kolejka do sanatorium...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
EwkaKonewka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 kwie 2012 13:41

Re: kolejka do sanatorium...

Post autor: EwkaKonewka »

Hej dziewczyny, jak czytam to co piszecie, to wiem, że moje statystyki nijak nie będą miały się do rzeczywistości;(, u mnie najgorzej z pracą, że od września do grudnia jestem tu niezbędna i co wtedy, czy może to być powód do przełożenia sanatorium :roll: ?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
agat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 22:07
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: agat »

EwkaKonewka
Jeśli bardzo chciałabyś wyjechać wcześniej bo w terminie który podejrzewasz,że możesz otrzymać nie będziesz mogła jechać istnieje jeszcze możliwość tzw. "zwrotów". Dzwonisz do swojego NFZ i pytasz o wolne miejsca. NFZ w bardzo krótkim terminie (nawet trzech dni) daje Ci "przydział". Jeśli zaś odmówisz z powodu braku np. możliwości dostania urlopu to możesz wrócić na początek kolejki. :shock: :shock: :shock:
W łódzkim NFZ tak jak w każdym innym pracują ludzie, niektórzy też mają serce/sumienie i wystarczy zadzwonić aby o niektóre sprawy podpytać.

życzę powodzenia i oczekiwanych rezultatów ;) ;) ;)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Czy te numerki muszą zejśc do końca, bym wreszcie zobaczyła w przeglądarce swój "przydział"? 761 teraz... idzie jak krew z nosa :shock:
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Jovanka ja miałam 6830 ok i dostałam przydział - nie ukrywam , że byłam mocno zdziwiona
POZDRAWIAM
forumowicz

margot- przydział w przegladarce, czy zadzwonili?
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Przydział wprzeglądarce i już dostała papiery z NFZ
Ola74
Na forum od: 09 kwie 2012 20:52

Post autor: Ola74 »

Ola74 margot a kiedy składałaś wniosek ? też jestem z lubelskiego i na dzień dzisiejszy mam numer 10670 a zaczynałam w czerwcu od 26170.Sama dzwoniłaś do NFZ?
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Składałam 27 kwietnia 2011 i zaczynałam od numeru 23320 , zadzwoniłam do NFZ na początku marca i powiedziała mi Pani ,że informację dostanę w maju , a wyjazd będzie ok. drugiej połowy sierpnia .Na stronie pojawił się wpis 2 albo 3 kwietnia . W pierwszej chwili myślałam , że wpisałam zły numer , ale okazało się , że jest ok.Mam od 27 maja do 16 czewca - Krynica -Zdrój Watra , w 2010 roku była w Starym Domu Zdrojowym i wszystko było ok oprócz warunków . tutaj też niewiele wiem - nikt nie opisał jeszcze bardziej szczegółowo tego sanatorium.
POZDRAWIAM
forumowicz

Ja składałam 15 kwietnia 2011r. i miałam numer 8765. Dzwoniłam wcześniej- Pani powiedziała,że wyjadę w maju (raczej). Dzis połowa kwietnia- a tu cisza...obawiam się,że termin wyjazdu będzie kolidował w moimi planami (chociaż niektórzy marzą o wyjeździe w lipcu).
W sierpniu bodajże pisałam do NFZ o przydziała ze zwrotów, bo nie moge wziąc w pracy urlopu listopad/grudzień/styczeń. Ale minał ten okres. Mam nadzieję,że teraz nie czekaja z moim terminem na jakieś "odpadki"- czyli miejscowości i sanatoria, gdzie nie warto jechać :evil: Ech...
Awatar użytkownika
seti36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2009 18:09
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: seti36 »

Witam
Jovanka69 a gdzie warto jechać masz takie ośrodki, które mogła byś polecić. Ja mam problemy z kręgosłupem ,które ośrodki byś poleciła? :)
Zablokowany