Ponoć Polańczyk i Włókniarz- to dobre sanatoria, tyle usłyszałam od kuracjuszy w Muszynie. I tyle. Jestem zielona w tym temacie i nawet jakby mi zaproponowali jakis ośrodek to i tak zapytam tutejszych forumowiczów.
kolejka do sanatorium...
-
forumowicz
Re: kolejka do sanatorium...
Ponoć Polańczyk i Włókniarz- to dobre sanatoria, tyle usłyszałam od kuracjuszy w Muszynie. I tyle. Jestem zielona w tym temacie i nawet jakby mi zaproponowali jakis ośrodek to i tak zapytam tutejszych forumowiczów.
- seti36
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 lip 2009 18:09
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 3 razy
-
forumowicz
Pozdrawiam życzę wszystkiego naj
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
-
forumowicz
Tak to prawda można być w tym samym sanatorium,i jednemu zabiegi tam stosowane pomoga ,innemu nie i ten fakt trzeba brac pod uwagę.
Pozdrowionka
kruszynka
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
-
forumowicz
..zawsze będę deptał Ci po piętach....ja na parkiecie ruszam się tak umiarkowanieandrzej1955 pisze:Kruszynko w ten sposób zawsze będę deptał Ci po piętach a w inny jak się kiedyś spotkamy na Forumowym wyjeżdzie ,postaram nie deptać po palcach, bo po parkiecie jeszcze się dość dobrze ruszam- zwłaszcza po ostatnim turnusie- pozdrawiam![]()
![]()
miałem na myśli dobrą rehabilitację na ........sali .....gimnastycznej
![]()
![]()
Masz rację co do gimnastyki, zarówno tej na sali gimnastycznej jak i tanecznej.
Ja też była tylko raz w sanatorium. Kiedy między innymi zabiegami dostałam gimnastykę indywidualną byłam zniechęcona. Chyba nawet można było to wyczytać z mojej miny, gdyż na pierwszych ćwiczeniach pani rehabilitantka zaczęła się tłumaczyć, że takie zabiegi są bardzo negatywnie odbierane przez kuracjuszy a jest to podstawa wszystkich zabiegów.
Co do gimnastyki na drugiej sali(tanecznej), to będąc w sanatorium tego typu ćwiczenia są bardzo wskazane i również przynoszą wspaniałe efekty.
Pozostaje więc brać się do ćwiczeń.
pozdrawiam
Witam, ja właśnie dzisiaj dostałam "przydział", mój numer skończył się na 857. Jadę na 28 dni z NFZ od 24-04 do 21-06 do Wysowej - do Biaweny.
Jak popatrzyłam na mapę to chyba jakiś koniec świata, tam chyba nawet dróg nie ma.
Kara za wszystkie grzechy.
pozdrawiam
-
forumowicz