Pokoje w sanatorium: jest możliwość wyboru?

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
iwcia2412
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2014 21:24
Oddział NFZ: Śląski

Re: Pokoje w sanatorium: jest możliwość wyboru?

Post autor: iwcia2412 »

Witam :) w czwartek wróciłam z sanatorium Zimowit w Rymanowie Zdroju i muszę powiedzieć że było wspaniale, towarzystwo super, imprezki polecam w Zielonym Domku rewelacja, grają też w Kasztanowym
Dworku ale bez porównania, zabierzcie dobre buty sportowe bo są świetne szlaki i jest gdzie chodzić, jeśli macie jakieś pytania to piszcie chętnie odpowiem :)
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Powyższy komentarz powinien być umieszczony w OCEŃ SANATORIUM itd.OPINIE ..... jest to dezinformacja dla chcących poczytać nt. możliwości wyboru pokoju .A jakże przydatna wiadomość dla ,dopiero co wyjeżdżających.
yona
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2011 19:53
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: yona »

iwcia czytając Twój post mam wrażenie ,że najlepsze sanatorium to takie gdzie są imprezki i tzw, wyjście ale do tego nie trzeba chyba jechać do sanatorium :D

A wracając do tematu mi się nie zdarzyło, że można sobie wcześniej rezerwować , wybierać, przebierać. Sąsiad pojechał rano i mimo,że ma wskazania do pokoju 1 lub 2 osobowego to recepcjonistki stanowczo- NIE , NIE MA . Męczył się w maleńkiej trójecce" :( , ale może to zależy od danego obiektu i nie można generalizować.
bista
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 maja 2011 21:13
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: bista »

Jadę do Kujawiaka w Inowrocławiu od 14 września. Czy już należałoby dzwonić w sprawie rezerwacji? Czy w Kujawiaku jest taka możliwość> Jadę z ZUSu. Wolałabym dwójkę.
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

Dobór współlokatora według wieku to nie koniecznie dobry wybór bo- jedni sa wiecznie młodzi drudzy wiecznie starzy, to kwestia charakteru a nie kalendarzy..................
Beataa2702
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 mar 2014 21:22
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Beataa2702 »

.. nie wiem być może ja jestem dziwna albo nie z tej ziemi .... jakoś czytam te posty dotyczące współlokatora i śmiać mi się chce że ludzie mają takie problemy - fakt faktem że może się trafić osoba uciążliwa no i nie bedzie to przyjemne ale nikt nie mówi jaki jest w stosunku do drugiej osoby , może ktoś z nami się będzie męczył przez cały turnus - mam dość duże doświadczenie , szpitale ,sanatoria , i zawsze jakoś tak jest że jestem w sali lub pokoju z osobami starszymi ode mnie o kolo 20 lat i więcej- tylko trzeba wiedzieć co to jest kompromis, wyrozumiałość i że też ktoś może mieć zły dzień - pochodzimy z różnych domów , kultur itp....więc .... pomyśl czy ? - ja /my - zawsze jesteśmy ok - :) :) :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Wielkim nieporozumieniem jest umieszczanie ludzi w tym samym pokoju na 24 dni ,ludzi którzy sie nie znają.
Pokoi 1 osobowych powinna być taka ilość, by zamieszkanie w pokoju większym było świadomym wyborem ,a nie koniecznością.
To jest XXI wiek kiedy dołączymy do cywilizowanego świata za ile wieków?
Awatar użytkownika
asia13
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2013 00:15
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asia13 »

W pelni Cie popieram Kruszynko.Kazdy ma jakies wady ,zalety i przyzwyczajenia.Ja na przyklad nie moge spac i dla mnie 24 to norma .Dlaczego mam kogos i siebie meczyc .Tez jestem zdania ze jedynek jest stosunkowo za malo ,a jakie trudnosci w jej zdobyciu. :roll: Czasami i przewracanie oczami nie pomaga :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

Tez tak uważam, im jesteśmy starsze tym bardziej cenimy spokój i na siłę umieszczanie nas z kimś w pokoju, nawet miłym , sympatycznym ale obcym , to przeżytek nie na miare XXI wieku.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Jak wylądowałam w sanatorium w Konstancinie "trafiła" mi się pani 20 lat starsza ode mnie. Troszkę chrapała, troszkę zapatrzona w siebie , uwielbiała wszelkie seriale kiedy ja w ogóle nie oglądam TV , ale była to kobitka do tańca i do różańca. Nie wchodziłyśmy sobie w paradę, na spacery chodziłyśmy osobno żeby nie sprzykrzyć się sobie nawzajem. Szanowałyśmy swoją prywatność....... i do dziś jesteśmy w super kontakcie a w moim sercu ma swoje miejsce. Czasami wspólny pokój daje nam nowych PRZYJACIÓŁ a niekiedy TRAUMĘ na dalsze wyjazdy.
ODPOWIEDZ