sanatorium z zus-u
-
martynika
- Kuracjusz

- Na forum od: 18 paź 2009 18:55
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 9
sanatorium z zus-u
-
Tojka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 29 mar 2012 19:13
- Staż sanatoryjny: 14
Re: sanatorium z zus-u
jestem z wielkopolski - w tym roku wniosek złożyłam pod koniec marca, skierowanie dostałam za 2 tygodnie, a wyjeżdżam od 30 lipca (najprawdopodobniej miałabym termin na czerwiec, ale załączyłam prośbę, aby wyjazd nie był w czerwcu, ze względu na charakter pracy).
To, gdzie zus wysyła, zależy od schorzenia - na stronie zusu jest mapka z miejscowościami, do których wysyła zus na prewencje (wg schorzeń), niestety regulamin zabrania podawania linku, poszukaj sobie
Powód: Po co szukać na stronach obcych skoro jest na naszej tu http://www.nasze-sanatorium.pl/uzdrowiska.html?start=11
-
martynika
- Kuracjusz

Stokrotka nie wiedziałam że dają propozycję gdzie chce się jechać, byłoby fajnie
Miałam do wyboru :Rymanów,Kłodzko,i Ustroń -wybrałam Ustroń ze względu na dogodniejszy dojazd
-
forumowicz
-
Tojka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 29 mar 2012 19:13
- Staż sanatoryjny: 14
Za pierwszym razem było tak: dostałam skierowanie, termin dla mnie - zupełna kicha - siadłam, napisałam i wysłałam razem ze skierowaniem (bo jak termin nie odpowiada to trzeba odesłać skierowanie). A napisałam mniej więcej tak - podaje w skrócie: uprzejmie proszę o wyznaczenie nowego terminu na wyjazd, ponieważ podany termin na skierowaniu kolidowałby z moja praca zawodowa - nooo i tu napisałam dlaczego (bo sprawozdania, bo terminy, itd), dodałam jeszcze, ze akurat w tym terminie miałam zaplanowany remont (zamówieni fachowcy) - wyznaczyli mi nowy terminmartynika pisze:Tojka mam pytanie, tę prośbę o zmianę terminu, to kiedy dołączyłaś? Razem ze skierowaniem, czy dopiero na komisji? Jak ma takie coś mniej więcej wyglądać?
Za drugim razem juz byłam mądrzejsza i od razu do wniosku o sanatorium dołączyłam prośbę o niewyznaczanie mi terminu wyjazdu od....do......, poniewaz......../ Jednoczesnie poprosiłam o przyznanie mi skierowania nad morze (w miarę możliwości)
No i oczywiście dołożyłam mnóstwo uprzejmie proszę, bardzo dziękuje itd
-
BOZENA1961
- Na forum od: 18 maja 2012 16:40
-
martynika
- Kuracjusz