Poddębickie Centrum Zdrowia

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
magdaB
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2014 11:53
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 1

Re: Poddębickie Centrum Zdrowia

Post autor: magdaB »

Przepraszam że się wtrącę, ale moim zdaniem jeśli nie robi się nic złego to niema czego się wstydzić.
Wszystko jest dla ludzi ale jakieś granice są.
Pozdrawiam
nowa kuracjuszka :)
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: administrator »

Myślę, że wątek zboczył z tematu głównego. Przypominam, że w tym dziale zamieszczamy oceny, opinie o sanatoriach, a nie o kuracjuszach czy ich zachowaniu.
Pozostańcie zatem przy Poddębickim Centrum Zdrowia.
Pozdrawiam
dar33
Na forum od: 11 kwie 2014 20:29

Post autor: dar33 »

Witam magdaB ja również jadę do Poddębic 27 czerwca byłem w zeszłym roku i powiem że jestem pod wrażeniem
zabiegów jakie tam są jak również załogi fakt to szpital ale w końcu jedziemy się podleczyć
a nie na jakieś wygiby. Ja osobiście jestem zadowolony z pobytu i gdy dostałem skierowanie to powiem szczerze chciałem do Poddębic . Jestem zadowolony ze tam jadę i myślę że Ty również
będziesz zadowolona z pobytu no fakt dwa mankamenty to jedzenie szpitalne na którym nie da sie wyżyć ale blisko jest polomarket i telewizja na kasę bo to telewizja szpitalna i tego tematu nie mogą przeskoczyć a po za tym jest ok.
W razie jakichkolwiek pytań pisz odpowiem pozdrawiam dar33
paco134
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 12 kwie 2014 17:07
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: paco134 »

Witam . Dziś przyjechałem do sanatorium w Poddębicach spod Warszawy . To mój drugi pobyt na leczeniu kręgosłupa . Sanatorium robi dobre wrażenie . Są sklepy - normalne małe miasteczko . Czyste pokoje . Duża trójka więc mamy łazienkę z prysznicem ( czysto ). Miła obsługa . Zabiegi jeszcze nie wiem . Obiad słaby . Zupa niezidentyfikowana . Nie można powiedzieć żeby było smacznie niestety , ale są duże porcje i czyste jedzenie - nie jakieś pomyje . Da się najeść . Krótko mówiąc widać ze najtańsze z możliwych i tyle . Obsługa bardzo miła . Chyba będę zadowolony . Jest gdzie parkować za darmo jak ktoś autem przyjedzie - praktycznie pod oknami . Typowe sanatorium żeby się podleczyć i odpocząć . Nie wiem kto głupoty wypisuje że lipne sanatorium i ludzi straszy . Gdyby ktoś chciał obniżyc koszty dojazdu do domu to proszę się wpisywać w tym temacie . Jestem autem i możemy się dogadać a pewnie będą przepustki na święta ( mam wolne miejsca w aucie lub zabiorę się z kimś za dopłatą do paliwa - kierunek Warszawa) . Pozdrawiam i życzę powrotu do zdrowia !
paco134
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Czysto i schludnie . Terapeuci sympatyczni .

Zabiegi lipa ...

Wyżywienie -
Zupa selerowa . Dla zainteresowanych - woda , starty seler , sól . koniec . nie to ze ziemniak lub makaron . to wszystko . bez odbioru .
W czasie spożywania zupy selerowej pada żart - jutro będzie marchewkowa ...
Jest jutro . Zupa - selerowa ze strata marchewką ... konsternacja na sali . pojawiają się niepokojące wybuchy śmiechu . gdzieniegdzie płaczu ...

Wybrane z menu '' kolacja '' -
Na dużym talerzu kawałek masła wielkości 1/3 pudełka zapałek , 4 plasterki wędliny o przekątnej 5 cm , kawałek sera białego wielkości pudełka zapałek , dwie łyżki wątróbki z sosem mącznym - uwaga wyczuwalny smak selera ...
Herbata do woli !
Pacjenci zaczynają się niespokojnie rozglądać za ciastem z selera ...

Po rozmowie z Panią intendentką dowiedzieliśmy się że rozpisane jest wszystko tak żebyśmy dostali wszystko co niezbędne , a w domu się przejadamy .
Dowiedzieliśmy się że podobno na obiad dostajemy ziemniaki , kasze i makaron .
Tak racja , dziś była zupa z kaszą manną - woda , starty seler i marchewka , sól i kasza manna . bez odbioru .

Dziś dostaliśmy plasterek żółto - podobnego sera w folii - na oddziale święto !

Podsumowując . Jeśli ktoś dostał pobyt w Poddębicach i ma możliwość złożenia odwołania to jak najbardziej namawiamy .

Za mało sanatorium . Za dużo selera . Pozdrawiamy !
ada ada
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 mar 2014 09:23
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: ada ada »

Osratni wpis [cenzura] prosze o wiecej Jade tam w czerwcu pozdrawiam
ada ada
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 mar 2014 09:23
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: ada ada »

Mam pytanie czy mozna tam korzystac z internetu bo moze tez NIE??
ETNA666
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 24 lut 2014 00:05

Post autor: ETNA666 »

witam przykro mi już tam nie jadę :) teraz nie mam pojęcia gdzie mnie wyślą i kiedy ale w czerwcu na bank nie bo mam operacje.
ETNA666
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 24 lut 2014 00:05

Post autor: ETNA666 »

heh rozbawił mnie ten seler.....choć drodzy panstwo nie macie co narzekac uwierzcie mi może być jeszcze gorzej......wiem z wlasnej autopcji dlatego trzymam kciuki i pozdrawiam ;)
paco134
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Drugie danie z dzisiejszego obiadu

[ obrazek zewnętrzny ]

Informacja dla dociekliwych - Nie . Mięsa nie było ani pod talerzem ani nigdzie indziej .
Co to ? Nie wiemy . Raczej nie seler .

Ktoś pytał o internet - internet jest .

Jak ktoś ma więcej pytań to pisać . Zajrzę na pewno to odpowiem .
ODPOWIEDZ