kolejka do sanatorium...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Ewaaaa
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2011 19:16

Re: kolejka do sanatorium...

Post autor: Ewaaaa »

Witam Wszystkich zniecierpliwionych czekaniem.
Mam pytanie do Reniaczek 06 pod jakim numerem zostałaś zarejestrowana i kiedy złożyłaś wniosek, bo tak się składa, że ja również jestem z małopolski obecnie z 36500 numerem.Czekam od listopada 2011 więc z tego wynika że szybciej niż pod koniec 2013 nie mam się czego spodziewać,a może naewt w 14ym :lol:
Pozdrawiam
Reniaczek06
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2012 14:37

Post autor: Reniaczek06 »

Ewaaaa pisze:Witam Wszystkich zniecierpliwionych czekaniem.
Mam pytanie do Reniaczek 06 pod jakim numerem zostałaś zarejestrowana i kiedy złożyłaś wniosek, bo tak się składa, że ja również jestem z małopolski obecnie z 36500 numerem.Czekam od listopada 2011 więc z tego wynika że szybciej niż pod koniec 2013 nie mam się czego spodziewać,a może naewt w 14ym :lol:
Pozdrawiam
Witaj.Moja historia zaczęła się w 2009 roku.Złożyłam wniosek w lutym 2009 i po 18 miesiącach stracił ważność bez możliwości aktualizacji powrotu do kolejki. Ale wszystko miałam zaczynać od początku(przepisy).Złożyłam kolejny wniosek od razu w sierpniu 2010 roku.Dostałam 42327 numerek.I kolejne 18 miesięcy minęło w lutym.Mój wniosek tym razem mógł być aktualizowany bo sie przepisy zmieniły.Co niezwłocznie uczyniłam.Szczerze ;powiedziawszy straciłam nadzieje na cokolwiek.Wróciłam jednak do kolejki i już w lutym miałam koło 6100 w kolejce.Tydzień temu miałam 1500 i na drugi dzień dostałam przydział.Po Prawie 4 latach czekania.Sama widzisz ,ze nie ma kolorowo ale może się coś zmieni.Fajnie,że w końcu dostałam i jeszcze w lecie i nad moim ukochanym morzem.Życzę Ci jak najszybszego schodzenia numerków .Pozdrawiam ;-)
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Hej! Dlaczego po 18 miesiącach nie miałaś możliwości aktualizacji powrotu do kolejki. O jakich przepisach piszesz.Przecież to nie z Twojej winy ..minęło 18 miesięcy -nie dostałaś ? to nadal powinnaś być w kolejce i tylko badania uaktualnić.Czym to tłumaczono ? że poszłaś na koniec kolejki. ;)
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Reniaczek 06 do Ciebie pisałam poprzednio -tylko nie wiem dlaczego nie skopiowało się na różowo -Twój wpis.
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: administrator »

Stokrotko, gdy zwracasz się do kogoś po imieniu to od razu wiadomo do kogo pisałaś. Jest to dużo lepsze niż wklejanie cytatu w każdy post. Takie ciągłe cytowanie zaciemnia obraz, także używajcie go z umiarem.
A dlaczego się nie wkleiło na różowo - tym razem widocznie skasowałaś początkowy bbkod "quote"
Reniaczek06
Kuracjusz
Kuracjusz

Witam;-)
Jeżeli chodzi o przepisy to dwa lata temu takie były,że nie wracało się do kolejki.Dopiero teraz jak odnawiałam to lekarz mi powiedział ,ze to się zmieniło.Nie wnikałam miałam nadzieje ,ze jak napisze pismo do Funduszu to jakoś to potraktują.Ale niestety nie udało się.Nawet ,to że napisałam ,że jestem dyspozycyjna i gdyby się miejsce zwolniło to w każdej chwili mogę jechać.Musiałam odczekać swoje. :roll: No to czekałam i czekałam aż upłynęło kolejne 18 -nascie.Jak komuś po górkę .... to tak bywa.W tej chwili mogłabym już składać kolejny wniosek.Pozdrawiam;-)
emmi99
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2012 22:45

Post autor: emmi99 »

u mnie numerki schodzą niesamowicie szybko :)
jak tak dalej pójdzie to wyjadę w lipcu
zostało mi 2160
czy orientujecie sie dziewczyny jak to jest z odpłatnoscią ?
na jaki koszt należy sie mniej wiecej przygotowac ?
wiem że taki pobyt jest czesciowo odpłatny
zeszłym razem byłam w sanatorium w ramach zasiłku rehabilitacyjnego więc był to pobyt darmowy
teraz jadę na skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Moja kolejka tez ładnie się zmniejsza (zachodniopomorski NFZ). Zeszłam juz poniżej 800 :D więc może wyjazd przypadnie mi na wrzesień/październik. Całkiem nieźle choć jeszcze pół roku temu liczyłam na wakacje. Może to i lepiej, że będzie jesień - nie będę miala problemu z urlopem (chyba). Oby tak dalej! :)
Reniaczek06
Kuracjusz
Kuracjusz

W sprawie odpłatności.Skopiowałam linka do stronki gdzie jest tabelka z kosztami pobytu w sanatoria NFZ -tu.
[usunięto link]
Pozdrawiam ;-)
Ostatnio zmieniony 06 maja 2012 23:28 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Przypominam, że zamieszczanie linków jest niezgodne z Regulaminem. Informacja o kosztach jest na naszej stronie http://nasze-sanatorium.pl/finansowanie.html?start=1
Ewaaaa
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2011 19:16

Post autor: Ewaaaa »

Witam!
Dziękuję Reniaczek , wydaje mi się, że my w małopolsce czekamy najdłużej !Nie myliłam się , z tego co napisałaś wynika, że prawdopodobnie pod koniec przyszłego roku mogę spodziewać się sanatorium ,18 miesięcy minie mi w maju !Gratuluję Ci super miejscowości i super terminu ,nagroda za tak długie czekanie!
Pozdrawiam
Zablokowany