"Wacław" Świeradów

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2012 21:22

"Wacław" Świeradów

Post autor: topo »

Witam. Za kilka tygodni jadę do Ośrodka Rehabilitacyjnego "Wacław" w Świeradowie leczyć schorzenia psychosomatyczne. Skierowanie z ZUS. Pytam tych, którzy niedawno tam byli lub też niebawem tam się wybierają i coś o tym wiedzą: jakie warunki, co zabrać ze sobą, jakie szanse na lepszy pokój no i w ogóle coś na ten temat żeby było łatwiej umilić pobyt. Jestem jeszcze "na chodzie" :lol: .
marlecia
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 kwie 2012 23:08

Re: "Wacław" Świeradów

Post autor: marlecia »

Też tam jadę od 27 czerwca na rechabilitację po złamaniu nogi . W sumie juz jestem na chodzie , ale dopiero teraz sie doczekałam przydziału. Wyczytałam tylko , ze baza zabiegowa jest na miejscu, pokoje 1,2,3 osobowe , w sumie ok 72 miejsca, więc nie duzo. Dzwoniłam , ale żadnych rezerwacji nie przymują , mozna być juz od rana , ale pokój dadzą dopierao o 14, bo nie maja przerwy między turnusami. Myślę ze nie uda się złatwić jakiegoś dobrego pokoju, bo to już jest pełnia sezonu i co sie trafi to będzie. Napisz kiedy jedziesz .
forumowicz

Post autor: forumowicz »

wpisz w okienku szukaj:Świeradów i tam masz dużo wiadomości,miłego pobytu życzę!
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2012 21:22

Post autor: topo »

Tak właśnie zrobiłem Max ale niewiele rzeczowych wskazówek dla siebie tam znalazłem. Mimo to b.dziękuję za zainteresowanie tematem. Niestety Marlecia, ja jadę tam ciut wcześniej więc wspólne doczynienia są wątpliwe. No ale jak to się mówi nigdy nie mów nigdy ;) Chciałem wyrwać tam 1ke - nie dałem rady. A z tym na chodzie to wiesz ... przecie nie oto mi chodziło :D
marlecia
Kuracjusz
Kuracjusz

Szkoda ,że nie jedziemy w tym samym terminie, zawsze dobrze mieć kogoś znajomego .I tak życzę Ci przyjemności i miłego towrzystwa ! A jak juz wrócisz , to napisz jak było bo żadnych zdjęć z tego Wacława nie ma i mało informacji. W każdym razie te co są to pozytywne , więc życzę fajnego towarzystwa bo od tego wszystko zależy . Okolica ładna , pora roku też więc będzie OK czego Ci życzę !
forumowicz

dobra napiszę Ci o Świeradowie: byłem tam w sumie 7 razy,ale prywatnie,tym nie mniej,odwiedziłem też Wacław,jest to część ośrodka zdrojowego, Dom Zdrojowy+Słoneczko+Gracja+Wacław,w Wacławie panuje niby rygor,zamykają drzwi o 22ej,pielęgniarki jakieś niereformowalne,ale na zasadzie przeciwności największe imprezy odchodzą właśnie tam,ja balowałem tam u kumpli do 3 ej w nocy,i potem nie chciano mnie puścić ,więc skakałem przez okno z 1 piętra,sam budynek w Środku taki internat,starte podłogi,jak ktoś ma szczęście to i 1 ke pokój dostanie są takie chyba dwa na cały Wacław,zabiegi w całym Świeradowie są w obrębie chodzenia może góra 0.5-1km,teren góry,jak ktoś nie był to może się zauroczyć tym małym miasteczkiem,lokale do zabawy: Dom Zdrojowy,Lukas,Magnolia 1,Magnolia !, i jeszcze w niektórych małych lokalikach.w Świeradowie bywa dużo Niemców,im się bardziej opłaca pobyt w sanatorium w Polsce jak w domu starców w Niemczech.jest kilka basenów: Berlinger,Lukas,Lion,co Cię jeszcze interesuje? pisz śmiało!
forumowicz

jak chcesz to mogę Ci wysłać zdjęcia ze Świeradowa ale musisz podać adres mail.
marlecia
Kuracjusz
Kuracjusz

MAX pisze:jak chcesz to mogę Ci wysłać zdjęcia ze Świeradowa ale musisz podać adres mail.
SERDECZNE DZIĘKI MAX , ZA WIELE CENNYCH INFORMACJI. DZIĘKUJĘ ZA ZDJĘCIA ,ŚWERADÓW ZNAM , NAWET BYŁAM TAM PRZEJAZDEM W 2 ŚWIETO WIELKANOCNE, ALE NIC NIE WIEM O WACŁAWIE I INNYCH SANATORIACH , BO W SANATORIUM W ŚWIERADOWIE JESZCZE NIE BYŁAM .Z TEGO CO CZYTAM JEDNI PISZĄ POZYTYWNIE , DRUDZY CAŁKIEM NEGATYWNIE .PONIEWAŻ JEST TO LATO TO NA PEWNO WYTRZYMAM, ALE NIE WIEM JAK SOBIE ZAŁATWIĆ TE JEDYNKĘ , BO JEŚLI DOM JEST STARY I NADAL PANUJĄ TAM GIERKOWSKIE CZASY , TO ŁATWIEJ ZNIEŚĆ TO W JEDYNCE. DO SANATORUM JEŻDZĘ OD 12 LAT , WIĘC ZNAM RÓZNE I GORSZE I LEPSZE , CHOCIAŻ DO LEPSZEGO ŁATWIEJ SIE PRZYZWYCZAIĆ. INTERESUJE MNIE JAKIE TAM SĄ NAJLEPSZE ZABIEGI I JAK FAKTYCZNIE DZIAŁAJĄ TE KĄPIELE RADONOWE I ŚWIERKOWE JAKI JEST POZIOM REHABILITACJI NARZĄDU RUCHU W SUMIE Z CZEGO NAJLEPIEJ SKORZYSTQAĆ ,CO POLECASZ, BO TO DLA MNIE NOWOŚĆ. POZA TYM WSZYSTKIE ZABIEGI WODNE , BICZE , MASAŻE PODWODNE ,GDZIE SĄ NAJLEPSZE I GDZIE SĄ NAJLEPSZE BASENY Z HYDROTERAPIĄ, GDZIE NAJLEPIEJ GRAJĄ I GDZIE JEST NAJLEPSZE TOWARZYSTWO I ATMOSFERA. PORADZĘ SOBIE NAPEWNO BO JESTEM AZ NADTO MOBILNA .Z GORY DZIEKUJE ZA INFO. :roll:
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: administrator »

Proszę pisać po polsku - małymi literami. W obecnej formie post jest nieczytelny.
forumowicz

Serdecznie proszę administratora tego forum o zwrócenie uwagi , aby wpisujący posty w danym temacie pisali tematycznie. Nie zaśmiecali tematów wpisując lakoniczne posty nie mające związku z danym tematem.
Proszę również zwrócić uwagę na kryterium estetyczne polskiej ortografii. To wstyd , żeby w dobie dostępnych słowników ortograficznych , słowników poprawnej polszczyzny pisać kalecząc polską ortografię. Proszę nie traktować mojej uwagi jako wpisu augura czy prawodawcy językowego . Dziękuję za uwagę.
ODPOWIEDZ