Sanatorium Równica -Ustroń

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Re: Sanatorium Równica -Ustroń

Post autor: stokrotka »

Hej! Czyżby nikt nie jechał do RÓWNICY-od początku czerwca ? Pozdrawiam i życzę słonecznej niedzieli ;)
EwkaKonewka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 kwie 2012 13:41

Post autor: EwkaKonewka »

Napiszcie proszę, czy jest możliwość korzystania z internetu bezprzewodowego?
Z góry dziękuję.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

EwkaKonewka pisze:Napiszcie proszę, czy jest możliwość korzystania z internetu bezprzewodowego?
Z góry dziękuję.
Dzwoniłam tam w tej sprawie też mnie to interesuje bo tam jadę-jest na miejscu tzw. klub kuracjusza -jak masz swojego laptopa to nie ma problemu.Dla mnie tym problemem jest to, że zamykają go o 22-ej.Młoda godzina i wydaje mi się to nieporozumieniem.Tylko tam jest WI-FI -są tam ponoć stanowiska z ich komp.ale płatne oczywiscie.
Byłam w ub.roku w Tulipanie i mogłam siedzieć nawet do rana w miejscu gdzie odbierał WI-FI .Taki specjalny kącik był na I piętrze.
Nie wiem czy w Równicy mogę np. po 22-ej w pobliżu tego klubu kuracjusza mieć połączenie z netem.Jak go zamkną -to mogę na korytarzu -ale czy do tego potrzeba przynajmniej krzesło.Wiem tylko tyle. ;)
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Dokonałam wstępnej rezerwacji od 8 do17 czerwca w Tulipanie to taki 10 dniowy turnus. Stokrotko byłaś tam więc powiedz czy to dobry wybór ? Jeśli nie mogę jeszcze zmienić .
Zosia
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zosia pisze:Dokonałam wstępnej rezerwacji od 8 do17 czerwca w Tulipanie to taki 10 dniowy turnus. Stokrotko byłaś tam więc powiedz czy to dobry wybór ? Jeśli nie mogę jeszcze zmienić .
Zosia
Byłam i chwalę sobie bardzo, też byłam na 10dni.Nie wiem ile masz wykupionych posiłków.Bo są dwie wersje.Ja miałam 2 posiłki.Śniadanie -szwedzki bufet -jedzienia mnóstwo,i na gorąco i wszystko inne do wyboru-od warzyw,serów (różne rodzaje) ,po wędliny..Co dnia mleko +płatki + dżem .Kawa ,herbata -można wynosić do pokoju ze stołówki.Drugi posiłek był obiadokolacją -co dnia zupa w wazie +ciepły posiłek + talerz z zimną płytą.Pieczywa bez ograniczeń -różne rodzaje.
Zabiegi są na miejscu na I pietrze ,oraz te wodne w piwnicach.Zabiegi tylko przez 5 dni w tygodniu.Tak że czas wolny był w sobotę i niedzielę cały dzień.Ogólnie czysto,co dnia pokoje sprzątane -WC .Na pierwszym piętrze jest odbiór internetu WI-FI -bez ograniczeń czasowych (stoliki +fotele) .Ale trzeba mieć swój laptop.Obsługa wyjatkowo uprzejma.Miałam pokój od strony południowej na 3 piętrze z balkonem.Widok rewelacyjny - i ten termin czerwcowy to ...śpiew ptaków.Dużo zieleni.W pokoju TV i radio -brak czajnika bezprzewodowego -tak było rok temu -też w czerwcu.Gdyby nie to że dostałam skierowanie do Równicy -jechałabym tam znów.Wypoczęłam i podkurowałam się.Potańcowek nie było.Wtedy gdy byłam,były tylko emeryckie pary małżeńskie.
Były organizowane wycieczki -zapisy w recepcji.Uczestnicy byli zabierani busem ,który zabierał chętnych z poszczególnych ośrodków.Była wycieczka zwiedzanie pałacyku prezydenckiego, do Czech zwiedzanie winiarni ,z degustacją win.Plus zwiedzanie zamku -to była całodniowa wycieczka...i inne .
Myślę ,że wszystko opisałam -ale gdybyś chciała jeszcze coś wiedzieć to chętnie odpowiem.Pa... ;)
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Ojej bardzo , bardzo dziękuję i chyba potwierdzę . Szkoda tylko tych potańcówek bo się nabiegam :lol: ;)
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Hej ! Ale cisza !!! Kto będzie w Równicy od początku czerwca ? Pytam i pytam ,a tu bez odzewu. ;)
jasiu
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 19:29

Post autor: jasiu »

witam Stokrotko pewnie będzesz sama na tym turnusie tak wigląda ja tagże nie mam informacji aby ktoś jechał od 08.05.12 do Równicy pozdrawiam Jasiu :P :)
barba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2011 17:27
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 16

Post autor: barba »

Witam. :) 7.05 jedzie mój mąż do równicy na dział kardiologiczny. Nie bójcie sę,bo w RÓWNICY jest ok 800 osób,wiec napewno sami nie będziecie ;) :P Zyczę udanego doboru towarzystwa i miłego pobytu. :P
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

barba pisze:Witam. :) 7.05 jedzie mój mąż do równicy na dział kardiologiczny. Nie bójcie sę,bo w RÓWNICY jest ok 800 osób,wiec napewno sami nie będziecie ;) :P Zyczę udanego doboru towarzystwa i miłego pobytu. :P
Dziękuję za pozdrowienia Jasiu... :) myślę że spotkasz męża barby -choć ? skoro tam jest aż tyle osób to różnie z tym bywa.
Barba ! mam nadzieję że trafię na wesołe towarzystwo,tylko szkoda że wśród obecnych forumowiczów nikt nie jedzie w tym terminie.
Szybkiego powrotu do zdrówka wszystkim życzę. 8-)
ODPOWIEDZ