Sanatorium Jantar Gdańsk Sobieszewo

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
AnnaP
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2014 20:21
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 0

Re: Sanatorium Jantar Gdańsk Sobieszewo

Post autor: AnnaP »

O, to jednak jedzie ktoś z Torunia,ja będę na miejscu koło 11stej. Do zobaczenia. :D :D
gosiabore
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 08:42
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski

Post autor: gosiabore »

Kochani pakowanie czas zacząć :mrgreen: 13-go wszystkie drogi prowadzą do Sobieszewa :D do zobaczenia ;)
paulina1992
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 25 mar 2014 10:26
Oddział NFZ: Podlaski

Post autor: paulina1992 »

do zobaczenia kochani, oby było tak fajnie jak inni tutaj relacjonuja, najgorsze jest to ze swieta poza domem.. do niedzieli :) ;)
emi+
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 14 kwie 2014 19:24

Post autor: emi+ »

Przyjemnego pobytu. Jak wrócicie to napiszcie jak tam jest. Ja w Sobieszewie zaczynam turnus 22 lipca. To jeszcze 3 miesiące :(
Pozdrawiam
julcia
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 mar 2014 17:50
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: julcia »

Ja też wyjeżdżam 22 lipca.Pozdrawiam. 8-)
julcia
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 mar 2014 17:50
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: julcia »

Z jakiej miejscowości będziedz jechała? Zwracam się do emi+.
hubert1976
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2014 13:40

Post autor: hubert1976 »

Witam serdecznie byłem w tym sanatorium od 19 marca do 11 kwietnia .Bardzo mile wspominam pobyt w tym ośrodku bardzo miła i uczynna ekipa obsługi kuchni,recepcji, pielęgniarek,lekarzy,pań dbających o czystość w ośrodku ,i wspaniali profesjonalni rehabilitanci oraz panie pielęgniarki.Pokoje przytulne jedzenie mi smakowało jeżeli ma ktoś jakieś pytania chętnie odpowiem.Na pewno osoby które tam przyjadą będą zadowolona panowie proponuje zabrać ze sobą kasierze i spodnie rybackie gumowane ze stopami by można było wejść parę metrów w morze i bursztyn wyławiać w czasie mojego pobytu był wysyp nie którzy mieli latarki uv i zbierali na brzegu rankiem . W barze pod tęczą piwko po 3.50 każdy rodzaj tani smaczny śledzik smażony ,piękny rezerwat Ptasi Raj nie daleko godne miejsce by je zobaczyć i wiele innych atrakcji.Organizowane są wycieczki odpłatne z przewodnikiem każdy znajdzie coś dla siebie :D
Armani36
Na forum od: 16 kwie 2014 22:56

Post autor: Armani36 »

Witam i zgadzam się z Hubertem1976.
Moją uwagę przykuły walory środowiskowe, aczkolwiek sama miejscowość w sobie - Wyspa Sobieszewska - wymaga dużej inwestycji finansowej w naprawę dróg, mostu, etc.
Ośrodek sam w sobie spełnia warunki bytowe i jest obsadzony w ciekawym miejscu - niecały km do plaży! :geek: Mój pokój znajdował się na parterze - za recepcją, warunki mega dobre, chociaż czasami przesadzali z ogrzewaniem.
Byłem na turnusie na przełomie lutego/marca i przyznaję, że obsługa sanatorium była w pełni profesjonalna i zaangażowana.
Począwszy od Pana Kierownika rehabilitacji - p. Grześka, który zapewnił dobrą organizację turnusu, wykazał się wiedzą i doświadczeniem - po przez fizjoterapeutów - Dorotę, Agnieszkę, Tomka, Anię, Karolinę i Magdę oraz pana Piotra (masażystę), którzy wiedzą z czym "to się je", stworzyli rewelacyjną atmosferę, wyrozumiałość, przychylność i okazali swoje oddanie - mój pobyt uważam za udany i bardzo pomocny! :P
Pielęgniarki natomiast - przeważnie na miejscu..., zawsze przychylne i uśmiechnięte - Pani Ewa, Pani w okularach (jedna grubsza, druga młodsza), pani Maria oraz ich szefowa w różowym kubraczku w foteliku za szkłem :roll: pomocne ;) Lekarze dostępni 24h! Kuchnia- miód malinka :D
Zabiegi były standardowe, jak w każdej przychodni - ja miałem masaż, ćwiczenia indywidualne (pani Agnieszko ukłon), rowerek, terapuls, laser i ultradżwięki. Standardowo podobno jest 5 zabiegów, ja miałem 6 :D Mają wannę do hydromasażu ale jej nie używali na moim turnusie a szkoda, bo pewnie miałbym 7 :D. jeżeli komus nie odpowiadały jakies zabiegi to lekarz prowadzący je zmieniał. Jest chyba z 5 wizyt u lekarza! Mojego akurat nie było zbyt często ale jeżeli był jakikolwiek problem to wszyscy uderzali do Kierownika a ten wszystko szybko załatwił - ukłon Panie Grzegorzu!
Raz jeszcze dziękuję i tak jak mówiłem, rozsławię Was w Rzeszowie :D
Patek
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 02 kwie 2014 11:20

Post autor: Patek »

Witam i kieruje zapytanie do osób które są obecnie w Sobieszwie lub były na poprzednich turnusach. Czy sanatorium posiada do dyspozycji kuracjuszy rowery na których mozna pojeździć po okolicy ?? Dzięki za informacje.
hubert1976
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2014 13:40

Post autor: hubert1976 »

Są ale chyba tylko dwa rowery i kilka leżaczków posiadają odpłatnie 5 zł /godz, na całą dobę nie pamiętam ceny proponuje leżaczek jeżeli miejsce jest w bagażniku zabrać ze sobą swój.
ODPOWIEDZ