Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Witam poświątecznie:)
Zainspirował mnie inny wątek, a że lada chwila dostane skierowanie, to chciałabym spytać, czy macie jakieś doświadczenia w rezerwowaniu pokoju w sanatoriach. Czy w ogóle jest możliwa rezerwacja?
Jeśli np. komuś nie odpowiada pokój dla 3 osób i chciałby mieć max jednego sublokatora, albo ktoś głośno chrapie i woli jedynkę, albo aktualnie nie ma funduszy i chce pokój trzyosobowy?
Jak to załatwiać?
Z góry dziękuję za info.
W niektórych sanatoriach wcześniej rezerwować można telefonicznie jedynkę.
Wszystko zależy od recepcji.....
Zazwyczaj sam wybierasz pokój 1,2 lub3 osobowy.
Warto być rano,masz większy wybór.
Ja ? dostałam skierowanie i na drugi dzień zadzwoniłam --zapytałam o jedynkę -czy można -czy jest taka mozliwość.Pani odbierająca telefon zapytała mnie o szczegóły wyjazdu,potem sprawdziła czy są jeszcze wolne jedynki i .... mam zarezerwowaną jedynkę.W dniu przyjazdu mam tylko powiedzieć że jest juz pokój zarezerwowany Spróbujcie dziewczyny ,.....i może się uda.
Ja dzwoniłam do sanatorium(jade w sobote na 4 tygodnie) i pytałam o pokoje-okazało się że nie można rezerwować nawet jeśli sie przyjedzie rano tylko oni dobierają sanatorowiczów(pokoje 6-8 osobowe ;/ )
Witam, Kobietki wszystko zależy od możliwości osrodka i tego czym dysponuje, jeżeli ma 1-osobowe i nie ma pełnego obłożenia zNFZ czy ZUS, to zatrzymuje je dla pełnopłatnych,któraś miała niezbyt dużo szczęscia i trafiła na 4-tyg, prawdopodobnie do szpitala jeszcze przed remontem który nie dysponuje 1 lub 2 osobowymi pokojami, przykładem jest Korfantów- być może masz tam skierowanie-najprosciej dla ciebie byłoby wybrać się do placówki kierującej i spróbować zmienić przydział - warto spróbować, życzę powodzenia i pozdrawiam A1955
Kochani
Paula23 ma lat 15 i jedzie do Rabki Zdrój, sanatorium Olszówka stad też pokój dość pokaźnych rozmiarów .
Zatem życzmy Pauli23 udanej kuracji i dobrej zabawy
Mi też zależy na samotności w " jedynce " ( nie bardzo widzę możliwość dogadania się z "koleżanką " +75, zwłaszcza że właśnie wróciła siostra i była jedną z najmłodszych na turnusie ( 52 lata). Dzwoniłam do sanatorium i powiedziano mi że jedynki trzymają głównie dla osób z protezami, jakimiś trudnymi schorzeniami. Znajomy który pracuje w NFZ - sie potwierdził że w większości sanatoriów nie ma rezerwacji ( ponoś NIK tego zakazał ) i jedyny wyjście to przybyć dzień wcześniej. Miła pani z recepcji powiedziała że to nie gwarantuje jedynki ale jest większa szansa. Jak będzie opiszę po powrocie.