicza, Szczawnicy.
Jest super połączenie i bardzo tanie jeżeli się kupi bilet z odpowiednim wyprzedzeniem
przez internet. Ja jadę z Wrocławia do Szczawnicy i za bilet do Tarnowa i z powrotem zapłaciłem.... 30 zł!!!
Jadę super autobusem, z klimatyzacją, z toaletą i zatrzymuje się jedynie w Katowicach, Krakowie, Tarnowie,
a kończy w Rzeszowie. Z Rzeszowa podróżni rozwożeni są Busami do Iwonicza, Rymanowa, Polańczyka.
Ja np. Wyjeżdżam z Wrocławia o 22:00, w Tarnowie jestem o 3:00 i za 20 min. mam połączenie do Szczawnicy
i jestem na miejscu o 5:50. Można oczywiście jechać w dzień bo są trzy kursy na dobę z i do Wrocławia.
Podobnie z kierunku Warszawy.
Pozdrawiam
- Lewek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2012 20:17
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 4