Sanatorium po mastektomi przed uplywem 5-ciu lat
Sanatorium po mastektomi przed uplywem 5-ciu lat
Otrzymalam z Pfron -u mozliwosc wyjazdu do sanatorium (termin i miejscowosc mam podac w najblizszych dniach)i stad moj niepokój poniewaz od zabiegu usuniecia piersi uplynelo 4i pol roku,a duzo osob straszy mnie tym 5-letnim okresem czy ktos moze wie cos na taki temat a moze i podpowie w wyborze sanatorium
dzieki za pomoc
Re: Sanatorium po mastektomi przed uplywem 5-ciu lat
A mieszkała na wsi, więc zbytnio się nie oszczędzała. Głowa do góry
my wydeptujemy ścieszki urzędowe cały czas.
Pisząc, chodzilo mi o to czy ktoś był w sanatorium w ciągu 5-ciu lat po zabiegu , ponieważ lekarz rodzinny twierdzi, że osoby chore na raka mogą wyjeżdzać dopiero po uplywie tego terminu, i że w ośrodku mogą mnie nie przyjąć.
Pozdrawiam
Jeszcze raz pozdrawiam
-
Tojka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 29 mar 2012 19:13
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 14
Twój lekarz rodzinny jest niedouczonyhonia pisze: Pisząc, chodzilo mi o to czy ktoś był w sanatorium w ciągu 5-ciu lat po zabiegu , ponieważ lekarz rodzinny twierdzi, że osoby chore na raka mogą wyjeżdzać dopiero po uplywie tego terminu, i że w ośrodku mogą mnie nie przyjąć.
Pozdrawiam
A niby jak on sobie wyobraża odzyskanie normalnego zakresu ruchu ręki.
A zapobieganie obrzekowi ręki, a dobre ujście chłonki
Może zmien lekarza
Przeciez akurat po mastektomii i wycieciu węzłów chłonnych
Jestem tez po raczku piersi, niedlugo minie 4 lata po operacji
na turnus rehabilitacyjny pojechałam trzy miesiące po zakończeniu leczenia (chemioterapia i radioterapia)
od operacji byłam dwa razy na turnusie rehabilitacyjnym (Wisła), raz w sanatorium z NFZ (Polanczyk) i w sierpniu jadę do Kolobrzegu z ZUS-u
-
Tojka
- Super Kuracjusz

dobre sanatoria dla amazonek to:honia pisze:Witam serdecznie
a moze i podpowie w wyborze sanatorium
Wrzos - Ciechocinek
Rosomak - Ustron (W Ustroniu w Rosomaku jest otwarty rok temu oddział terapii przeciwobrzękowej i działa bardzo dobrze, ale nie wiem czy tam tez sa organizowane turnusy rehabilitacyjne, na pewno mozna sie tam załapac z NFZ)
jubilat - Wisla
Elektron - Ustron
nooo i polecam Polanice - budynek Zdrowie - tam tez zaczeli ostro dzialac w ramach rehabilitacji amazonek
Dzięki za wsparcie, wynika z tego że chyba straciłam ze 2 turnusy, ale nie ma tego złego..........
Czy zdradzisz które sanatorium wybrałaś, ja biję się z myślami co wybrać, a muszę do piątku dać odpowiedz
W Rosomaku byłam w 2008 zaraz po szpitalu i to Oni ani przez chwile nie dali myśleć o chorobie i tak zostało do dziś
Pozdrawiam
-
Tojka
- Super Kuracjusz

Bylam baaardzo zadowolona - chetnie pojechalabym jeszcze, ale brak kasy, a na dofinansownie z PFRON sie juz nie zalapie
wklep sobie w google: jubilat wisla - poczytaj