Ustroń - Równica

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
martitek83
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 maja 2014 13:34
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Ustronie Zdrój - Równica

Post autor: martitek83 »

upewniłam się u przewodnika w Radomiu i faktycznie od 18 maja ten autobus o 7 rano jest zawieszony:-(
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2012 12:45
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Hania »

To teraz nie wiadomo kogo słuchać, kto podaje wiarygodne informacje. Zastanawiam się tylko na tym czy Radom to jedyny przewoźnik
Pozdrawiam
Hania
martitek83
Kuracjusz
Kuracjusz

No właśnie, nie wiadomo kogo słuchać. Ja chyba pojadę pociągiem do Bielsko Białej a później nie zostaje nic innego jak taksówka ok 14 zł.
martitek83
Kuracjusz
Kuracjusz

przepraszam, 140 zł.
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Ale to strasznie drogo.Jak nie ma innej możłiwości.
Pozdrawiam
martitek83
Kuracjusz
Kuracjusz

zostaje jeszcze nadanie bagażu dhl. ale nie wiem czy Równica chętnie odbiera od firmy kurierskiej takie nadawanie bagażu.
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Słuchaj dla mnie to jest jakaś chora sytuacja, żeby nie było autobusu. Nie dość , że był tylko jeden.To co nie opłaca się przewoźnikom.Powiem szczerze jest to lekko wkurzające.
Pozdrawiam
Hania
martitek83
Kuracjusz
Kuracjusz

no niestety. tym bardziej, że jadą tam ludzie nie w pełni wprawni. W Równicy Pani powiedziała, że odbierają bagaż, ale musi on dojść w momencie kiedy będziemy już zameldowani. Niestety taka przyjemność kosztuje ok 100 zł. Dalej szukałam połączeń i niestety nic nie znalazłam. Przynajmniej mam problem bagażu z głowy, z resztą tj. z przesiadkami to już nie problem. pozdrawiam.
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Ile to się trzeba nagłówkować, żeby dojechać do sanatorium. Dlatego zawsze przed otrzymaniem skierowania mama dylemat czy będzie bezpośrednie połączenie. Ja jadę 14 lipca do Równicy już zarezerwowałam pokój 1 osobowy.i mam taką cicha nadzieję, że to połączenie będzie przywrócone.
Fajnie się z Tobą pisze.
Pozdrawiam
Hania
Kolczyk2051
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2011 18:30

Post autor: Kolczyk2051 »

Witam brak połączenia bezpośredniego do Ustronia bardzo mnie zaskoczył. W styczniu miałam jechać /z uwagi na operację zwróciłam skierowanie/ były 2 połączenia PKP i PKS. Nie mogłam wprost uwierzyć i sprawdziłam. No niestety fakt. Znalazłam połączenie takie - W-wa Centralna 9.56 do Katowic , 13.20 w Katowicach , 14.12 do Ustronia . Ustroń Polana /wydawało mi się ,że najbliżej/ 16,21. Najkrótsza trasa - kursuje od 17 maja do 14 czerwca. Przynajmniej tyle przeczytałam. Jestem zainteresowana bo pewnie niedługo dostanę skierowanie a jak znam życie to dają to co się zwróciło.Pozdrawiam
ODPOWIEDZ