Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
hala5102
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 kwie 2014 15:59
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: hala5102 »

Dziękuję Tobie mariolu :kwiat: i dziękuję Tobie sztani :kwiat: Teraz nasuwa mi się drugie pytanie. Czy trzeba pracować na cały etat, czy nie koniecznie? Chyba bez informacji ZUS-u tego "nie razbierjom" :lol: Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: Lewek »

malgonia pisze:Jak najbardziej można wyjechać , jak byłam w sanatorium z Zus w 2012 roku to był mężczyzna 75 letni weterynarz oraz 70 letnia Pani profesor z uczelni.

Popatrz Małgoniu jak to jest. Stawała przed paroma dniami moja koleżanka na komisję , mimo , że schorzenie jak najbardziej pod sanatorium, to lekarz orzecznik powiedział jej, że trochę za późno zaczęła się starać o wyjazd. Brakuje jej 7 msc do emerytury i tak powiedział " gdyby pani przyszła wcześniej wyjazd byłby jak najbardziej wskazany" . :evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

Agalew , widocznie Pan doktor uznał że nie warto inwestować w zdrowie, kogos kto zaraz idzie na emeryture.
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Post autor: Lewek »

Tak Malgoniu, poradził jej, żeby złożyła wniosek do NFZ.
gosiulek2002
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 lip 2010 12:52
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: gosiulek2002 »

hala5102 pisze:Dziękuję Tobie mariolu :kwiat: i dziękuję Tobie sztani :kwiat: Teraz nasuwa mi się drugie pytanie. Czy trzeba pracować na cały etat, czy nie koniecznie? Chyba bez informacji ZUS-u tego "nie razbierjom" :lol: Pozdrawiam :)
Nie musisz pracowac na cały etat,ja tak mam i nigdy nie miała problemu z tego powodu żeby otrzymać sanatorium z ZUS.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Jak widać każdy ZUS czy NFZ rządzi się własnymi prawami..... a my szaraczki gubimy się w gąszczu przepisów.
hala5102
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

gosiulek2002 pisze:Nie musisz pracowac na cały etat,ja tak mam i nigdy nie miała problemu z tego powodu żeby otrzymać sanatorium z ZUS.
Dzięki :) . Kochana jesteś :kwiat:
hala5102
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

ewiko pisze:Jak widać każdy ZUS czy NFZ rządzi się własnymi prawami..... a my szaraczki gubimy się w gąszczu przepisów.
To nie tyle gąszcz przepisów, co wielość różnych interpretacji jednego przepisu...jak komu wygodnie, albo jak ktoś je rozumuje i dlatego się gubimy (mam na myśli oczywiście obie instytucje: ZUS i NFZ oraz lekarzy) :(
ODPOWIEDZ