Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Hej dziewczyny, jak czytam to co piszecie, to wiem, że moje statystyki nijak nie będą miały się do rzeczywistości;(, u mnie najgorzej z pracą, że od września do grudnia jestem tu niezbędna i co wtedy, czy może to być powód do przełożenia sanatorium ?
Pozdrawiam
EwkaKonewka
Jeśli bardzo chciałabyś wyjechać wcześniej bo w terminie który podejrzewasz,że możesz otrzymać nie będziesz mogła jechać istnieje jeszcze możliwość tzw. "zwrotów". Dzwonisz do swojego NFZ i pytasz o wolne miejsca. NFZ w bardzo krótkim terminie (nawet trzech dni) daje Ci "przydział". Jeśli zaś odmówisz z powodu braku np. możliwości dostania urlopu to możesz wrócić na początek kolejki.
W łódzkim NFZ tak jak w każdym innym pracują ludzie, niektórzy też mają serce/sumienie i wystarczy zadzwonić aby o niektóre sprawy podpytać.
Ola74 margot a kiedy składałaś wniosek ? też jestem z lubelskiego i na dzień dzisiejszy mam numer 10670 a zaczynałam w czerwcu od 26170.Sama dzwoniłaś do NFZ?
Składałam 27 kwietnia 2011 i zaczynałam od numeru 23320 , zadzwoniłam do NFZ na początku marca i powiedziała mi Pani ,że informację dostanę w maju , a wyjazd będzie ok. drugiej połowy sierpnia .Na stronie pojawił się wpis 2 albo 3 kwietnia . W pierwszej chwili myślałam , że wpisałam zły numer , ale okazało się , że jest ok.Mam od 27 maja do 16 czewca - Krynica -Zdrój Watra , w 2010 roku była w Starym Domu Zdrojowym i wszystko było ok oprócz warunków . tutaj też niewiele wiem - nikt nie opisał jeszcze bardziej szczegółowo tego sanatorium.
POZDRAWIAM
Ja składałam 15 kwietnia 2011r. i miałam numer 8765. Dzwoniłam wcześniej- Pani powiedziała,że wyjadę w maju (raczej). Dzis połowa kwietnia- a tu cisza...obawiam się,że termin wyjazdu będzie kolidował w moimi planami (chociaż niektórzy marzą o wyjeździe w lipcu).
W sierpniu bodajże pisałam do NFZ o przydziała ze zwrotów, bo nie moge wziąc w pracy urlopu listopad/grudzień/styczeń. Ale minał ten okres. Mam nadzieję,że teraz nie czekaja z moim terminem na jakieś "odpadki"- czyli miejscowości i sanatoria, gdzie nie warto jechać Ech...