Ustroń - Równica

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2014 19:04
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 14

Re: Ustronie Zdrój - Równica

Post autor: sergio_1 2 3 4 »

To fakt dojazd do Ustronia to naprawdę jest problemem po za chyba Warszawiakami . Ja przeanalizowałem wszystkie możliwe scenariusze i najlepiej wypadł scenariusz jazdy z żoną , najlepszy z wszystkich . Chcąc wrócić przeglądałem rozkład odjazdów pociągów z Ustronia niestety nijak nie mogłem go zrozumieć. Cóż kolej rozłożono dokładnie i ze szczegółami o reszcie nie chce się pisać,:)
:D :)
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

sergio_1 2 3 4 pisze:To fakt dojazd do Ustronia to naprawdę jest problemem po za chyba Warszawiakami . Ja przeanalizowałem wszystkie możliwe scenariusze i najlepiej wypadł scenariusz jazdy z żoną , najlepszy z wszystkich . Chcąc wrócić przeglądałem rozkład odjazdów pociągów z Ustronia niestety nijak nie mogłem go zrozumieć. Cóż kolej rozłożono dokładnie i ze szczegółami o reszcie nie chce się pisać,:)
:D :)
To zależy skąd jedziesz .Jeśli jest połączenie z Wisłą to zawsze i PKS i PKP ma postój w Ustroniu.Jednak na taxi z Bielska nie decydowałabym się.A może z Bielska jest bezpośredni autobus ? Po co przepłacać.Dworzec PKP jest na przeciw PKS-tylko przejść ulicę.
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2012 12:45
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Hania »

Witam
Wszystko jest ok jak masz męża lub żonę którzy mogą Cię zawieźć do sanatorium a ja niestety jestem sama i to jeszcze nie zmotoryzowana.
Hania
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Hania pisze:Witam
Wszystko jest ok jak masz męża lub żonę którzy mogą Cię zawieźć do sanatorium a ja niestety jestem sama i to jeszcze nie zmotoryzowana.
Hania
Też jestem niezmotoryzowana i nie mogę liczyć na męża(praca na drugim końcu kraju) dlatego podsuwam propozycje dojazdu .W Ustroniu byłam jadąc tylko 90km.Ale właśnie na długich trasach sa bezpośrednie połączenia.Moje połaczenie jest gorsze niż jakiekolwiek inne ,nawet z drugiego końca Polski.Nie każdego podwozi mąż.Są różne sytuacje rodzinne.I nie każdy może dojechać swoim samochodem.
Nie rezygnuję jednak bo zdrowie odgrywa tu rolę zasadniczą.Pozdrawiam :kwiat:
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Zgadzam się z Tobą Stokrotka. Trzeba sobie jakoś radzić i dojechać na leczenie, jak piszesz zdrowie jest najważniejsze i same musimy o nie zadbać, nikt nie zrobi tego za nas.Najważniejsze, że jest możliwość skorzystania z leczenia sanatoryjnego
Pozdrawiam
Hania
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Sprawdzałam na stronie PKS Radom on jest przewoźnikiem do Wisły i jest informacja, że kurs o godz. 7.00 z Warszawy będzie tylko sezonie letnim od 1 lipca do ostatniego sierpnia 2014 r. a póżniej jest zawieszony do końca czerwca 2015 roku
Pozdrawiam
Hania
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cóż dojazd do Ustronia środkami PKP lub PKS to droga poprzez przesiadki . aż dziw bo samochodem to prosta droga. Mimo , że Wisła jest blisko to dojazd mimo wszystko środkami komunikacji fatalna przynajmniej przełom lutego i marca. Ja skorzystałem z pomocy żony i zostałem zawieziony i odebrany za co jestem jej bardzo wdzięczny to chyba najlepszy kierowca z jakim jeździłem . :D
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nikt na razie nie pisze o Równicy , na pewno wszyscy zaaferowani pobytem w tym miejscu . to zrozumiałe . Temat ożyje po wyjeździe z Równicy , a pogoda sprzyja spacerom i zwiedzaniu . Czekam z niecierpliwością na opinie innych kuracjuszy o tym sanatorium . Jestem ciekawy waszych opinii o tym sanatorium jakie bedą :D .
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witajcie
Nie piszę o Ustroniu i sanatorium Równica bo byłam dwa lata temu i pewnie dużych zmian nie zastanę więc wiem co zastanę. Liczę tylko na dobre zabiegi.
Pozdrawiam
Hania
Agnes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2011 11:27

Post autor: Agnes »

Haniu,
nie wiem na jakim portalu patrzyłaś dojazd do Ustronia i z jakiej miejscowości ale z Warszawy jest bezpośredni PKS POLONUS o 7 rano, także możesz skorzystasz z mojej podpowiedzi i sprawdzisz dokładnie czy Ci pasuje takie połączenie ;) miłego dnia :kwiat:
ODPOWIEDZ