Reklamacja posanatoryjna
-
bewe
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 13 sty 2014 21:20
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
Re: Reklamacja posanatoryjna
yona nie mozna rezygnowac z pobytu w sanatorium podczas trwania turnusu,na początku każdy kuracjusz podpisuje oswiadczenie,że rezygnacja czy tez skracanie pobytu kosztuje bodajże o ile dobrze pamietam 70zł za dzień .Nawet ten:regulamin" wywieszony był na drzwiach pana doktora
Gdzies w necie wyczytałam,ze skargi w NFZ nic nie dają i zwyczajnie ich nie rozpatrują,ponoć można tylko pisać do Ministerstwa Zdrowia Departament Organizacji Zdrowia Wydział uzdrowisk ul.Miodowa15 00-952 Warszawa,ale czy to cos da to nie wiem
Najbardziej wkurzające jest to ,ze jednym trafiaja sie godziwe warunki a inni maja jak w kostnicy{tak mi jeden kuracjusz powiedział}chyba ,ze fundusz płaci za :wynajem"budynków' sanatoryjnych w kazdym inna kasę.Bo jeżeli wszystkie sanatoria dostaja takie same pieniądze za kuracjusza to nie rozumiem chyba wszyscy powinni miec jednakowe warunki
Pozdrawiam
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Re: Reklamacja posanatoryjna
...można walczyć z Bezmyślnością można walczyć z Dyrekcją Obiektu można walczyć z NFZ
Należy jedynie poświęcić się ,że do końca Turnusu ZOSTANIE ETYKIETA PIENIACZA !!
Kilkakrotnie udało mi się , należy być tylko dobrze Przygotowanym
Pierwsze to Telefon do miejscowego Dyrektora NFZ zdrowia od spraw lecznictwa sanatoryjnego
Miejscowi Dyrektorzy poprzez swych pracowników za pomocą BIP ogłaszają przetargi na kontrakt z NFZ na usługi sanatoryjne
WACHLARZ zarzutów OGROMNY należy jedynie uderzyć w czuły punkt bywalcy zapewne kilka kojarzą.
Kolejny to Sanepid Super ubaw , od kuchni po standard pomieszczeń -zawsze można się doczepić , poziom usług do ceny !!
Baza Zabiegowa Baza hotelowa
Super posunięciem jest obniżenie cen za korzystanie za TV były już opłaty po 50 zł od osoby za turnus
Kolejna sprawa jak pisali przedmówcy nawet pismo po turnusie z zastrzeżeniami co do standardu NFZ musi odpowiedzieć a jeżeli będzie 10 ,20 50 czy 100 skarg to ośrodek nie przejdzie i prac funduszu nie będą odpoczywać za ..darmo
Niestety pracowników Funduszu jest za dużo to i zaczynają przykladać się do swojej LUKRATYWNEJ PRACY I..Płacy
Zauważmy już istnieje
Należy jedynie poświęcić się ,że do końca Turnusu ZOSTANIE ETYKIETA PIENIACZA !!
Kilkakrotnie udało mi się , należy być tylko dobrze Przygotowanym
Pierwsze to Telefon do miejscowego Dyrektora NFZ zdrowia od spraw lecznictwa sanatoryjnego
Miejscowi Dyrektorzy poprzez swych pracowników za pomocą BIP ogłaszają przetargi na kontrakt z NFZ na usługi sanatoryjne
WACHLARZ zarzutów OGROMNY należy jedynie uderzyć w czuły punkt bywalcy zapewne kilka kojarzą.
Kolejny to Sanepid Super ubaw , od kuchni po standard pomieszczeń -zawsze można się doczepić , poziom usług do ceny !!
Baza Zabiegowa Baza hotelowa
Super posunięciem jest obniżenie cen za korzystanie za TV były już opłaty po 50 zł od osoby za turnus
Kolejna sprawa jak pisali przedmówcy nawet pismo po turnusie z zastrzeżeniami co do standardu NFZ musi odpowiedzieć a jeżeli będzie 10 ,20 50 czy 100 skarg to ośrodek nie przejdzie i prac funduszu nie będą odpoczywać za ..darmo
Niestety pracowników Funduszu jest za dużo to i zaczynają przykladać się do swojej LUKRATYWNEJ PRACY I..Płacy
Zauważmy już istnieje