opóźniony przyjazd do sanatorium

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
zyrafa48
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 kwie 2014 10:12
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 1

opóźniony przyjazd do sanatorium

Post autor: zyrafa48 »

Witam,
jakie konsekwencje ponosi kuracjusz w związku z późniejszym o jeden, dwa dni przyjazdem do sanatorium (wyjazd w ramach prewencji rentowej ZUS)?
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: opóźniony przyjazd do sanatorium

Post autor: sztani »

Myslę ,ze najlepiej zadzwonić do ZUS i zapytać . . Późniejszy przyjazd łączy się z jakimiś trudnościami w Sanatorium . lekarz prowadzący jest na początku turnusu przy przydzielaniu zabiegów i badaniu .tak było w moim przypadku . Potem prowadzący moze byc nie osiągalny. No i ostatnie powód dla ktorego się spóźnia do sanatorium . musi to byc coś nagłego.
Awatar użytkownika
zyrafa48
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 kwie 2014 10:12
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: zyrafa48 »

Przy przydziale sanatorium w ZUS-ie nie pasował mi termin. Powiedziałam, że mogę jechać ale dzień później. Pani stwierdziła, że nie ma problemu tylko muszę zawiadomić sanatorium do którego dostałam przydział. Ale teraz zastanawiam się jakie to pociągnie za sobą konsekwencje... lekarz - zabiegi, przydział pokoju itp. Może ktoś był w takiej sytuacji?
Kolczyk2051
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2011 18:30

Post autor: Kolczyk2051 »

Witam - też to przerabiałam. Oczywiście zadzwoniłam z nadzieją , że będę o jeden dzień krócej. Niestety od razu otrzymałam informację, że będę dzień dłużej. Bilans musi się zgadzać. Ale powiadomić trzeba.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Witam :kwiat:
Tak jak moi poprzednicy uważam, że trzeba koniecznie zadzwonić do ośrodka i powiadomić :kwiat:
Pozdrawiam :kwiat:
ODPOWIEDZ