kolejka do sanatorium...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: kolejka do sanatorium...

Post autor: forumowicz »

seti :D ja też mam problemy z kregosłupem, dlatego jade...ale ja nie jestem "kopalnia wiedzy sanatoryjnej" :lol: ponieważ dopiero byłam raz, w Muszynie ;)
Ponoć Polańczyk i Włókniarz- to dobre sanatoria, tyle usłyszałam od kuracjuszy w Muszynie. I tyle. Jestem zielona w tym temacie i nawet jakby mi zaproponowali jakis ośrodek to i tak zapytam tutejszych forumowiczów.
Awatar użytkownika
seti36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2009 18:09
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: seti36 »

Jovanka ja już byłem 2 razy. Pierwszy raz w Goczałkowicach Zdroju tam liczył się pacjent zabiegi super 11 dziennie.Jako miejscowość taka sobie.Drugi raz w Świeradowie Zdroju tam zabiegi pod psem 4-5dziennie .Jako miejscowość na spacery i wycieczki super polecam.A teraz czekam gdzie pojadę? Mam nadzieję ,że trafi się coś fajnego. ;)
forumowicz

Witajcie ,poniewaz byłam X razy w sanatoriach ,to polecam Równicę w Ustroniu Górskim, Krynicę Zdrój ,Cieplice ,jesli chodzi o kręgosłup ,i schorzenia z kręgosłupem zwiazane :)
Pozdrawiam życzę wszystkiego naj :)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam, Kruszynka zapomniała dodać np. Busko - problemy z kręgosłupem zapewne też schorzenia tz. stawowe,kąpiele solankowe ,siarkowei kriokomory,nikt tak naprawdę nie da ci dokładnej recepty, jedynie sama możesz strwierdzić co ci pomaga a co nie, to tyle od siebie, sam mam te same problemy i niestety z wiekiem nie ustępują. Po ostatnim turnusie i bardzo dobrym rehabilitancie na sali gimnastycznej stwierdziłem że gimnastyka codzienna jest niezbędna a tak jej nie lubimy-jednak przynosi efekty, pozdrawiam i dużo ruchu na gimnastyce i............parkiecie przy dobrej muzie i wspaniałym roześmianym i pogodnym towarzystwie :lol: :) ;)
forumowicz

Witaj Andrzeju depczesz mi po piętach :lol: tak tak, zapomniałam dodać...ale ja nigdy nie byłam w Busku :( .
Tak to prawda można być w tym samym sanatorium,i jednemu zabiegi tam stosowane pomoga ,innemu nie i ten fakt trzeba brac pod uwagę.
Pozdrowionka :) milutkie :)
kruszynka
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Kruszynko w ten sposób zawsze będę deptał Ci po piętach a w inny jak się kiedyś spotkamy na Forumowym wyjeżdzie ,postaram nie deptać po palcach, bo po parkiecie jeszcze się dość dobrze ruszam- zwłaszcza po ostatnim turnusie- pozdrawiam ;) ;) ;) miałem na myśli dobrą rehabilitację na ........sali .....gimnastycznej :lol: :lol: :lol:
forumowicz

andrzej1955 pisze:Kruszynko w ten sposób zawsze będę deptał Ci po piętach a w inny jak się kiedyś spotkamy na Forumowym wyjeżdzie ,postaram nie deptać po palcach, bo po parkiecie jeszcze się dość dobrze ruszam- zwłaszcza po ostatnim turnusie- pozdrawiam ;) ;) ;) miałem na myśli dobrą rehabilitację na ........sali .....gimnastycznej :lol: :lol: :lol:
..zawsze będę deptał Ci po piętach....ja na parkiecie ruszam się tak umiarkowanie ;) :lol: na sali gimnastycznej ...no no :!: :!: świetnie zgadzam się... :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
agat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 22:07

Post autor: agat »

andrzej1955
Masz rację co do gimnastyki, zarówno tej na sali gimnastycznej jak i tanecznej. :lol: :lol: :lol:
Ja też była tylko raz w sanatorium. Kiedy między innymi zabiegami dostałam gimnastykę indywidualną byłam zniechęcona. Chyba nawet można było to wyczytać z mojej miny, gdyż na pierwszych ćwiczeniach pani rehabilitantka zaczęła się tłumaczyć, że takie zabiegi są bardzo negatywnie odbierane przez kuracjuszy a jest to podstawa wszystkich zabiegów. :) :) Teraz z perspektywy czasu stwierdzam, że miała racje.
Co do gimnastyki na drugiej sali(tanecznej), to będąc w sanatorium tego typu ćwiczenia są bardzo wskazane i również przynoszą wspaniałe efekty. :x :x :x :x
Pozostaje więc brać się do ćwiczeń.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
agat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 22:07

Post autor: agat »

jovanka69
Witam, ja właśnie dzisiaj dostałam "przydział", mój numer skończył się na 857. Jadę na 28 dni z NFZ od 24-04 do 21-06 do Wysowej - do Biaweny.
Jak popatrzyłam na mapę to chyba jakiś koniec świata, tam chyba nawet dróg nie ma.
Kara za wszystkie grzechy. :shock: :shock: :shock: :shock:
pozdrawiam
forumowicz

agat :) a z jakiego NFZ jesteś? Bo ja z opolskiego, mam 630 numer i cisza....
Zablokowany