Sanatorium Jantar Gdańsk Sobieszewo

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Daritka25
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2013 21:11
Oddział NFZ: Mazowiecki

Re: Sanatorium Jantar Gdańsk Sobieszewo

Post autor: Daritka25 »

Armani36 pisze:Witam i zgadzam się z Hubertem1976.
Moją uwagę przykuły walory środowiskowe, aczkolwiek sama miejscowość w sobie - Wyspa Sobieszewska - wymaga dużej inwestycji finansowej w naprawę dróg, mostu, etc.
Ośrodek sam w sobie spełnia warunki bytowe i jest obsadzony w ciekawym miejscu - niecały km do plaży! :geek: Mój pokój znajdował się na parterze - za recepcją, warunki mega dobre, chociaż czasami przesadzali z ogrzewaniem.
Byłem na turnusie na przełomie lutego/marca i przyznaję, że obsługa sanatorium była w pełni profesjonalna i zaangażowana.
Począwszy od Pana Kierownika rehabilitacji - p. Grześka, który zapewnił dobrą organizację turnusu, wykazał się wiedzą i doświadczeniem - po przez fizjoterapeutów - Dorotę, Agnieszkę, Tomka, Anię, Karolinę i Magdę oraz pana Piotra (masażystę), którzy wiedzą z czym "to się je", stworzyli rewelacyjną atmosferę, wyrozumiałość, przychylność i okazali swoje oddanie - mój pobyt uważam za udany i bardzo pomocny! :P
Pielęgniarki natomiast - przeważnie na miejscu..., zawsze przychylne i uśmiechnięte - Pani Ewa, Pani w okularach (jedna grubsza, druga młodsza), pani Maria oraz ich szefowa w różowym kubraczku w foteliku za szkłem :roll: pomocne ;) Lekarze dostępni 24h! Kuchnia- miód malinka :D
Zabiegi były standardowe, jak w każdej przychodni - ja miałem masaż, ćwiczenia indywidualne (pani Agnieszko ukłon), rowerek, terapuls, laser i ultradżwięki. Standardowo podobno jest 5 zabiegów, ja miałem 6 :D Mają wannę do hydromasażu ale jej nie używali na moim turnusie a szkoda, bo pewnie miałbym 7 :D. jeżeli komus nie odpowiadały jakies zabiegi to lekarz prowadzący je zmieniał. Jest chyba z 5 wizyt u lekarza! Mojego akurat nie było zbyt często ale jeżeli był jakikolwiek problem to wszyscy uderzali do Kierownika a ten wszystko szybko załatwił - ukłon Panie Grzegorzu!
Raz jeszcze dziękuję i tak jak mówiłem, rozsławię Was w Rzeszowie :D
byłam w Listopadzie/Grudzień i popieram w stu procentach co napisałes! Wyspa - wiocha , ale ogólnie mili ludzie, atmosfera, swietna rehabilitacja, ładne i schludn pokoje , jedzienie tez spoko :) chętnie bym tam pojechała poraz kolejny , ale tymk razem w lato i z ta sama ekipa:) pozdrawiam turnus 31 listpopada:D
kyrtap34
Na forum od: 22 kwie 2014 20:31
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: kyrtap34 »

Wiatam mam pytanie czy ktoś wybiera sie może do Jantar Sanatorium Uzdrowiskowe w gdańsku na ul.falowej 4 na dzień 08.05.2014 w okolicach raciborza rybnika woj. śląskie???????? Prosiłabym o kontakt mój nr. tel. 518707753 :)
emi+
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 14 kwie 2014 19:24
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: emi+ »

Hej Julcia)
Jadę z Ełku (Warmińsko - Mazurskie) to raczej nie po drodze bo zauważyłam, że Ty z Mazowieckiego. Spotkamy się na miejscu. Jak coś to pisz: [email].pl
anna170810
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 22 kwie 2014 09:44
Staż sanatoryjny: 2

WYJAZD

Post autor: anna170810 »

jadę również .8.05.2014 z Ełku do Sanatorium Jantar w Gdańsku
Patek
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 02 kwie 2014 11:20

Re: WYJAZD

Post autor: Patek »

anna170810 pisze:jadę również .8.05.2014 z Ełku do Sanatorium Jantar w Gdańsku
Cześć, ja tez ruszam do Sobieszewa 8.05. z Suwałk. Sprawdzam połączenia komunikacyjne i możliwe sposoby dotarcia na miejsce. Wiesz juz jak dostaniesz sie na miejsce ? Masz plan dojazdu, jedziesz moze samochodem i masz wolne miejsce ? Jak będziesz miała ochotę odpisz proszę [email].pl. Hej.
Ewcia75
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2014 09:04
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski

Post autor: Ewcia75 »

Cześc :)
Wyjeżdżam do ośrodka Jantar 3 czerwca 2014 z Olsztyna. Może ktoś chętny dotrzymać mi towarzystwa. Może ktoś w moim wieku chciałby dzielić ze mną pokój :) Mam 39 lat i Jestem chętna na miłe towarzystwo i spędzenie przyjemnie tego długiego turnusu :)
julcia
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 mar 2014 17:50

Post autor: julcia »

Czy jedzie ktoś 22 lipca do Sobieszewa z okolic Ostrowi Mazowieckiej ?
TeniaMichalik31
Na forum od: 10 lut 2014 19:16
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: TeniaMichalik31 »

Czy jedzie ktoś z okolic Ostrowi Mazowieckiej w dniu 08.05.2014 :lol:
ula34
Na forum od: 05 maja 2014 08:47

Post autor: ula34 »

pytanie do osób które już były w Sanatorium Gdańsku Sobieszewo, czy są organizowane jakieś wycieczki, jeżeli tak do dokąd
anna170810
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 22 kwie 2014 09:44

Post autor: anna170810 »

jadę do sanatorium Jantar w Gdańsku dnia 08.05.2014 z Ełku
ODPOWIEDZ