Szczawnica sanatorium Papiernik Termin 4 maja 2014
-
hala5102
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 kwie 2014 15:59
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 4
Re: Szczawnica sanatorium Papiernik Termin 4 maja 2014
- ededi12
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 cze 2012 22:16
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
No to będziesz miał okazje wykazać się na karaoke bo na pewno takowe gdzieś zorganizująroman00 pisze:Szkoda że nie jadę z wami![]()
![]()
![]()
Mam dosyć mocny głos. Kurcze coś tak pod Dodę![]()
![]()
![]()
- ededi12
- Super Kuracjusz

hala5102 pisze:"Papiernik" to stary, zaniedbany i dlatego najbrzydszy budynek sanatoryjny w Szczawnicy. Przynajmniej tak było w 2012r. Znajduje się na wzgórzu, tak jak pozostałe (Nauczyciel, Hutnik, Dzwonkówka). "Nauczyciel" najwyżej. Podejście od strony centrum trudne. Cały czas pod górę. Najpierw pod górę do parku, potem schodami przez park, i dalej wzwyż po "kocich łbach", a następnie także po "kocich łbach" nieco w dół. Wybrałam się raz i tylko raz, bo na więcej sił mi było brak. Wewnątrz nie wiem, bo nie byłam. Przebywający tam kuracjusze nie byli zachwyceni, mówili, że czas tam się zatrzymał, że lata Gierka. Dwa lata temu budynek był remontowany, więc myślę, że się zmieniło na lepsze. Do "Papiernika" na wszystkie posiłki chadzali kuracjusze z "Inhalatorium". Bardzo im współczułam tej codziennej wyprawy, ale posiłki w "Papierniku" ponoć są nie najgorsze, więc chociaż to wynagrodziło im tę drogę. Inne sanatoria organizowały imprezy, a "Papiernik" tylko wycieczki, które to wycieczki tak naprawdę nie organizują sanatoria tylko miejscowe biuro. Ale Szczawnica jest tak piękna, że wynagrodzi swym urokiem wszystko.
Bardzo dziękuje
Skoro posiłki są nie najgorsze to będzie okazja by spalić kalorie
Może nie taki diabeł straszny jak go malują
Z tego co słyszałam to Papiernik dzierżawi ZUS i dlatego jest tam tak hmm ubogo no ale sanatorium to nie wczasy,jak dla mnie byle zabiegi były dobre i przynosiły efekty i właśnie byle to góry były resztę da się przeżyć moim skromnym zdaniem.
Dobre towarzystwo ,pogoda oraz umiejętność organizowania sobie czasu i będzie git
Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki
-
hala5102
- Super Kuracjusz

Może nie taki diabeł straszny jak go malują
O, tak! spalić kalorie można, ale ducha wyzionąć też. Mnie gdyby drugi raz proponowano "Nauczyciela", to...NIE! Z sanatorium do miasta schodzi się fajnie, ale powroty są koszmarne
- ededi12
- Super Kuracjusz

sprawdzałam dziś pogodę a maj na accuweather.com i nie zapowiada się to sympatycznie
którego mam już osobiście serdecznie dosyć
Beataa musimy wziąć dużooooooooooo KAWY
- beataa
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 01 kwie 2014 18:12
- Staż sanatoryjny: 1
Nie strasz proszęededi12 pisze:Halo mój szanowny turnusie![]()
![]()
sprawdzałam dziś pogodę a maj na accuweather.com i nie zapowiada się to sympatycznie![]()
Tylko 9 słonecznych dni a tak to zachmurzenie i DESZCZ
![]()
![]()
którego mam już osobiście serdecznie dosyć![]()
![]()
Temperatura od 11 do 22 stopni hmmmm .Dwa dni pod rząd możliwe burze
![]()
![]()
Beataa musimy wziąć dużooooooooooo KAWY![]()
![]()
![]()
![]()
Jak będzie tak fatalnie jak straszysz do do kawusi na balkonie potrzebny będzie jeszcze kocyk
- ededi12
- Super Kuracjusz

To nie ja straszę tylko synoptycybeataa pisze: Nie strasz proszęmusi być słoneczko i cieplutko
Jak będzie tak fatalnie jak straszysz do do kawusi na balkonie potrzebny będzie jeszcze kocyk
Kocyk i peleryna albo parasol też się przyda
Pomimo wszystko jednak mam nadzieje że tylko straszą
-
hala5102
- Super Kuracjusz

- ededi12
- Super Kuracjusz

To chociaż tyle pocieszeniahala5102 pisze:W Szczawnicy pobyty są udane nawet gdy pada. Tylko trzeba być z parasolem za pan brat, reszta to już małe piwo. Zapewniam, bo w 2012r. turnus na przełomie maja/czerwca taką kapryśną miał pogodę, ale było i tak cudownie. Spacery promenadą nad Grajcarkiem, nad brzegiem Dunajca na Słowację-widoki zapierają dech w piersiach, wyprawa do wąwozu Homole, na Palenicę, rowerami (wypożyczalni w bród)na Słowację do Czerwonego klasztoru, i wiele innych pięknych miejsc, a baranie kiełbaski z rożna palce lizać:o. W Szczawnicy wcale nie przeszkadza deszczowa pogoda:D
Ale jak my mamy zamiar wybrać się nieco dalej bo i na Łomnicki szczyt oraz Słowacki raj. Przy takiej pogodzie owszem można pojechać ale cóż z tego gdy nie będą to te same widoki jak przy słonecznej pogodzie.
Może jakimś cudem tak zamiesza tam w chmurach wysoko że jednak pozbędziemy się tego deszczu i będzie słonko.